احزاب جلوی تندروها را بگیرد/ منشور انتخاباتی تدوین شود

خبرگزاری شبستان: نمایندگان احزاب در نشست با محمد حسین مقیمی، معاون سیاسی وزیر کشور به بیان دیدگاه های خود در خصوص احیای خانه احزاب و مذاکرات هسته ای و توافق لوزان پرداختند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، نشست محمد حسین مقیمی، معاون سیاسی وزیر کشور با فعالان حزبی با هدف بررسی توافق سوئیس و احیای خانه احزاب جدید در محل وزارت کشور برگزار شد. مقیمی با اشاره به اینکه باید تحزب را در کشور پیگیری کنیم، گفت: امروز حتی مسئولان می‌گویند که ما وابسته به هیچ حزب و گروهی نیستیم. ما می‌خواهیم حزب و گروه عضویت در تشکیلات سیاسی را به عنوان یک مزیت معرفی کنیم.

 

معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به نشست خود با 35 حزب رسمی کشور که قبل از پایان سال 93 گفت: جلسات ما با دبیران کل احزاب یکی دو جلسه خواهد بود و پس از آن دبیران کل همه احزاب با وزیر کشور دیدار خواهند کرد و بعد نظرات را جمع‌بندی و آن را پیگیری می‌کنیم.

 

مقیمی در مورد اختصاص یارانه به احزاب گفت: ما باید برای حمایت مالی و اختصاص یارانه به احزاب و تشکل‌های سیاسی در سال 94 با کمک مجلس و دولت عملیاتی کنیم.

 

معاون سیاسی وزارت کشور در مورد خانه احزاب گفت: در مورد خانه احزاب نباید بحث‌های حاشیه‌ای را مطرح کنیم چرا که حانه احزاب متعلق به خود احزاب است و احزاب و تشکل‌های سیاسی باید مجمع عمومی را برگزار کرده و فعالیت را از سر بگیرند.

 

مقیمی با تاکید بر اینکه وزارت کشور برای احیای خانه احزاب نقش تسریع‌کننده دارد، گفت: امیدواریم در آینده نزدیک مجمع عمومی خانه احزاب برگزار شده و این تشکل صنفی فعالیت رسمی خود را از سر بگیرد.

 

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم در سال 94 شاهد نشاط سیاسی در کشور باشیم، گفت: برای ایجاد نشاط سیاسی در کشور احزاب کلیدی‌ترین نقش را دارند. بدین ترتیب باید در همه شهرها و روستاها مردم را به صحنه انتخابات دعوت کنیم به همین منظور استانداری‌ها و فرمانداری‌های ما (وزارت کشور) پشتیبان شما (احزاب وتشکل‌های سیاسی) خواهد بود.

 

مقیمی در پایان تاکید کرد: برای ما فعالیت کدام حزب و یا کدام جناح مهم نیست. برای ما نشاط سیاسی مهم است که حتما باید برای انتخابات سال آینده صورت بگیرد.

 

دبیرکل کانون دانشگاهیان: منشور انتخاباتی به کمک تشکل‌ها و احزاب تدوین شود

بنابراین گزارش سیدمحمدحسینی، دبیرکل کانون دانشگاهیان اسلامی در این نشست به دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره و خاطرنشان کرد: احزاب باید در چارچوب موازین قانونی رقابتی سالم بر پایه حضور گسترده مردم در انتخابات را از خود نشان دهند.

 

وی همچنین پیشنهاد کرد یک منشور انتخاباتی به کمک تشکل‌ها و احزاب تدوین و تهیه شود.

 

محمدزارع فومنی، دبیرکل حزب مردمی جبهه اصلاحات نیز در این نشست از عدم نظارت بر احزاب و تشکل‌های سیاسی انتقاد و تصریح کرد: متاسفانه هیچ نگاه نظارتی بر احزاب وجود ندارد. احزاب برای تاسیس دفاتر استانی خود دارای مشکل هستیم و استانداری‌ها در این خصوص هیچگونه همکاری با ما نمی‌کنند.

 

دبیرکل حزب نواندیشان: احزاب جلوی تندروها را بگیرد

 

ملکی، دبیرکل حزب نواندیشان در این نشست اظهار داشت: اگر مجموعه احزاب خطوط قرمز را رعایت کنند شاید بتوانند تندروهایی که مخالف هر گونه فعالیت حزبی هستند را بگیرند.

 

برپایه این خبر عباس‌پور، دبیرکل جامعه اسلامی دانشگاهیان ایران نیز به شعار سال (دولت، ملت، همدلی و همزبانی) که در ابتدای سال 94 توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شد اشاره و اظهار داشت: همدلی و همزبانی بین دولت و ملت حائز اهمیت است و باید مورد توجه همه نهادها قرار بگیرد.

 

وی افزود: مجلس نماد ملت است بنابراین در رابطه با این بیانیه یا تفاهم‌نامه یا گزارش جای تهدید و تازیانه نیست چراکه این گونه کارها معنای همدلی و همزبانی نمی‌دهد.

 

عباس‌پور خاطرنشان کرد: دولت باید با شهامت مشکلات ملت را رفع کنند و ملت نیز درک کند که این مشکلات یک شبه حل نمی‌شود.

 

شریف دبیرکل کانون دانشجویان و فارغ‌التحصیلان از فراوانی احزاب در ایران انتقاد و اظهار کرد: همان گونه که آیت‌الله هاشمی رفنسجانی فرمودند باید به سمت جبهه‌های سیاسی حرکت کنیم. وزارت کشور در راستای تشکیل جبهه‌های سیاسی راهکارها و شیوه‌های جدیدی را معرفی کند.

 

شریف در مورد خانه احزاب و مسائل مربوط به آن نیز گفت: دخالت‌های وزارت کشور باعث شده که انتخابات خانه احزاب برگزار نشود بنابراین اگر قرار است خانه احزاب احیا شود باید وزارت کشور متولی مجمع عمومی خانه احزاب باشد.

 

دبیرکل حزب ترقی ایران : دولت یازدهم درباره خواسته مردم نقش خوبی ایفا کند

 

بابک آذربافت، دبیرکل حزب ترقی ایران در این نشست اظهار داشت: متاسفانه بعد از هر انتخاباتی خواسته مردم و اهداف روشن آنها فراموشی سپرده می‌شد یعنی حکومت‌ها مردم را فقط در قامت یک برگ رای می‌بینند. انشالله این بار دولت یازدهم درباره خواسته مردم نقش خوبی ایفا کند.

 

آذربافت با تاکید براینکه امیدواریم امسال سال بازگشایی خانه احزاب باشد از وزارت کشور درخواست کرد که توجه بیشتری به احزاب و تشکل‌های سیاسی داشته باشد.

 

بر پایه این خبر بیابانی قائم مقام، دبیرکل خانه کشاورزی ایران نیز اظهار کرد: از وزارت کشور به دلیل حمایت استانداران از خانه کشاورز تشکر می‌کنم. خانه کشاورز ایران بزرگ‌ترین تشکل فراگیر در تاریخ این کشور است که در 28 استان دفتر دارد.

 

بیابانی همچنین ضمن تشکر از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و تفاهم‌نامه لوزان گفت: خانه کشاورز ایران از آقای ظریف وزیر خارجه کشورمان در امر هسته‌ای حمایت و سپاسگزاری می‌کند.

 

حاجی‌عباسی، دبیرکل جامعه اسلامی زینب (س) با اشاره به شعار سال (دولت، ملت، همدلی و همزبانی) اظهار کرد: با تدبیر مقام معظم رهبری فضای اخلاقی در جامعه حاکم شده و معظم‌له دولت تدبیر و امید را شایسته تحقق همدلی و همزبانی در جامعه دانسته است. برای تحقق یافتن این شعار احزاب و رسانه ملی باید همگام با دولت و ملت نقش بسزایی را از خود نشان دهد.

 

حاجی‌عباسی در پایان بر افزایش تعداد نماینده زن در مجلس تاکید کرد و از احزاب خواست که برای کاندیداتوری زنان در لیست خود تلاش کند.

 

دبیرکل حزب زنان انقلاب اسلامی: نقد درون‌مایه و شاکله اصلی احزاب است

 

اعظم طالقانی، دبیرکل حزب زنان انقلاب اسلامی عصر امروز (دوشنبه) در نشست دبیران کل احزاب با معاون سیاسی وزارت کشور اظهار داشت: از اینکه معاون سیاسی وزارت کشور در راستای تقویت احزاب و نشست‌های گفتمانی جلساتی را ترتیب دیده است تشکر و قدردانی می‌کند. وزارت کشور قدرت این را دارد که در ارتباط با صلاحیت و عدم صلاحیت احزاب و دبیرکل این تشکل‌ها برخوردی داشته باشد.

 

طالقانی عنوان و خاطرنشان کرد: اگر در یک جامعه‌ و نظامی نقد وجود نداشته باشد کارها پیش نخواهد رفت.

 

دبیرکل حزب زنان انقلاب اسلامی با طرح این پرسش که چرا نباید به من صلاحیت داده شود گفت: من تاکنون کار خلاف قانون انجام ندادم اما پیوسته نقد کردم بنابراین از وزارت کشور تقاضا دارم که نیروهای امنیتی را در مورد احزاب قانع کنند یعنی آنها را متوجه سازند که احزاب حق دارند که نقد کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: من معتقدم با نقد کردن نظام تضعیف نمی‌شود بلکه نقد احزاب و نقد منتقدان به حفظ نظام کمک می‌کند و بسیار مفید بوده است.

 

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران امروز قدرت اول منطقه خاورمیانه محسوب می‌شود گفت: از مسئولان تقاضا دارم ه تاریخ انقلاب را آماده کنند و به جوانان  عرضه سازند تا جوانان ما منحرف نشوند. با کوچک‌ترین دروغ‌های دشمنان نظام اسلامی پاهایشان نلغزد و باور نکنند.

 

دبیرکل جامعه اسلامی اصناف و بازار: باید به همه مشکلات کشور رسیدگی شود

 

احمد کریمی اصفهانی، دبیر کل جامعه اسلامی اصناف بازار اظهار داشت: جناح‌های مختلف در مورد مسائل نظرات و دیدگاه‌های مختلف دارند اما در مسائل ملی دارای اشتراکات فراوانی هستند.

 

وی افزود: همه احزاب سیاسی فارغ از چپ و راست معتقدیم تیم هسته‌ای زحمات زیادی کشیده و این را نباید کسی به نفع خود مصادره کند.

 

به گفته کریمی اصفهانی ذوق‌زدگی در جامعه سبب شده این تلقی در دشمن ایجاد شود که جمهوری اسلامی به دشمنان خود نیازمند است. دولت نباید تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد قرار دهد بنابراین و راهکار عملی اتخاذ کند.

 

محمدی، دبیرکل انجمن اسلامی معلمان نیز با اشاره به شعار سال (دولت،‌ملت، همدلی و همزمانی) گفت: وزارت کشور آنچنان که بایسته و شایسته است از احزاب حمایت نکرده است. وزارت کشور باید نگرانی احزاب را با گفت‌وگو، تعامل و واسطه‌گری حل کند.

 

دبیرکل انجمن اسلامی معلمان از وزارت کشور خواست که امنیت اجتماعی و همایش‌ها را تامین کند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 449340

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha