اعلام خطر برای رواج زندگی های تک نوازی

خبرگزاری شبستان:یک جامعه شناس گفت:زندگی تک نوازی یا تجرد گرایی در حال گسترش است که اینگونه زندگی ها منجر به خودمحوری، انزوا گری و بروز انحرافات در جامعه می شود.

امان الله قرایی مقدم استاد دانشگاه و جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: بنده اعلام خطر می کنم که موج سوم یا تک نوازان در راه است، موج اول خانواده گسترده یعنی پدربزرگ، مادربزرگ، عروس، داماد همه در یک خانه و دارای اقتصاد و امکانات مشترک بودند و در موج دوم خانواده تنها محدود به زن، شوهر و فرزند شد و اکنون موج سوم است که افراد تجردگرا شده اند و یا به عبارتی به آن تک نوازان می گوییم.

 

وی افزود: 33 درصد دختران مجرد هستند، 19 درصد زوج های جوان بچه دارند و 16 درصد بچه نمی خواهند.

 

این جامعه شناس با انتقاد از استفاده ازدواج سفید برای دختر و پسرانی که با یکدیگر بدون هیچ قید و بندی زندگی می کنند، اظهار کرد: با هم بودن زن و مردی که هیچ اعتقاد و ایمانی ندارند و دور هم جمع می شوند، سفید نیست بلکه بنده آن را همباش های سیاه نام می برم چرا که ازدواج پیوند شرعی، عرفی و قانونی است اما همخانه ای نه شرعی نه عرفی و نه قانونی است و استفاده از لفظ ازدواج سفید اشتباه است بلکه آنان همباش های سیاه هستند.

 

قرایی مقدم تصریح کرد: همباش های سیاه موجب از بین رفتن خانواده می شوند و اینکه دختران کم سن و  سال با مردان دارای سن بالا همخانه می شوند این سفید نیست بلکه سفیدی یعنی تشکیل خانواده.

 

وی بیان کرد: ازدواج صدها مزایا برای جامعه دارد و موجب موفقیت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور می شود اما موج سوم یعنی تک نوازان بنیان های خانواده را تضعیف می کنند.

 

قرایی مقدم با بیان اینکه یکی از دلایلی که موجب به وجود آمدن این دسته از آسیب ها شده است فراهم نکردن امکانات برای جوانان است، اظهار کرد: جوانان امکانات تفریحی، شادی، کنار هم بودن را ندارند بنابراین درون گرا می شوند و همچنین تلویزیون برنامه های جالبی ندارد لذا خیلی از مخاطبان جوان خود را از دست داده است.

 

این استاد دانشگاه اظهار کرد: امروزه شاهد انسان های رباتی هستیم هنگامی که از متروهایی در مرکز شهر خارج می شویم همه بدون لبخند و با عصبانیت از کنار هم رد می شوند و مصلحت گرا شده اند و این مسئله موجب می شود تا اتفاق هایی همانند حادثه میدان کاج و پل مدیریت در میان صدها فرد رخ دهد اما کسی کاری نکند.

 

وی افزود: در این جامعه که افراد ربات هستند، افراد خودگرا می شوند انحرافات اجتماعی و جرایم افزایش می یابد و تعاملات خانوادگی کاهش می یابد و همدلی و همزبانی از بین می رود.

 

این جامعه شناس تاکید کرد: مقام معظم رهبری بهترین نام را برای امسال انتخاب کرده اند و با همدلی و همزبانی می توانیم اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخل را داشته باشیم.

 

وی تصریح کرد: مردم باید همدل و همزبان باشند و خانواده ها تلاش کنند سر یک سفره بشینند و ساعت معینی داشته باشند نه اینکه همانند افراد شهرهای بزرگ مانند ربات برخورد کنند و این مسئله موجب بی اعتمادی می شود.

پایان پیام/

کد خبر 450439

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha