به گزارش خبرگزاري شبستان از ساري و به نقل از روابط عمومي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران، احد جاودانی در مراسم رونمایی از گنجینه موسیقی ديار علويان ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها) و روز مادر، بر ضرورت توسعه موسیقی مازنی تاكيد کرد و گفت: موسیقی بومی این استان تنها در این دیار استماع نمیشود بلکه به جهت زیبایی و نشاطآور بودن در بیشتر استانهای کشور، مورد استقبال قرار میگیرد.
وی افزود: بخش حزنانگیز موسیقی مازندران نیز کارآیی خاصی دارد که برای ارتقای این بخش اقدامات مناسب و اثرگذاری وجود دارد.
جاوداني با اعلام حمایت از موسیقی بومیمحلی مازندران، خاطرنشان کرد: مجوز اجرای موسیقی زنده به فرد غیرمازندرانی در استان داده نمیشود و تنها به مؤسسات فعال استانی در این حوزه که در راستای ترویج فرهنگ بومی گام برمی دارند ارائه میشود.
وي با اعلام اینکه برای توسعه موسیقی بومی و محلی مازندران باید تلاش بیشتری شود، بیان کرد: موسیقی مازندران نباید تنها در استان محصور بماند، در این زمینه با مسئولان وزارتخانه رایزنی شده تا این موسیقی اصیل در سایر استانها بهصورت زنده برگزار شود.
جاودانی اظهار كرد: جهت حضور گروه برتر موسیقی مازندران در خارج از کشور، برنامهریزیهای لازم انجام شده است.
نبیالله احمدی، تهیهکننده گنجینه موسیقی مازندران نيز خواستار توجه ويژه به بحث آموزش موسیقی مازني شد و گفت: نداشتن منابع آموزشی در صنعت موسیقی مازندران ضعف بزرگی محسوب میشود، نخستین اقدام که برای آموزش انجام شد، تدوین کتاب دوتار بود که با نوشتن چنین کتابی، این موسیقی متد آموزشی پیدا کرد.
وي با بیان اینکه با تهیه گنجینه موسیقی مازندران که 25 سال بهطول انجامید، امکان آموزش به نسلهای آینده نیز آسانتر شد، اظهار کرد: برای تهیه گنجینه موسیقی مازندران، در ابتدا بناهای اصلی و تاریخی موسیقی اين استان، بازشناسی و سپس بازسازی شد.
احمدی گفت: در این گنجینه تلاش شد که موسیقی بومیمحلی مازندران از همه نقاط استان جمعآوری و نام و متد آنها در این گنجینه گنجانده شود.
به گزارش شبستان، در مراسم رونمایی از گنجینه موسیقی مازندران از استاد اسحاقی، کیوس گوران، محمدعلی کاظمی، نبیالله احمدی، جمشید نیکوزاد، فرشاد رحمانی، مهرداد عالمی، پرویز سیاهدشتی و اکبر رستگار نیز به عنوان پیشکسوتان و فعالان موسیقی استان، تجلیل شد.
پايان پيام/
نظر شما