نیمه اردیبهشت ماه، آغاز مرحله چهارم طرح ملی تربیت حافظان/تربیت ۳۵۰هزار حافظ

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام موسوی از آغاز مرحله چهارم طرح ملی تربیت حافظان از ۱۵ اردیبهشت ماه با تعیین سهمیه تربیت ۳۵۰هزار حافظ خبر داد.

خبرگزاری شبستان- سرویس قرآن و معارف: در سال 1394 در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری و مطالبات ایشان در حوزه قرآن ،  موقعیت مناسبی دست داد تا به فعالیت قرآنی دستگاه ها و نهاد های قرآنی بپردازیم از این رو طی گفت و گویی با  حجت الاسلام سیدمحمدکاظم موسوی متقی، دبیر ستاد طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه از کم و کیف این برنامه ها در سال جاری مطلع می شویم که از نظرتان می گذرد:

 

طرح ملی حفظ قرآن گامی در جهت تحقق مطالبات رهبری

 

طرح ملی تربیت حافظان قرآن با چه هدفی برگزار می شود؟

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران بارها شاهد تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص نشر و توسعه فرهنگ حفظ قرآن کریم بوده ایم اما در اولین غروب ماه مبارک رمضان سال 1433 سفارشات ویژه معظم له جدیدتر از همیشه جامعه قرآنی به ویژه حافظان و علاقه مندان به حفظ قرآن کریم را مخاطب قرار داده است.

 ایشان در بیانات گرانبارشان به تأثیرات عمیق حفظ قرآن کریم در جامعه پرداختند و فرمودند یکی از چیزهایی که می تواند تدبر در قرآن را به ما ارزانی دارد حفظ قرآن است در واقع حفظ قرآن را مقدمه بسیار مناسبی برای تدبر و راهیابی به مفاهیم و آموزش های آیات قرآن کریم برشمردند.

 

 هرچند تاثیرات عمیقی که حفظ قرآن بر روی حافظ می گذارد سبب می شود که انسان خود را در همه حالات با قرآن همراه بداند و وجود آن را در قلب خویش حس نماید رهبر انقلاب با درک صحیح و واقع بینانه از نقش موثر حافظان قران کریم در اعطای فرهنگ عمومی جامعه و با ترسیم چشم انداز نوین در عرصه فعالیت های قرآنی سخن از تربیت 10 تا 15 میلیون حافظ قرآن کرده اند که این رویکرد گامی بزرگ در جهت پیشبرد اهداف جامعه قرآنی و پیشرفت به سوی تعالی و رشد همه جانبه است.

سازمان اوقاف، مهمترین سازمان فعال قرآنی کشور برای تربیت حافظان  

برنامه ریزی سازمان اوقاف برای تربیت حافظان قرآن تا چه حد موفق می دانید؟

سازمان اوقاف و امور خیریه نیز به عنوان مهمترین سازمان های فعال قرآن کشور و تاثیرگذار در عرصه فرهنگسازی با بهره گیری از ظرفیت عظیم آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه نسبت به این تدبیر حکیمانه رهبری لبیک گفته و همسو با سایر فعالیت های اصلی فرهنگی و اجتماعی از سال 91 در اجرای این طرح ملی تلاش نموده است.

عملکرد سازمان در جهت تربیت یک میلیون حافظ قرآن کریم طی 4 سال متوالی شامل تربیت حافظان قرآن کریم در آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه، مرکز تربیت مربی حفظ قرآن، آموزش مجازی حفظ و مرکز تربیت مربی حفظ است.

 در همین راستا برای تحقق تدابیر رهبری در خصوص تربیت 10 میلیون حافظ قرآن و در جهت عدم موازی کاری با سایر سازمان ها و نیز ایجاد زمینه سازی مناسب در فرآیندی 4 ساله اقدام به تاسیس مرکز تربیت مربی حفظ قرآن در جوار حرم مطهر حضرت معصومه (س) کردیم. بر همین اساس شروع اولین دوره حضوری تربیت مربیان حفظ قرآن کریم از 15 مهرماه سال 91 به میزان 40 ساعت دوره آموزشی بوده است.

همان طور که می دانید طرح ملی حفظ قرآن در سازمان اوقاف و امور خیریه 4 ساله پیش بینی شده که تاکنون بیش از 870 هزار نفر در این طرح ثبت نام کرده اند.گفتنی است  همزمان با برگزاری طرح آرامش بهاری در جوار امامزادگان و بقاع متبرکه شاهد ثبت نام شرکت کنندگان در مرحله چهارم طرح ملی حفظ قران بودیم.

 

نیمه اردیبهشت ماه، افتتاح رسمی مرحله چهارم طرح ملی تربیت حافظان

مرحله چهارم طرح ملی حفظ قرآن از چه زمانی آغاز می شود؟

در راستای اجرای هرچه موفق تر مرحله چهارم طرح تربیت حافظان قرآن کریم سهمیه سال 94 که بالغ بر تربیت 350 هزار حافظ قرآن پیش بینی شده را در آخرین روزهای کاری سال گذشته به تمامی ادارات کل اوقاف و امور خیریه استان ها ابلاغ و تلاش داریم تا پایان فروردین ماه سهمیه شهرستان ها، امامزادگان و بقاع متبرکه را به طور جزیی مشخص کنیم.

پیش از این دوره سوم طرح تربیت حافظان قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه  317 هزار نفر سهمیه در نظر گرفته شده و سهمیه استان‌ها هم تعیین  و بالغ بر 300 هزار نفر در استان‌ها ثبت نام کرده‌اند، یعنی از 31 استان حدوداً 26 استان سهمیه‌هایشان را کامل کرده‌اند.

گفتنی است کلاس های آموزشی مرحله چهارم طرح ملی تربیت حافظان قرآن از 12 اردیبهشت ماه همزمان با ولادت با سعادت حضرت امیر المومنین(ع)  برگزار شود. استان های کشور در بازه زمانی 21 فروردین ماه تا 12 اردیبهشت ماه مصادف با  میلاد حضرت زهرا(س) تا ولادت حضرت علی(ع) فرصت دارند مراسم تجلیل از برگزیدگان آزمون سراسری حفظ و آین گشایش مرحله چهارم طرح تربیت حافظان قرآن را برگزار کنند.

 

 

25 فروردین ماه، پایان مهلت تصحیح اوراق آزمون حفظ

نتایج آزمون سراسری حفظ قرآن چه زمانی  مشخص می شود؟

همان طور که می دانید آزمون سراسری مرحله سوم طرح تربیت حافظان در 15 اسفند سال گذشته با حضور بیش از 300 هزار نفر برگزار شد که امیدواریم تا 25 فروردین ماه کار تصحیح اوراق تمام شود.

گفتنی است، آزمون کتبی مرحله سوم طرح ملی حفظ قرآن کریم؛ در 11 رشته امتحانی برگزار شد که 8 رشته آن در بخش حفظ ترتیبی آیات، شامل حفظ 1جزء، 2 جزء، 3 جزء، 5 جزء،10 جزء، 15جزء، 20 و کل قرآن کریم بود. همچنین علاقه مندان به شرکت در حفظ موضوعی قرآن می توانستند در حفظ 150 موضوع،300 موضوع یا 120 موضوع کتاب مسافران آسمان شرکت کنند.

سفر به حج،عتبات و مشهد هدایای نفیس برگزیدگان آزمون حفظ

آیا برای نفرات برگزیده آزمون سراسری حفظ مراسم تجلیل در نظر دارید؟

ویژه برگزیدگان این آزمون جوایز ارزنده ای همچون سفر به عتبات عالیات، حج عمره، مشهد مقدس پیش بینی شده که هر استان سهمیه مشخصی دارد و همزمان با افتتاح مرحله چهارم طرح ملی تربیت حافظان قرآن  از برگزیدگان تجلیل به عمل خواهد آمد.

بر اساس مساعدت و کمک خیرین واستانداری ها سهمیه محدودی برای اعزام برگزیدگان به مشهد مقدس، کربلای معلی و مکه مکرمه در نظر گرفته شده و برهمین اساس برای هر استان سهمیه ای مشخص شده است.

 

ارزیابی شما از برگزاری طرح ملی حفظ قرآن طی سه سال گذشته چیست؟

طبق ارزیابی های انجام شده طرح ملی تربیت حافظان قرآن در مرحله اول از نظر آمار ثبت نام واقعی، برگزاری منظم کلاس های آموزشی، پرداخت حق الزحمه اساتید، حضور شرکت کنندگان در آزمون های سراسری خوب برگزار و این روند در مرحله دوم با افت مواجه شد اما در مرحله سوم شاهد رشد بسیار بودیم.

اجرای فراگیر طرح ملی حفظ و تمرکز بر حفظ موضوعی در سال 94

رویکرد شما در سال پایانی طرح ملی حفظ چه خواهد بود؟

امسال حفظ موضوعی قرآن را با جدیت دنبال می کنیم و بر همین اساس سعی داریم طرح ملی حفظ قرآن را به فراگیر در سایر نهادها و سازمان ها برگزار تا انها از کلاس ها و آزمون های این طرح بهره مند شوند.

برگزاری دوره های تربیت مدرس حفظ قرآن برای نخستین بار

آیا در حوزه تربیت مربی حفظ قرآن اقداماتی انجام شده است؟

تاکنون بیش از 100 دوره تربیت مربی حفظ قرآن در شهر قم با حضور اساتید مجرب برگزار شد که طی هفته جاری 106 امین دوره آن برگزار می شود گفتنی است  در سال جاری سعی داریم تا دوره های تربیت مربی را به خود استان ها واگذار کنیم و از این پس دوره های تخصصی تربیت مدرس حفظ قرآن در شهر قم با حضور برگزیدگان دوره های تربیت مربی برگزار کینم.

تاکنون بیش از 4 هزار نفر در دوره های تربیت مربی شرکت کرده اند که در پایان به کسانی که حدنصاب نمره را کسب کنند گواهی نامه ای اعطا می شود.

توجه به تکمیل سهمیه حفظ مجازی قرآن در استان ها

عملکرد مرکز حفظ مجازی قرآن را در این طرح چگونه ارزیابی می کنید؟

مرکز حفظ مجازی قرآن کریم از اول دی ماه سال 91 در شهر مقدس قم آغاز به کار کرد و با بهره گیری از کارشناسان مجرب و متعهد توانست در جهت اشاعه فرهنگ قرآنی فعالیت های قابل توجهی را ارایه کند و مورد اقبال جمع زیادی از علاقه مندان به حفظ قرآن کریم قرار گیرد. علاقه مندان به شرکت در این دوره های آموزشی می توانند به آدرس اینترنتی www.quranhefz.ir مراجعه کنند.

در این میان مرکز آموزش مجازی با عضویت بیش از 14 هزار نفر حافظ کل قرآن کریم فعالیت می کنند.

 

برای اجرای موفق این طرح ارزیابی و نظارتی نیر صورت می گیرد؟

در هر استان موظف به تکمیل سهمیه تربیت حافظ، تربیت مدرس حفظ قرآن متناسب با سهمیه حفاظ، سهمیه تربیت مربی و آموزش مجازی حفظ قرآن کریم است که این اقدامات در راستی آزمایی ها و عملکرد استان ها تأثیرگذار است.

در همین راستا بر اساس راستی آزمایی هایی انجام شده در مدت سه سال برگزای طرح ملی تربیت حافظان قرآن استان های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، قم، اصفهان و کرمانشاه بالاترین نمره را به خود اختصاص داده اند.

 

پایان پیام/

کد خبر 449031

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha