در مکتب ما شهادت هنر است/ هنر متعهد جامعه را در مسیر ترقی قرار می‌دهد

خبرگزاری شبستان: هنرمند و استاد دانشگاه ایلام، گفت: اگر یک جامعه می‌خواهد مسیر ترقی را طی کند باید هنر در آن جامعه در چارچوب و ارزش‌های جامعه قرار گیرد.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام،  بهروز سپید نامه از هنرمندان و اساتید دانشگاه این استان، صبح امروز(22 فروردین) در مراسم نکوداشت روز هنر انقلاب اسلامی و بسیج هنرمندان در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد اسلامی شهر ایلام، اظهار کرد: شهید مرتضی آوینی از اندیشمندان روزگار ما بوده و نباید شان و منزلت ایشان را به فقط به روایت فتح تقلیل داد و حق بزرگی بر گردن انقلاب دارند.

 

وی، تصریح کرد: شهید آوینی از شهدایی است که هنوز هم به انقلاب و اسلام خدمت می‌کند، برخی از شهدا هستند که  علی‌رغم شهادت به جریان انقلاب اسلامی خدمت می‌کنند و روایت فتح، ترجمانی بر روزهای ایثار و شهادت است که هنوز برای نسل جوان که جنگ را درک نکرده‌اند معارف بسیار خوبی داشته و ارائه می‌دهد.

 

این استاد دانشگاه‌های ایلام، یادآور شد: هنر متعهد هنری الزام‌آور است که باید در یک چارچوب خاص حرکت کند، برخلاف بسیاری از نظریه‌پردازان امروز که جایی برای تعهد در حوزه هنری قائل نیستند و هنر را فقط برای هنر می‌دانند، هنر باید در یک چارچوب خاص حرکت کند.

 

سپیدنامه، ابراز کرد: بخشی از مکاتب الزامات تکنیکی است و در یخش دیگری از این مکاتب الزامات تکنیکی در هنر رعایت نمی‌شود، اما برخی الزامات هنری اجتماعی، سیاسی و مبتنی بری واقعیت‌های اجتماعی است که واقعیت‌های جامعه را بی‌هیچ کم و کاستی در قالب هنر به نمایش گذاشته می‌شود.

 

وی، افزود: شهید سید مرتضی تاوَنی گونه‌ای دیگر از هنر را در جامعه  با عنوان هنر متعهد تعریف کرد، باید گفت که هنر خط قرمز دارد و اگر با جهان‌بینی در ارتباط نباشد، تنها یک ابزار خواهد بود، هنر برای این در جامعه به وجود آمده که یک کارکردی را در جامعه پوشش دهد  و در واقع هنر در جامعه هنر ارزش‌هاست.

 

این استاد دانشگاه، یادآور شد: برای هنر چارچوب در نظر گرفته‌شده و هنری که انسان‌ها را به واقعیت، حقیقت و عقلانیت نزدیک کند و یک کارکرد دارد این هنر ارزشمند است، هنری که بر مبنای اخلاقی جامعه سازگار باشد و در قرآن کریم نیز به این امر اشاره‌شده است.

 

سپیدنامه، تصریح کرد: هنر در آیین ما با الزام بیان‌شده است، در شعر حافظ هنر یک فرد  این است که خوب ببیند،  پاک ببیند و خوبی‌ها را انعکاس دهد و باید گفت که  هنر به اخلاقیات متصل باشد و این‌ها الگوی ماست، هرچند در جهان امروز این خط‌ها  رعایت نمی‌شود و ملاک زیبایی‌ها به‌هم‌خورده و بی‌نظمی‌ها در جهان هنر واردشده است.

 

وی، در پایان خاطرنشان کرد: هنر در شریعت ما مقدس است، شهادت هنر مردان خداست، هنر باید رنگ خدایی داشته باشد و هنرمند در مقابل جامعه متعهد است، اما باید اخلاقیات جامعه را نیز رعایت کند، هنرمند متعهد است برای رعایت مسئله انصاف را برای بیان واقعیت‌های جامعه استفاده و چارچوب‌ها را رعایت کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 450225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha