رئیس اداره امور فرهنگی ارشاد اسلامی کردستان در خصوص روند برگزاری نهمین جشنواره فیلم و عکس ژیار به خبرنگار خبرگزاری شبستان در سنندج گفت: جشنواره فیلم و عکس ژیار در هشت دوره گذشته به صورت استانی و امسال نهمین دوره آن بعد از دو سال وقفه به صورت منطقه ای برگزاری می شود.
سامان احمدی، با اشاره به دلایل تاخیر در برگزاری این جشنواره اظهار کرد: اجرای امور اداری و تشریفات برگزاری جشنواره در گستره منطقه ای و اخذ مجوز از سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد از مهمترین دلایل وقفه برگزاری جشنواره ژیار بود و برودت هوا در نمیه دوم سال 93 نیز دلیل دیگر موکول کردن جشنواره به سال 94 شد.
وی ادامه داد: بعد از انجام کارهای اجرایی خوشبختانه نهمین جشنواره فیلم و عکس ژیار با حضور استان های آذربایجان غربی، لرستان، کرمانشاه، ایلام و کردستان همزمان با 8 تا 10 اردیبهشت سال جاری در شهرستان بانه برگزار می شود.
رئیس اداره امور فرهنگی ارشاد اسلامی کردستان در پاسخ به سوال دلیل انتخاب شهرستان بانه برای برگزاری این جشنواره گفت: رویکرد و خط مشی فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در دولت تدبیر و امید، تمرکز زدایی و اجرای برنامه های کلان فرهنگی در شهرهای مرزی و سایر شهرستان ها تعریف شده است که در همین راستا نهمین جشنواره فیلم و عکس ژیار در سال جاری به میزبانی شهرستان بانه برگزار می شود.
احمدی، همچنین به تمایز بانه با دیگر شهرهای استان در برگزاری جشنواره ژیار اذعان کرد: شهرستان بانه ثروت های بالقوه در عرصه سینما و عکس دارد و هنرمندان بزرگی چون رحیم ذبیحی، هیوا امین نژاد، اشکان احمدی و مرحوم طاها کریمی و بسیاری از فعالان این عرصه را در دل خود پروده است که در سطح ملی و بین المللی خوش درخشیده اند که جا داشت با برگزاری جشنواره در این شهرستان این پتانسیل به جامعه بیشتر معرفی شود.
این مقام مسئول راه اندازی شهرک سینمایی در شهرستان بانه را از دیگر اهداف برگزاری جشنواره ژیار برشمرد و افزود: کار مطالعات این شهرک سینمایی آغاز شده است و امیدواریم با راه اندازی این مرکز سینمایی مکانی برای تولید آثار فاخر کشور با موضوع بومی و محلی فراهم می شود و نگاه صرف اقتصادی از شهرستان بانه نیز تغییر کند.
وی در پاسخ به این سوال که برگزاری این جشنواره چه تاثیری در تقویت بعد فرهنگی بانه می تواند داشته باشد،اظهارکرد: رویکرد و موضوع این دوره از جشنواره ژیار توسعه فرهنگ بومی و محلی مناطق کردنشین و منطقه غرب کشور است که به حمد الله با استقبال خوب و چشمگیری که فیلم سازان و عکاسان از جشنواره داشتند امیدواریم بخشی از فرهنگ بومی کشور و خرده فرهنگ های اقوام ایرانی در این دوره از جشنواره متجلی شود.
رئیس اداره امور فرهنگی ارشاد اسلامی کردستان در خصوص اینکه این جشنواره تا چه حد میتواند انتظارات فیلم سازان را برآورده کند، اظهار داشت: حضور چند روزه در جشنواره برای فیلم ساز مهم نیست و نفس برگزاری آن ارزیابی تولید مستمر آثار فیلم سازان و عکاسان استان و منطقه تحت پوشش و رقابت بین سرآمدان این عرصه در طول سال است که گلچین تولیدات یکساله انجمن های سینما جوان منطقه غرب در سطح جشنواره ژیار عرضه می شود.
احمدی، در ادامه با اشاره به برنامه های این اداره کل در حوزه سینما و فیلم در سال 94 بیان کرد: قبل از اکران فیلم های بلند سینمایی در سطح چهار سینمای استان و تمامی مجتمع های فرهنگی هنری شهرستان های تابعه، بسته ای از آثار منتخب فیلم سازان با اولویت استان و سایر فیلم سازان ایران اسلامی، برای آشنایی آحاد جامعه با عرصه فیلم کوتاه پیش بینی شده است.
وی از برگزاری هفته فیلم و عکس نیز در سال جاری خبر داد و افزود: هفته فیلم و عکس همزمان با روز سینما در شهریور ماه با حضور همسر یلماس گونایی فیلمساز کرد تبار ترکیه ای در سنندج برگزار می شود که در این ویژه برنامه نخستین بازار فیلم های کردی نیز راه اندازی می شود.
احمدی ادامه داد: در این بازار آخرین دستاوردها و آثار فیلم سازان مناطق کرد نشین عرضه می شود و علاقه مندان می توانند فیلم های منتخب خود را برای پخش در شبکه های مختلف در این بازار خریداری کنند.
برگزاری نخستین جشنواره فیلم کردی
رئیس اداره امور فرهنگی ارشاد اسلامی کردستان، همچنین از برگزاری نخستین جشنواره فیلم کردی خبر داد و خاطر نشان کرد: همچنان که جشنواره ژیار محفوظ می ماند و دبیرخانه دایمی آن در سنندج مستقر می شود، با همکاری شورای توسعه پایدار امنیت شرق و غرب و کمیته فرهنگی اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد و همراهی رئیس انجمن امور سینمایی وزارت متبوع برگزاری نخستین جشنواره فیلم کردی در آینده نزدیک پیش بینی شده است.
احمدی، عرضه کلیه آثار تولیدی حوزه سینما در بین اکراد جهان و اجرایی کردن دغدغه استاندار کردستان مبنی بر اینکه سنندج پایتخت کردهای جهان است را از جمله اهداف برگزاری جشنواره های کردی اعلام کرد.
وی همچنین گفت: کلیه آثار تولید شده از فیلم های برتر کردی که در فستیوال های داخل و خارج حائز رتبه برتر شده اند در مجموعه ای روانه سینما خانگی می شود که می تواند بخشی از دغدغه های معیشتی و تولید سینمای استان را به حداقل برساند.
احمدی همچنین گفت: اکران خصوصی فیلم به صورت ماهانه با اولویت فیلم های منطقه به همت شرکت سینمایی دارای مجوز از وزارت ارشاد در دستور کار قرار گرفته است که هر ماه دستاوردهای فیلم سازان و علاقه مندان به این عرصه با متقاضی شدن از طریق این شرکت به صورت خصوصی اکران می شود.
وی در کلام آخر گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد به دنبال صرف برگزاری جشنواره ژیار نیست بلکه به دنبال آن است که این جشنواره بهانه ای برای عرضه آثار و ماحصل تولیدات موفق سالانه فیلم سازان باشد که در کنار آموزش های اکادمیک، آموزش های غیر مستقیم نیز به علاقه مندان ارائه شود و منتقد چالاک نیز پرودش یابد.
پایان پیام/
نظر شما