حضور در مسجد  بیمه عمر دین و اخلاق انسان است

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قرآن و حدیث با اشاره به تاثیرات حضور در مسجد در روحیات افراد، گفت: اقامه نماز در مسجد و حضور مستمر در برنامه های این مکان مقدس به مثابه بیمه عمر دینی و اخلاقی انسان است.

حجت الاسلام «کمال عزت» عضو هیات علمی دانشگاه علوم قرآن و حدیث در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به تاکید آیات و روایات نسبت به آبادانی مساجد ، اظهار کرد: دین اسلام نسبت به مساله مسجد جایگاه مهمی را قایل شده است و همواره درباره رسیدگی به مسجد و حضور و اقامه نماز جماعت در مسجد روایات متعددی از لسان مبارک اهل بیت(علیهم السلام) بیان شده است.

 

وی ادامه داد: اما این آبادانی که از آن یاد می شود صرفا به آبادانی و ساخت ظاهری مساجد نیست بلکه آبادانی مسجد مستقیما با احیای کارکردهای متعدد آن  و به ویژه جذب اقشار مختلف خصوصا قشر جوان در ارتباط است و اساسا هرچه قدر که در یک مسجد پذیرش گروه سنی نوجوان و جوان بیشتر باشد حکایت از موفقیت آن مسجد دارد.

 

این پژوهشگر تصریح کرد: بنابراین اگر مسجد تبدیل به کانونی برای رسیدگی به امور و برنامه های آموزشی گروه سنی نوجوان و جوان شود می توانیم بگوییم که آن مسجد عملکردی موفق و مثبت داشته است چراکه توانسته است سجد را به عنوان یک محور در زندگی این گروه سنی مطرح کند.

 

وی گفت: چه طور است که می گوییم نماز خواندن پنج وعده مثل کسی است که چندین نوبت خود را شست شو دهد، حال اگر شخصی همه نیازهای فکری و معنوی خود را در مسجد تامین کند این ارتباط به تدریج حالتی را در او به وجود خواهد آورد که بدون آنکه مستقیما به او چیزی را بگویند باورهای دینی با گوشت و پوست و استخوان او عجین می شود به ویژه اینکه این باورهای دینی در آن فرد به صو رت نهادینه از قبل وجود داشته باشد.

 

حجت الاسلام کمال عزت افزود: اساتید حوزه اخلاق و تربیت نیز همواره همین را می گویند که کسی که کودکی و نوجوانی خود را در مسجد گذرانده باشد به بهانه های مختلف این حضور در شخصیت او اثرگذار خواهد بود به گونه ای که تبدیل به انسانی آشنا با ساختار دین می شود در نتیجه حضور در مسجد بیمه عمر دین و اخلاق انسان است.

 

وی در ادامه به نقش انقلاب اسلامی در احیای ظرفیت مساجد اشاره کرد و گفت: بعد از انقلاب کارکردهای مساجد احیا شد و پای منبر نشستن ها و مداحی هایی که قبل از انقلاب در فضای بسته صورت می گرفت به بطن جامعه کشیده شد؛ اما با این حال همچنان به نظر می رسد که با توجه به ظرفیت عظ یم مساجد می توانیم برنامه ریزی های متعددی را در راستای گسترش فعالیت های دینی، آموزشی و فرهنگی در مساجد داشته باشیم.

پایان پیام/

 

کد خبر 448876

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha