علیرضا مومنی خنکدار، کارشناس ارشد ادبیات مقاومت، امروز (26 اسفند) به مناسبت بزگداشت شاعر نامی ایران، پروین اعتصامی، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: رخشنده اعتصامی در سال 1285 هجری شمسی در تبریز متولد شد و پدر وی از نویسندگان معروف و به نام ایران بود که اولین چاپخانه را بنا کرد.
وی افزود: پروین از ابتدای کودکی، علاقه مند به مطالعه اشعار فردوسی، نظامی، مولوی، ناصر خسرو و ... بود و در 18 سالگی فارغ التحصیل شد و با داشتن اطلاعات زیاد و علاقه وافر توانست از شاگردان ممتاز باشد.
مومنی اظهار کرد: اولین مجموعه اشعار پروین شامل قصاید، قطعه، غزل و مثنوی قبل از 30 سالگی به چاپ رسید.
وی بیان کرد: عمر پروین، زمانی بوده که مردم با ستم های زیاد و خیانت مسئولان حكومت پهلوی بسر می بردند و او به عنوان یک شاعر متعهد به آرمان های مردم با زبان شعر، این درد و الم را به گوش همگان می رساند.
مومنی ابراز کرد: دیکتاتوری که با تمام خودکامگی و دروغ، مردم بینوا را زیر دست و پا لگد می نمود و رنج های مردم به مانند نفس های آنها در سینه شان، حبس شده بود را با زبانی زیبا، قابل لمس و محسوس بیان نمود.
وی افزود: شعر شکایت پیرزن نمونه ای از اشعار پروین است که مشروعیت سیاسی یک حکومت را بیان می کند.
مومنی گفت: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مورد پروین اینگونه می فرمایند:« سعی می شود چهره اش پوشانده شود و قوت شعری اش و استادی او را تخریب نمایند.»
هر بلایی کز تو آید رحمتی است
هر که را رنجی دهی آن راحتی است
زان به تاریکی گذاری بنده را
تا ببینید آن رخ تابنده را
تیشه زان بر هر برگ و بندم زنند
تا که با مهر تو پیوندم زنند
وی اظهار کرد: پروین شاعری است هنرمند و نقطه عطف هنری را در تیزبینی خاص و نحوه نگاه او به همنوعان خودش است.
مومنی بیان کرد: این شاعر برای اصلاح نقاط ضعف حکومت و استبداد دوران، تابلویی از قصه حیات انسان ها را در اشعار خود، رنگ آمیزی می نماید که از اصالت، نوآوری و خلاقیت، پر است.
وی با اشاره به اینکه هنر پروین همین است که پندهای خویش را باب طلوع و ذائقه مردم جهت هدایت آنها بر زبان جاری می سازد، افزود: البته وجود اطرافیان فاضل، ادیب و نخبگان وارسته ای چون ملک الشعرای بهار و دهخدا نیز بسیار در زندگی او، تاثیر گذار بود.
مومنی ابراز کرد: یکی دیگر از ویژگی پروین اعتصامی، سرایش مناظره ها است که به شیوه هنرمندانه از پند و اندرز و شرح پریشانی مستمندان و مستضعفین و با زبان انتقادآمیز از عالمان بی عمل، سخن به میان می آورد و حرف آخر اینکه:
وقت گذشته را نتوانی خرید باز
مفروش خیره کاین گهر پاک بی بهاست
به گزارش شبستان، پروین اعتصامی در سال 1320 دار فانی را وداع گفت و پیکر این شاعر در حرم حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) در قم در مقبره خانوادگی به خاک سپرده شد.
پایان پیام/
نظر شما