لنگرود؛ شهری با دیدنی های چشم‌نواز در گیلان میزبان مسافران نوروزی

خبرگزاری شبستان: لنگرود با دارا بودن جاذبه های بی بدیل گردشگری یکی از مناطق چشم نواز گیلان است که در ایام نوروز و فصل تابستان پذیرای هزاران گردشگر داخلی و خارجی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، لنگرود با موقعیت جلگه ای در فاصله ۵۵ کیلومتری شهر رشت واقع شده و از شمال به دریای خزر، از غرب به لاهیجان،از شرق به رودسر و از طرف جنوب به املش منتهی می‌شود و مساحت آن ۴۳۸ کیلومتر مربع است.

لنگرود دارای قدمت تاریخی زیادی است و نام آن ۹۰۰سال قبل (۵۱۲ ه . ق) در کتب تاریخی آمده  است و  بافت قومی مردم، گیلک و به زبان گیلکی با لهجه بیه پس تکلم می‌کنند.

شهرستان لنگرود در گذشته مانند دیگر شهرهای گیلان از خانه‌های پراکنده بین مزارع و توتستان و بیشه ها تشکیل می‌شده که به تدریج فاصله خانه‌ها کمتر شد و کوی‌ها به وجود آمدند.

کشاورزی در لنگرود همچون دیگر مناطق استان گیلان، از رونق برخوردار است و از محصولات عمده آن می توان انواع برنج ، چای و صیفی جات را نام برد .

صید ماهی و بامبو بافی نیز از دیگر فعالیت های رایج در این شهرستان است.

این شهرستان تصویری از جاذبه های بی بدیل گردشگری است که در هر فصل از زیبایی های خاصی برخوردار است به طوری که توصیف این مواهب الهی برای هر انسانی سخت است.

لنگرود بين آبی خزر و استواری ليلا كوه، مجنون وار نشسته است و خونگرمی شاليزارهايش با خونسردی باغ های چايش به هم آميخته و ديدن چهره مهربان و هميشه بهاری مردمانش با آن نگاههای روش نشان آرزويی تمام كسانی است كه يكبار نان و نمكی از سفره اخلاص شان خورده باشند.

جاذبه های گردشگری

پارک فجر

 بزرگترین پارك لنگرود با امكانات قایق سواری كه در قسمتی از تالاب كیاكلایه در بلوار لنگرود به رودسر در داخل شهر قرار گرفته از دیگر جاذبه های گردشگری این شهر است.

مجتمع جهانگردی چاف- چمخاله

یکی از آثاری که اخیر بنا گردیده و از آثار دیدنی لنگرود به شمار می رود، مجتمع جهانگردی چاف- چمخاله است. این بنا که در ۱۵ کیلومتری شهر لنگرود و در کنار رودخانه ای که مسیر آبش به طرف دریاست قرار دارد، اراضی محدود یان مجتمع ۱۱۰ هکتار است که داری ویلا، مهمانخانه، دو بلوک آپارتمانی و همچنین دارای ساختمان اداری، سینما و تاسیسات ورزشی مانند استخر شنا و یک درمانگاه است.

تالاب بین‌المللی کیاکلایه، ساحل چمخاله، منطقه لیلاکوه، پارک جنگلی بلوردکان،، پارك جنگلی خرما، منطقه ییلاقی هلودشت و پارک جنگلی مریدان از دیگر جاذبه های گردشگری این شهر هستند كه برای دیدن همه آنها گردشگران بایستی برنامه ریزی مناسبی داشته باشند.
 

جاذبه های تاریخی

پل خشتی لنگرود

این پل روی رودخانه ای که لنگرود نام دارد و آب آن از یکی از نهرهای سفید رود تامین می شود و از داخل شهر می گذرد بنا شده است، طول این پل بالغ بر ۳۷ متر است و عرض آن ۴/۵ متر و ارتفاع بلندترین نقطه پل از سطح رودخانه ۷۰/ ۹۰ متر است که دو قسمت شهر فشکالی محله را به راه پشته متصل می سازد، این پل را شخصی به نام حاجی آقا پرد ساخته و بنا بر روایتی پل مزبور در محل پل قدیمی به دستور حاجی آقا بزرگ منجم باشی در زمان سلطنت فتحعلی شاه بنا شده است.

منزل قدیمی منجم باشی

این خانه در فشکالی محله لنگرود است و یکی از آثار قدیمی و تاریخی لنگرود به شمار می رود، خانه منجم باشی در فشکالی محله و جنب سبزه میدان لنگرود از املاک این خاندان است که تا امروز باقی مانده و در اصل شامل بیرونی، اندرونی، خلوت خانه، مسجد، حمام و اصطبل بوده است.

باغ منجم باشی

یکی دیگر از آثار دیدنی لنگرود باغ معروف منجم باشی لنگرودی در روستای دیوشل است، وی در این دهکده کاخی ساخته و طرح باغی ریخته و بنای این کاخ را از افتخارات خود می دانسته است.

قلعه درزبن، پل آجری بلوردکان، بافت تاریخی لنگرود، محوطه کاروانسرای قدیمی، گورستان های باستانی ارباب گردن و پشت سرا از دیگر جاذبه های تاریخی این شهرستان است.

زیارتگاه ها و اماکن مذهبی

بقعه سید محمد تقی(کوشالشاد)، مسجد جامع لنگرود، بقعه ملاط و بقعه آقا سید حسن لنگرود

صنایع دستی

بافتنی های سنتی از صنایع دستی این شهرستان است.

غذاهای محلی

آبکی، طاس کباب، آلو قیسی، کوکو بادکوبه، ماهی مالابیج، باقلا واویج، اشکنه تره، نان دیوشال،لاسونان و کوکو بیج نان

پایان پیام/

 

کد خبر 447628

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha