مهران، دروازه عتبات عالیات/ همدلی و همزبانی و ایجاد منطقه آزاد تجاری

خبرگزاری شبستان: طرح ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی در مرز مهران با حمایت و تاکیدات رییس جمهور محتم و تصویب اولیه هیئت دولت، در راه ورود به صحن مجلس شورای اسلامی برای تائید نهایی و اجرای کار عملیاتی آن است.

خبرگزاری شبستان- ایلام: استان ایلام در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، نقش مهمی ایفا کرده است و یکی از راه‌های تردد انقلابیون به کشور عراق و ارتباط با امام راحل در مدت حضور ایشان در شهر نجف بوده است.

 

در دوران 8 سال دفاع مقدس نیز استان ایلام یکی از آوردگاه‌های دوران 8 سال جنگ تحمیلی بوده که قدمگاه بیش از 6 هزار شهید بوده و عشایر و مردمان غیور این سامان بدون ترک محل سکونت خود با کمترین امکانات در کنار رزمندگان اسلامی از کیان اسلامی خود دفاع کردند.

 

در این میان شهر مهران نقش مهمی ایفا کرده و به‌عنوان پیشانی جنگ در دوران دفاع مقدس بارها مورد حملات متجاوزین بعثی و حتی اشغال مواجه شده که باهمت مردم استان و رزمندگان استان به دامن کشور و میهن اسلامی  بازگشت.

 

 امروز مرز مهران و شهر مهران در بخش‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و تجاری موردتوجه است، در زمینه فرهنگی باید گفت که این شهر با شهرهای شیعه‌نشین کشور عراق هم‌مرز و همسایه است و مردم استان با استان‌های هم‌جوار در کشور عراق مراودات فرهنگی و خانوادگی دارند و اشتراکات فرهنگی بسیاری باهم دارند.

مرز مهران و شهر مهران که محل حضور و شهادت سرداران بزرگی همچون شهید دستاورد و عملیات‌های بزرگ والفجر سه، والفجر پنج، کربلای یک است، امروز کانون توجه کاروان‌های راهیان نور است و همه‌ساله با آغاز سال جدید شاهد حضور کاروان‌های راهیان نور از دیگر بخش‌های کشور در این مناطق هستیم و همچنین با توجه به بهار زیبا و طبیعت زیبای استان مهمانان نوروزی در سفر به این استان از مناطق عملیاتی شهر مهران بازدید خواهند کرد.

 

مناطق عملیاتی و یادمان‌های دوران 8 سال دفاع مقدس ازجمله نقطه ایثار در قلاویزان، سه‌راهی جندالله صالح آباد، دیدگاه قلاویزان گرمیشه (محل بنای استحکام‌های فرماندهی نیروهای بعثی، قرارگاه تاکتیکی 11 حضرت امیر(ع) استان ایلام واقع در تپه شنی مهران، رزمگاه شهید دستواره (جانشین لشکر 27 محمد رسول‌الله (ص) در جاده منتهی به قلاویزان و ارتفاع مهم و استراتژیک کله‌قندی بر غنای فرهنگی این منطقه افزوده است.

 

اماکن متبرکه همچون امامزاده علی صالح(ع) و امامزاده سید حسن(ع) نیز همواره توجه مردم استان و به و سایر استان‌های هم‌جوار به مهران شده است، امام‌زاده علی صالح(ع) از مشهورترین امام‌زاده‌های استان ایلام و غرب كشور است، مرقد مطهر ايشان در 25 کیلومتری شهر ایلام به سمت مهران بر روی تپه‌ای قرار دارد، علی صالح، مسمی به «علی الخیر»، کنیه او ابوالحسن و لقب او الصالح فرزند «عبیدالله الاعرج الاول» فرزند «الحسین الاصغر» فرزند امام علی بن الحسین بن علی ابی طالب (ع) است.

امام‌زاده سید حسن (ع) فرزند امام موسی کاظم(ع) است، بارگاه امامزاده سید حسن(ع) در جنوب شرقی شهر مهران و در شمال و غرب رودخانه گاوی واقع‌شده که این مکان با شروع جنگ زیر آتش سنگین دشمن قرار گرفت و درحالی‌که دائم هدف تهاجم دشمنان قرار می‌گرفت، میعادگاه و پناهگاه رزمندگان بود.

 

اما مهم‌ترین مزیت امروز مرز مهران که به‌عنوان دروازه عتبات عالیات مطرح‌شده است، حضور زوار عتبات عالیات برای سفر به کربلا معلی، نجف اشرف و سامرا در کشور عراق است که این شور و شوق در اربعین حسینی سال جاری با عشق و ارادت مردم این استان به زوار حسینی جلوه دیگری به خود گرفت.

 

بر اساس اعلام مسئولان استان بیش از یکی میلیون نفر در اربعین حسینی سال جاری از طریق مرز مهران برای حضور در این مراسم، به کشور عراق تردد کردند که این امر با تمهیدات لازم از سوی مسئولان استان و همچنین پذیرایی و استقبال و همراهی مردم به یک نقطه مثبت در این زمینه برای استان تبدیل شد.

 

این در حالی است که در طول سال این استان و به‌ویژه مرز مهران پذیرای زوار عتبات عالیات از نقاط مختلف جهان و کشور است که از مسیر مهران را برای سفر به عتبات عالیات انتخاب می‌کنند و این امر نیز به دلیل امنیت بالای این منطقه برای سفر به کشور عراق و زیارت عتبات عالیات است.

از بافت تاریخی شهر مهران و استان و طبیعت زیبای آن بگذریم که در این زمینه هر چه بگوییم کم گفته‌ایم و باوجود آثار تاریخی و فرهنگی که یادگار دوران گذشته است، استانی بسیار غنی ازلحاظ مواریث باستانی و فرهنگی می باشد.

 

به لحاظ اقتصادی نیز این استان به دلیل ایجاد زیرساخت هایی نظیر گمرک و پایانه های حمل و نقل و همچنین  پایانه‌های مسافری بری و مرزی مهران یکی از امن‌ترین و به‌صرفه‌ترین راه‌های ترانزیت کالا و صادرت و واردات با کشور عراق است و امروز مکانی برای حضور تجار بزرگ دو کشور تبدیل‌شده است.

 

رونق گرفتن مرز مهران و مراودات تجاری و فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب ازجمله راه‌های مواصلاتی، در شکوفایی این منطقه و ایجاد تحول در زمینه های مختلف صنعتی و تجاری و ایجاد شغل و رفع بیکاری در بین جوانان و اقشار مختلف منطقه نقش به سزایی دارد.

از طرفی خود استان ایلام با دارا بودن رتبه سوم کشور در ذخایر نفتی و گازی و ایجاد زیرساخت‌های در این حوزه ازجمله پالایشگاه گاز ایلام و پتروشیمی ایلام و کارخانه سیمان ایلام و دهلران و بسیاری از صنایع دیگر و هم‌جواری با استان‌های مختلفی ازجمله استان‌های کرمانشاه، لرستان و خوزستان، می‌تواند در زمینه ایجاد یک منطقه اقتصادی مهم بسیار تأثیرگذار باشد.

 

از سوی دیگر استان ایلام، یکی از مناطق مهم پرورش دامداری و دام‌پروری در مناطق مختلف استان، تولید گوشت سفید و قرمز، تولیدات دامداری و تولیدات صنایع‌دستی است که می‌تواند زمینه جذب سرمایه‌گذاری در این بخش را فراهم کند  و زمینه صادرات و واردات در این زمینه را ایجاد کند.

 

مرز مهران از سال 82 با سرنگونی دولت رژیم بعثی، بازشده است و در این مدت شاهد روند روبه‌پیشرفت و ترقی این مرز و توجه قرار گرفتن تجار داخلی و خارجی و سایر کشورهای جهان برای  مراودات تجاری است که می‌تواند در این زمینه نیز ازلحاظ اقتصادی درروند رو به توسعه کشور تأثیر به سزایی داشته باشد.

امروز در پی تلاش‌های مردم و همدلی آنان با مسئولان طرح ایجاد منطقه آزاد صنعتی و تجاری در مرز مهران در هیئت دولت به تصویب رسیده است و برای تائید نهایی در چند ماه آینده از طریق لایحه دولت به مجلس ارائه می‌شود که این امر نیز مورد تأکید رییس‌جمهور محترم قرارگرفته است و بر اساس نظر رییس جمهوری محترم به‌زودی لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری در مرز مهران به مجلس ارائه خواهد شد.

 

در سالی که باتدبیر مقام معظم رهبری به‌عنوان «دولت و ملت، همدلی و هم زبابی» نام‌گذاری شده است، یکی از روزهای مردم استان تبدیل مرز مهران به منطقه آزاد تجاری بوده است که این امر هم‌اکنون با همدلی مردم استان و مسئولان  و نگاه مثبت دولت در مرحله نهایی قرارگرفته است.

 

ایجاد منطقه آزاد تجاری مهران مطالبه مردم و مسئولان این استان است که با نظر مساعد هیئت دولت هم روبرو شده و به‌طورقطع، همدلی نمایندگان مردم مجلس شورای اسلامی برای تائید نهایی و تصویب این لایحه را می‌طلبد که به نظر می‌رسد در سال همدلی و هم‌زبانی مردم و مسئولان شاهد تائید نهایی این  لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی در مرز مهران باشیم که نه‌تنها به رونق اقتصادی استان ایلام بلکه به رونق اقتصادی منطقه غرب کشور، استان‌های هم‌جوار و در سطحی بالاتر کشور عزیز اسلامی خواهد انجامید.

 

مردم استان ایلام این انتظار رادارند که در سال همدلی و هم‌زبانی دولت و مسئولان، شاهد تحقق عملی این شعار بوده و با تصویب نهایی منطقه آزاد تجاری و صنعتی ایلام هدیه‌ای درخورشان و ایثارگری‌های مردم این سامان در دفاع از آرمان‌ها و ارزش‌های اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به مردم اعطا شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 450404

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شهروند IR ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
    1 0
    ازاستاندار محترم دلسوزمان میخواهیم هر چه زودتر با توجه به اقتداری که در هیئت دولت داره از مسوولان امر بخواهد لایحه زودتر به مجلس ارائه شود باکمال تشکر
  • مهرانی IR ۰۰:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
    0 0
    انشاالا باعث خیروبرکت برای کل مردم استان عزیزمان باشد