حجت الاسلام علیرضا قائمی نیا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان اظهار کرد: از آسیب های جدی که در سال های اخیر در فضای سیاسی شکل گرفته و مشکل آفرین نیز بوده است، آن است که برخی مخالفان و دشمنان تلاش کرده اند میان دولت و ملت فاصله بیندازند.
وی با بیان اینکه در یک کشور اسلامی معنا ندارد دولت از ملت جدا باشد، ادامه داد: دولت منتخب خودِ مرم است و ملت نیز از روی اعتقاد دولت را انتخاب می کنند، طبیعی است در مشکلاتی که ظهور و بروز پیدا می کند، ملت نخست باید دولت را پشتیبانی کند و دولت نیز مصالح کشور و اهداف اسلام را در نظر بگیرد.
وی انتظار ملت از دولت را دلسوزی و مصلحت اندیشی عنوان کرد و گفت: بنابراین با همدلی و همزبانی و موافقت در اهداف کلی، میان دولت و ملت هماهنگی به وجود می آید و تا این هماهنگی شکل نگیرد، مشکلات و مسائل داخلی و خارجی رفع نمی شود.
این کارشناس فلسفه تصریح کرد: برای حل تشتت و مشکلات جامعه باید دولت و ملت با همزبانی و همدلی و همصدا شدن با یکدیگر به پیش روند و این مساله باید تبیین و روشن شده و بسترسازی لازم صورت بگیرد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال شبستان که همدلی و همزبانی میان دولت و ملت چگونه می تواند در ساخت و تثبیت و تقویت تمدن اسلامی تاثیرگذار باشد، عنوان کرد: شکل گیری تمدن اسلامی بدون پایه ریزی فرهنگ دقیق اسلامی صورت نخواهد پذیرفت، بنابراین این فرهنگ باید در جامعه نهادینه شده و ابعاد مختلف آن در جامعه، سطح زندگی و خانوادگی و ساحت های گوناگون به نمایش گذاشته شود.
به گفته حجت الاسلام قائمی نیا پایه ریزی تمدن اسلامی بدون همکاری علمی امکان پذیر نیست و این مساله می طلبد اختلاف های سیاسی به کنار گذاشته شده و دولت و ملت همّ و غمّ واحد داشته باشند و با دید آینده نگری به پیش روند.
وی تاکید کرد: در این راستا به نظر می رسد هر دو طرف مسوول بوده و از سوی ملت سیاست های اجرایی پیش بینی و لحاظ شود و ملت نیز با همکاری خود و پیگیری برای اجرا و عمل، این مهم را به سرانجام رسانند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیان کرد: وحدت حقیقی تنها با همدلی و همزبانی صورت می گیرد و تا وحدت حقیقی شکل نگیرد، پیشرفت هم انجام نمی شود و آن مفاهیم بنیادین خود را نشان نخواهند داد در واقع وحدت مساله مهمی است که قرآن و روایات و بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر انقلاب بر آن تاکید داشته و دارند و اگر این وحدت صورت نگیرد، هر پیشرفتی که به دست می آید به ویژه پیشرفت در عرصه ساخت تمدن اسلامی ظاهری است و در این زمینه عقیم خواهیم ماند.
این کارشناس فلسفه در پاسخ به دیگر سوال شبستان مبنی بر اینکه تا چه اندازه همدلی و همزبانی میان دولت و ملت می تواند پروسه تحول علوم انسانی را سرعت بخشیده و با پویایی همراه سازد، گفت: متاسفانه دولت در زمینه علوم انسانی اسلامی قدم چندانی تا کنون برنداشته است که دلایل مختلفی می تواند باشد؛ شاید در حوزه اقتصاد درگیری ها و دغدغه های بسیاری وجود داشته یا مشکلات سیاسی موجب شده دولت از رسیدگی به این امر مهم باز بماند.
وی ابراز کرد: دولت می تواند با فراهم آوردن زمینه های رشد در جامعه علمی و همکاری به شکل مطلوب این روند را سرعت بخشید و مشکلات آن را تا حدی برطرف سازد، همچنین با برنامه ریزی در دانشگاه ها از طریق وزارت علوم، فناوری و تحقیقات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابزار آرمان و فرآیند تحول علوم انسانی را تحقق بخشد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان یادآور شد: همچنین دولت با سیاست گذاری خاص در مراکز فرهنگی دانشگاهی و برپایی کرسی های آزاد اندیشی، مناظره و نظام مند کردن این مراتب، همدلی خود را با ملت به تصویر کشاند.
پایان پیام/
نظر شما