خبرگزاری شبستان- کرمان
بیستم فروردین در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به مناسبت ۲۰ فروردین ۱۳۸۶ و اعلام دستاورهای هستهای قابل توجه در آن روز، به روز ملی فن آوری هسته ای نامگذاری شدهاست؛ هر ساله، مراسم جشنی در این روز در ایران برگزار می شود؛ چهارمین جشن ملی فناوری هستهای ایران در ۲۰ فروردین ۸۹، روز ملی فناوری هستهای برگزار شد.
در این مراسم از اولین نمونه سوخت مجازی رآکتور تهران(میله سوختی مجازی) و نمونه اول نسل سوم سانتریفیوژها رونمائی شد؛ محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور وقت در آن جشن اعلام کرد: در نطنز قرار است ۶۰ هزار سانتریفیوژ فعال شود که این ۶۰ هزار سانتریفیوژ از نسل یک میتواند سوخت یک نیروگاه در یک سال را تأمین کند و با جایگزینی نسل جدید سانتریفیوژها با ۶۰ هزار سانتریفیوژ، سوخت ۶ نیروگاه تامین خواهد شد.
این دستاوردهای ایران در زمینهٔ هستهای بازتاب گستردهای در رسانههای جهان داشت. علی اکبرصالحی در این مراسم گفت: مقامات ایرانی با اعلام پیشرفتهای جدید در زمینه هستهای، میخواهند نشان دهند در مقابل تحریم آسیب پذیر نیستند و از فناوری لازم برخوردارند...
پیشرفت های سریع ایران در زمینه هسته ای آنقدر دشمن را وحشت زده کرد که در فاصله کوتاهی(از سال 88 تا 90)اقدام به ترور پنج تن از دانشمندان هسته ای کشورمان کرد که ترور یکی از آنان(فریدون عباسی دوانی)ناموفق بود اما چهار نفر دیگر ردای سرخ شهادت بر تن کردند.
استکبار زیاده خواه با اتهام تولید سلاح هسته ای در حالی شماری از بهترین جوانان دانشمند را از ما گرفت که رهبر معظم انقلاب بارها و بارها بر فتوای صریح خود مبنی بر حرمت تولید اینگونه تسلحات تأکید کردند اما آنان از اتهامات خود علیه ایران اسلامی کوتاه نیامدند و به همین دلیل کارنامه 14 ساله مذاکرات هسته ای ایران با کشورهای 5+1 فراز و فرودهای زیادی طی کرده است.
این در حالی است که مذاکرات اخیر با حاشیه های فراوان تری نسبت به گذشته همراه است؛ روایت های متفاوت از مذاکرات هم در داخل و هم در خارج کشور گواه آن است که طرف مقابل ایران در مذاکرات، سیاست های غیرشفاف و مستکبرانه خود را هم چنان ادامه می دهد؛ به اذعان برخی، پرونده هسته ای ایران بیش از آنکه فنی و حقوقی باشد، سیاسی و امنیتی است.
نکات اصلی بیانات رهبر انقلاب درباره مذاکرات هستهای در دیدار کارکنان و فرماندهان نیروی هوایی۱۳۹۳/۱۱/۱۹
رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشرافیت کامل و تسلطی که بر مسائل داخلی و خارجی دارند؛ جدای از پدری مهربان، بارها به عنوان رهبری حکیم و بصیر نظرات دقیق و کاملاً کارشناسی شده در خصوص مذاکرات مطرح کردند که در ذیل به بخشی از آن اشاره می شود:
موضع رهبری درباره مذاکره: ما با پیشرفت این کاری که مسئولین دولتی ما شروع کردهاند و تلاش هم دارند میکنند موافقیم؛ به یک توافق خوب هم اگر برسد موافقیم. بنده هم موافقم.
هدف هیئت مذاکره کننده :مسئولین ما و هیئت مذاکرهکنندهی ما و دولت ما همهی تلاششان را دارند میکنند که حربهی تحریم را از دست دشمن خارج کنند.
معنای مذاکره :مذاکره معنایش این است که دو طرف سعی کنند به نقطهی مشترک برسند؛ خب این معنایش این است که یکطرف نخواهد همهی آنچه را مورد علاقهی او و مورد توقّع اواست تحقّق پیدا کند.
عملکرد طرفین مذاکره :طرف ایرانی، برخی از کارهایی که میتوانست او را به توافق نزدیک کند انجام داده است... منطقی عمل کرده است، طبق منطق مذاکره عمل کرده است؛ طرف مقابل زیادهخواهی میکند، پررویی میکند، باجخواهی میکند.
وظیفه مسئولین :مسئولین باید ایستادگی به خرج بدهند.
خصوصیات توافق هستهای خوب: توافقی که در آن عزّت ملت ایران و احترامش محفوظ بماند، منافعش حفظ بشود.
تکریم و حرمت ملّت ایران و مسئلهی اساسیِ مهمّی که عبارت است از پیشرفت ملّت ایران، محفوظ بشود و بماند.
اگر توافق میکنند، جزئیات و کلّیات و همه را در یکجلسهی واحد تمام بکنند، امضا کنند. اینکه کّلیات را جداگانه توافق کنند، و بعد بر اساس آن کلّیات بروند سراغ جزئیات، نه، این منطقی نیست.
همهی آنچه هم قرارداد بسته میشود بین مسئولین ما و بین طرف مقابل، باید روشن، واضح، غیر قابل تفسیر و تأویل باشد.
باید به معنای واقعی کلمه تحریم از دست دشمن خارج بشود، تحریم برداشته بشود؛ توافقِ به این صورت بشود.
مرور اجمالی مذاکرات هستهای در 13 سال گذشته به شرح ذیل است:
1381: مصاحبه مطبوعاتی یکی از اعضای سازمان منافقین در هتل ویلار واشنگتن؛ادعای فعالیت نظامی هستهای ایران در نطنز و اراک/ سفر 2روزه البرادعی(مدیرکل وقت آژانس انرژی اتمی) به تهران و بازدید از نطنز و اراک
1382: تسلیم اظهاریه ایران به آژانس در مورد فعالیتهای هستهای/تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس در مورد فعالیت هستهای ایران/آغاز مسئولیت حسن روحانی برای مذاکرات هستهای/جلسه ایران و سه کشور اروپایی آلمان،انگلیس و فرانسه در تهران؛ بیانیه سعدآباد/پذیرش اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی توسط ایران/ تصویب قطعنامه شورای حکام؛ رفع موقت احتمال ارسال پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل/امضای توافق بروکسل، تعهد اروپا به عادی سازی پرونده در اجلاس ژوئن(خرداد-تیر1383) شورای حکام و پذیرش تعلیق قطعه سازی و مونتاژ سانتریفیوژها از سوی ایران
1383: اعلام پایان تعلیق قطعه سازی و مونتاژ دستگاهها و تاکید بر ادامه پروژههای جاری/توافق پاریس/تصویب قطعنامه شورای حکام؛ رضایت ایران از آن
1384: مذاکرات روحانی با وزرای خارجه سه کشور اروپایی؛ در خواست دو ماه مهلت به اروپا جهت ارائه طرح جامع خود به تهران/آغاز مجدد فعالیتهای مجتمع UCF اصفهان به دلیل پایان فرصت اروپا/ شروع به کار دولت احمدی نژاد و استعفای حسن روحانی از دبیری شورای امنیت ملی و آغاز دوران مذاکراتی علی لاریجانی در جایگاه دبیر شورای امنیت ملی/سخنان احمدینژاد در مجمع عمومی سازمان ملل و واکنش تند غرب به آن؛ تهدید به ارجاع پرونده هستهای ایران به شورای امنیت سازمان ملل/قطعنامه شورای حکام و ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت/واکنش احمدی نژاد: 2000 قطعنامه منتشر كنيد؛ اگر دلتان با انتشار اين قطعنامهها خوش ميشود. اگر با انتشار اين قطعنامهها جشن ميگيريد، قطعنامههاي بيشتر منتشر كنيد/دستور احمدینژاد برای تعليق اجراي داوطلبانهي پروتكل الحاقي
1385: صدور دو قطعنامه شورای امنیت با شمارههای 1696 و 1737
1386: صدور قطعنامههای 1747 و 1803 از سوی شورای امنیت سازمان ملل/ملاقات لاریجانی و سولانا/استعفای علی لاریجانی از دبیری شورای امنیت ملی چند روز مانده به مذاکره لاریجانی و سولانا در «رم»/انتصاب سعید جلیلی به دبیری شورای امنیت ملی و آغاز دوران مذاکراتی او
1387: نخستین دور از گفتوگوهای ایران و گروه 1+5 در ژنو و بن بست مذاکرات/ صدور پنجمین قطعنامه شورای امنیت با شماره 1835
1388: اعلام ساخت تاسیسات فردو از سوی ایران/مذاکرات ژنو 2؛ بن بست دوباره
1389: طرح تبادل سوخن بین ایران،ترکیه و برزیل و به شکست کشاندن آن توسط آمریکا/صدور قطعنامه 1929 شورای امنیت/اعلام دستیابی ایران به تولید اورانیوم با غنای 20 درصد در نطنز/مذاکرات ژنو 3؛ مذاکرات بدون نتیجه/مذاکرات استانبول 1
1390:مسدود کردن دارایی های بانک مرکزی ایران و تحریم نفتی ایران از سوی اتحادیه اروپا/گزارش منفی آژانس و طرح مسالهای که جزییات ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران خوانده میشود
1391: بازگشت به مذاکرات در استانبول موسوم به استانبول 2/ ادامه مذاکرات ایران و گروه 1+5 در بغداد، مسکو و آلماتی
1392: مذاکرات آلماتی 2 در قزاقستان/پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوی/تغییر مذاکره کنندگان/انتقال مذاکرات از شورای امنیت ملی به وزارت خارجه؛ظریف رییس تیم مذاکره کننده/ملاقات وزرای خارجه ایران و آمریکا در نیویورک/سه دور مذاکره در ژنو و حصول توافق موقت ژنو و اجرای آن/آغاز مذاکرات برای دستیابی به راه حل جامع هستهای/مذاکرات وین 1
1393: برگزاری 5 دور مذاکره در وین تا ضربالاجل تعیین شده در 29 تیرماه/عدم دستیابی به توافق جامع و تمدید ضربالاجل تا سوم آذر/مذاکره در نیویورک و مسقط و برگزاری مذاکرات وین6 بدون حصول توافق جامع و تمدید دوباره ضربالاجل تا 10 تیر 94/ مذاکرات معاونان و وزرای خارجه ایران و آمریکا در ژنو، زوریخ،مونیخ/ادامه مذاکرات با 1+5 در سطح معاونین و کارشناسان.
سید حسین موسویان، عضو سابق مذاکرهکننده هستهای، بر داشتن " دیپلماسی چند وجهی" برای احقاق حق ایران در زمینه هستهای تاکید کرده و گفته است: نیازمند نوعی دیپلماسی هستیمکه اولا حق ایراندر مورد فناوری هستهایرا حفظ کند.ثانیا بتواند اجرای این حق را تضمین کند. ثالثا از وقوع بحران و تنش در روابط ایران با جامعه بینالملل جلوگیری کند و رابعا در قالب گفتوگو بتواندهم روابط ایران را با دنیا گسترش دهد و هم حق ایران در مورد فناوری هستهای و اجرای این حق را تضمین کند.
آنچه را که با خون خریدیم به بهایی اندک نفروشیم...
بهرحال آنچه در این زمینه مهم است این است که حرکت شتابنده ایران در زمینه هسته ای مدیون خون جوانانی است که دشمن زنده ماندن آنان را تاب نیاورد؛ امید است آنچه را که به بهای خون خریدیم به اندکی نفروشیم...
شهید علم-مسعود علیمحمدی
آغاز ترور دانشمندان هسته ای کشورمان با بمب گذاری در خودرو دکتر مسعود علیمحمدی در ساعت هفت و پنج دقیقه صبح 22 دی سال 88 و روبروی منزل ایشان در خیابان قیطریه بود؛ او مدرک کارشناسی را از دانشگاه شیراز (۱۳۶۴) و کارشناسی ارشد (۱۳۶۷) و دکترای فیزیک با گرایش ذرات بنیادی را از دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۷۱ کسب کرد.
از دانشجویان نخستین دوره دکترای فیزیک در داخل ایران بود و نخستین شخصی است که در ایران دکترای خود را در فیزیک دریافت کرده است. دهها مقاله ISI منتشر کرد. همچنین به همراه وحید کریمی پور اولین دانشجویان پسادکترا در پژوهشگاه دانشهای بنیادی بودند.
در حالیکه هنوز سالگرد شهادت شهید علیمحمدی فرا نرسیده بود در هشتم آذر سال 89 و در محدوده بلوار ارتش مجید شهریاری عزیز به همراه همسرش با بمبی که از قبل در خودرو ایشان جاسازی شده بود به شهادت رسید. البته خوشبختانه همسر ایشان زنده ماند.
شهید علم-مجید شهریاری
دکتر مجید شهریاری در سال 1345 و در زنجان متولد شد. ایشان متاهل و دارای دو فرزند به نام های محسن و زهرا بودند . همسر ایشان شهید زنده خانم بهجت قاسمی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی است.
شهید مجید شهریاری تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در زنجان، دوره کارشناسی را در رشته مهندسی الکترونیک در دانشگاه صنعتی امیر کبیر ( از سال 1363 تا سال 1368 )، دوره کارشناسی ارشد را در رشته مهندسی هسته ای در دانشگاه صنعتی شریف ( از سال 1369 تا سال 1371) و دوره دکتری در رشته مهندسی هسته ای را در دانشگاه امیر کبیر از سال 1372 تا 1377 ) گذارنده اند. بدین تربیت، ایشان تمام تحصیلات خود را در کشور جمهوری اسلامی ایران گذرانده اند.
عصبانیت کوردلان و منافقان و مستکبران به جایی رسید که دیگر دانشنمند هسته ای را اینبار با شلیک مستقیم گلوله آماج تیر حقد و کینه خود ساختند؛ ساعت 12 ظهر روز اول مرداد، داریوش رضائی نژاد مظلومانه اما عزتمندانه مقابل دانشکده برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیر برای همیشه آسمانی شد.
شهید علم-داریوش رضائی نژاد
شهید دکتر داریوش رضایی نژاد در صبح پنج شنبه 29 بهمن سال1356 در شهرستان آبدانان از شهرستانهای استان ایلام به دنیا آمد.
ایشان از همان اوایل کودکی در سخن گفتن و دیگر اعمال خود، نبوغ خود را به اطرافیان نشان داد.وی همچنین به واسطه ی اینکه جثه اش ظریف تر و کمی ریزتر از هم سن و سالانش بود همراه با متولدین 1357وارد دوره ابتدائی شد و همیشه با هوش و توانایی خود معلم و دانش آموزان را تحت تأثیر قرار می داد.ایشان کلاس سوم ابتدائی را طی تابستان گذراند و دیگر سالهای دوره ابتدائی شاگرد اول و نماینده کلاس بود.
سفارش حضرت ابوالفضل(علیه السلام)به انفاق
در کتاب شهید علم، دفتر دوم به نقل از پدر بزرگوار شهید آمده است: حضرت ابوالفضل(علیه السلام)را ر خواب دیده بود.فرموده بودند شما بیشتر انفاق کن. بیشتر به ایتام و فقرا کمک کن. داریوش بعد از آن خواب سالی دو سه بار برای من پول می فرستاد و می گفت گوسفند قربانی کنم و برنج بخرم و بین مردم مستضعف آبدانان توزیع کنم.
شهید علم-مصطفی احمدی روشن
تنها به فاصله پنج ماه بعد از شهادت داریوش، در ساعت 8 و 20 دقیقه صبح 21 دی ماه همان سال، در میدان کتابی، خیایان گل نبی، جوانی دیگری از جنس آفتاب و روشنی با انفجار یک بمب مغناطیسی که در خودرو او جاسازی شده بود به خیل سعادتمند شهیدان پیوست.
دکتر مصطفی احمدی روشن ورودی 77 مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف بوده که در سال 81-82 از این دانشگاه فارغ التحصیل شد و معاون بازرگانی سایت نطنز بوده است.این شهید دارای چندین مقاله isi به زبان های انگلیسی و فارسی بوده است.
فاطمه کاشانی، همسر شهید چنین نقل می کند: مصطفی را که میدیدی، همیشه چشمانش خسته بود و قرمز، ولی هیچ وقت عصبانی و اخمو نبود و با آن خستگی وقتی 12 شب میرسید خانه، میخندید. مشکلات را که اصلاً وارد منزل نمیکردند، حتی موفقیتهایشان را هم خیلی سخت بروز میدادند.»
چگونگی کار در نطنز و ارتباط آن با ظهور
وي افزود: «آقا مصطفی این خستگیها را برای هدفی بالاتر تحمل کردند؛ مسیر تهران ـ نطنز را اگر انسان هفتهای یک بار تردد کند، خیلی خستهکننده خواهد بود. آقا مصطفی هفتهای دو یا سه بار این مسیر را میرفت و برمیگشت. تمام اینها سختی دارد. روزهگرفتن در سایت نطنز هم خیلی سخت بود؛ هوا آنقدر گرم میشد که لبها ترک برمیداشت و خون میآمد و اگر در زمین سایت میایستادی، به قول مصطفی کله آدم زیر آفتاب جوش میآورد. همه اینها نشاندهنده سختیهای ایشان بود ولی هیچ وقت از سختیها نمیگفتند و این چیزها را که میگویم، خیلی کوتاه اشاره میکردند.»
یک بار پیش آیتالله خوشوقت رفته بودند و از آیتالله خوشوقت پرسیده بودند که "ظهور چقدر نزدیک است؟" آقای خوشوقت فرموده بودند "این بستگی به این دارد که شما در نطنز چه کار میکنید"
پایان پیام/
نظر شما