«یاد و یادگار»، خاطراتی از دیدار رهبر انقلاب با همسر مکرّمه‌ی حضرت امام (قدّس سرّه‌الشرّیف)

خبرگزاری شبستان: کتاب « یاد و یادگار »، خاطراتی از دیدار حضرت آیت الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) با همسر مکرّمه‌ی حضرت امام (قدّس سرّه‌الشرّیف)می باشد که توسط موسسه فرهنگی و پژوهشی انقلاب اسلامی منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب حاضر به کوشش موسسه‌ی پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در ششمین سالگرد درگذشت بانو ثقفی، همسر امام(ره)  منتشر شده است.

آنچه در این کتاب مختصر و کم حجم جمع‌آوری شده نمونه‌هایی از بیانات و گفتگوهای حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر معظّم انقلاب اسلامی در دیدار با همسر مکرّمه‌ی حضرت امام(ره) است .

 این دیدارنمایانگر حقائقی نورانی از شخصیت الهی امام عزیز (رضوان‌‌الله‌علیه) و حاکی از اعتقاد و ارادت ویژه‌ی رهبر معظّم انقلاب دام‌ظلّه به امام بزرگوار قدّس سرّه و علل این باور و عشق و نیز حاوی نکته‌ها و درسهای فراوان برای پیروان راه آن امام راحل قدّس سرّه است.

 در ممقدمه  این کتاب آمده است:

«آنچه در اين کتاب مختصر و کم حجم جمع‌آوري و به علاقه مندان رهبر کبير انقلاب اسلامي و بنيان‌گذار جمهوري اسلامي ايران، حضرت امام خميني‌قدس‌سره الشريف، تقديم مي‌شود نمونه‌هايي است از بيانات و گفتگوهاي حضرت آيت‌الله‌العظمي خامنه‌اي رهبر معظّم انقلاب اسلامي‌مدظله‌العالي در ديدار با همسر مکرّمه‌ی حضرت امام ره که مؤسسه‌ي فرهنگي پژوهشي انقلاب اسلامي به مناسبت برگزاري همايش بزرگداشت مرحومه بانو ثقفي تهراني، همسر مکرّمه‌ي حضرت امام رحمت‌الله‌عليهما، به علاقمندان اسلام ناب محمدي و پيروان راه امام راحل ره تقديم مي‌کند.

پس از ارتحال جانسوز حضرت امام ره در خرداد 1368، مقام معظّم رهبري دام‌ظلّه هر ساله براي احوالپرسي، عيادت و زيارت همسر گرامي امام عظيم الشان قدس سره الشريف ديدار يا ديدارهايي با ايشان داشته‌اند. همه‌ي ديدارها بجز ديدار آخر در بهمن 1387 که در بيمارستان و براي عيادت از ايشان صورت گرفت در بيت حضرت امام ره در جماران و تا سال 1373 و فقدان جانسوز حجت الاسلام والمسلمين حاج سيداحمد خميني رحمت الله عليه با حضور ايشان صورت پذيرفته است.

آنچه در اين ديدارها بيان شده نمايانگر حقائقي نوراني از شخصيت الهي امام عزيز رضوان الله عليه و حاکي از اعتقاد و ارادت ويژه‌ي رهبر معظم انقلاب دام‌ظلّه به امام بزرگوارقدس سره و علل اين باور و عشق و نيز حاوي نکته‌ها و درسهاي فراوان براي پيروان راه آن امام راحل قدس سره است. معظّم‌له در اولين روزهاي پس از ارتحال امامره فرمودند:

امروز بزرگترين وظيفه‌ي ما ملت ايران كه مريدان قديم و اولين ياران امام خميني ره بوديم، اين است كه درسهاي آن امام بزرگوار را مرور كنيم. شخصيت عظيم رهبر كبير انقلاب و جوهر درخشاني كه همه‌ي دنيا را تحت تأثير قرار داد، در درسها و بيانات و رهنمودهاي او آشكار شده است. البته همه‌ي ما با شناخت كامل آن شخصيت عظيم خيلي فاصله داريم و بدون مبالغه و اغراق بايد گفت كه هنوز ابعاد بسياري از شخصيت آن روح ملكوتي و انسان بزرگ و والا براي ما شناخته شده نيست.15/تیر/1368

آنچه از ملاحظه و دقت در همين چند ياد و خاطره براي خواننده‌ي بصير حاصل مي شود نکاتي ارزشمند و راهگشا در سير تکاملي انسان مؤمن انقلابي براي زندگي به سبک اسلامي و پيامهايي مهم براي فعالان و دغدغه‌مندان فکري و فرهنگي است که در ذيل به چند نمونه از آن اشاره مي شود:

1. نگاه الهي به حوادث و وقايع و تحليل کلّي از شرايط، از وراي حوادث تلخ و شيرين روزگار به حکمت الهي نگريستن و در نتيجه شاکر دائمي بودن بر مشيّت الهي. (صفحات 1، 2)

2. ارادت عميق، قلبي و خالصانه و واقعي به حضرت امام ره و تصريح به عشق ورزيدن به آن مراد وراي تمامي شئون استادي و حتي رهبري انقلاب عظيم اسلامي، که نشانه‌ها و نتايج اين عشق الهي در جايجاي اين کتاب و در انبوه بيانات معظّم‌له در طول سالهاي قبل و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي تاکنون آشکار است. (صفحات 3، 15، 16، 29)

3. تشخيص و تميز ويژگيها و خصوصيات اعتقادي و رفتاري امام راحل قدس سره و سبک زندگي شخصي، اجتماعي و سياسي ـ فرهنگي آن حضرت و تاکيد و توصيه به شناخت آن بعنوان الگويي براي همه‌ي نسلها در همه‌ي اعصار مخصوصاً براي نسل جوان؛ خصوصياتي همچون اعتقاد راسخ به انقلاب و نظام اسلامي عبادت و تهجّد شبانه، عدم هراس و ترس از دشمن، که اين ويژگيها امام را به اسوهاي براي همه‌ي مردم خصوصاً جوانان و اهل علم و تحقيق تبديل ميکند.

امام فقيد عظيم الشأن رضوان اللَّه تعالي عليه که حقاً از همه جهت اسوه بودند ـ اين کلمه‌ي «همه جهت» را من باتوجه عرض ميکنم ـ واقعاً از هر بعدي انسان نگاه ميکند، مي‌بيند جا دارد که انسانها وطلاب علم و روّاد طريق هدايت مردم، بهايشان اقتدا کنند.04/دی/1369 (صفحات 13، 23، 33ـ36، 39ـ42، 52ـ53، 63ـ64)

4. تجلي تقوا در تمامي ابعاد زندگي شخصي، سياسي ـ اجتماعي، و عبادي که مهمترين عامل موفقيت امام راحل ره بوده است. مقام معظم رهبري درباره‌ي اين خصوصيت حضرت اما ره ميفرمايند:

تقوا در زندگي امام بزرگوارِ ما صرفاً به معناي انجام کارهاي عبادي نبود؛ تقوا در همه امور بود. تقوا يعني مراقب درستيِ کار و عمل؛ بخصوص در آنجايي که به مسائل مهم ارتباط مي‌يابد. درس و معاشرت و حضور در مرکز تحصيلي و حضور در ميان جامعه و خانواده و محيطهاي زندگي هم مظهر تقواست. در همه اينها شما به عنوان يک جوان برگزيده ـ که براي يکي از مهمترين کارهاي اين کشور انتخاب و پذيرفته شدهايد ـ بايد آن را در مقابل خودتان قرار دهيد. تقوا يعني مراقبت از رفتار و گفتارتان، با همان روحيه نوآوري و ابتکار و فعّال بودن و نشاط جواني. وقتي تقوا با روحيه جواني و به کار بردن استعدادهايي که در شما وجود دارد، همراه شود، معجزه‌ها خواهد آفريد.29/اردیبهشت/1378

5. تأکيد بر اهمّيّت خانواده توجّه به وجود نعمت همسرِ همراه، فداکار، صبور، ايثارگر و مستحکم؛ و تکريم همسر. (صفحات 9، 10، 27، 31، 69ـ70)

6. توجّه به نعمت زندگي در دوران حيات حضرت امام ره و آثار اين هم‌عصري و فوايد آن براي بهره‌مندان از اين فرصت بي‌نظير الهي! (صفحات 31ـ32)

7. توصيه به اهمّيّت تشکيل خانواده در اولين و بهترين فرصت و شرايط براساس الگوي زندگي اسلامي. (صفحات 49، 67)

8. اهميت حفظ، اشاعه، ترويج و انتشار ابعاد زندگي سياسي ـ اجتماعي ـ فرهنگي و خانوادگي امام راحل ره و بيان زيبايي‌هاي الهي در حيات آن امامره که بهترين سرمشق و الگو براي همه‌ي انسانها مخصوصاً مسلمانان عصر حاضر و نسلهاي بعدي است انشاءالله. (صفحات 17ـ19، 43)

در کتاب حاضر، بيانات بدون لحاظ ترتيب تاريخي ديدارها و براساس تناسب محتوايي در کنار يکديگر آمده است. بيانات رهبر انقلاب دام‌ظلّه و نيز عناويني که عيناً از بيانات ايشان انتخاب شده به رنگ سبز و بيانات همسر مکرمه امام رحمت الله عليهما و ديگر حاضران به رنگ سياه درج شده و در موارد محدودي که به علت کيفيت نامطلوب صوت و فيلم گوينده نامشخص است، دايره سياه گذاشته شده است. براي زيباسازي متن توضيحات لازم در پرانتز با اندازه حروف کوچکتر در بين بيانات آورده شده است.

کوشش موسسه‌ پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی این کتاب را منتشر کرده است.

 پایان پیام/

کد خبر 450344

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha