به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه و به نقل از پايگاه اطلاع رساني استانداري آذربايجان غربي، مهندس سعادت در همایش چشم انداز طرح احیای دریاچه ارومیه که عصر دیروز(25اسفند) در مهاباد برگزار شد، به بيان مهمترين عوامل تاثيرگذار و اثربخش در بحث احياي درياچه اروميه پرداخت و گفت: گذر از كشاورزي سنتي به مدرن و مكانيزه به همراه توسعه شيوه هاي آبياري نوين در اراضي كشاورزي و باغات بويژه اراضي حاشيه درياچه اروميه از مهمترين برنامههاي اثربخش در روند احياي درياچه است كه براي تحقق اين موضوع، برنامهريزيهاي لازم در استان انجام گرفته است.
سعادت با بيان اينكه، كشاورزي سنتي ارزش افزوده پاييني دارد و جوابگوي معيشت و اشتغال مردم نيست، افزود: ستاد احياي درياچه اروميه، اعتبارات خوبي را براي تغيير معيشت و رژيم اشتغال مردم استان از كشاورزي سنتي به ساير بخشها پيش بيني كرده است كه اين اعتبارات ابلاغ و به زودي تخصيص خواهد يافت.
وي تاكيد كرد: خشك شدن درياچه اروميه اگرچه تهديدي براي ما به شمار مي رود اما بايد از آن بعنوان يك فرصت نيز در جهت تغيير رژيم اشتغال و تبديل كشاورزي سنتي به مدرن در استان استفاده كنيم چرا كه منابع آبي به هيچ وجه پاسخگوي مصرف بالاي آب در روش سنتي كشاورزي نيست.
استاندار آذربايجان غربي با اشاره به سفر مدیران و کارشناسان استان به ترکیه و حضور در استان قونیه برای بازدید از شیوههای نوین کشاورزی در این منطقه ادامه داد: استان قونیه بهلحاظ اقلیمی و جغرافیایی بسیار شبیه آذربایجانغربی است اما با وجود این شباهت، استان ما در میزان تولید محصولات کشاورزی در هر هکتار و استفاده از شیوههای نوین آبیاری فاصلهی زیادی با قونیه دارد.
وي افزود: تولیدات کشاورزی استان خوب است، اما در مقایسه با استانی مثل قونیه ترکیه که از نظر مساحت و میزان بارندگی و وسعت خاک با آذربایجانغربی مشابهت دارد، بسیار کمتر است، محصولات تولیدی کشاورزی قونیه 2 برابر تولیدات استانماست، علتش هم این است که 70 درصد زمینهای قونیه ترکیه از آبیاری قطرهای استفاده میکنند در حالیکه در آذربایجانغربی این رقم 7 درصد است.
سعادت همچنين خواستار برخورد جدی با تخریبکنندگان منابع طبیعی و جنگلهای استان شد و افزود: متاسفانه در بازديدهايي كه داشتيم به عينه مصاديق فرمايش مقام معظم رهبري در مورد بحث كوه خواري را ديديم بطوريكه در بسياري از مناطق، برخي افراد كوهها را تبديل يه باغات سيب كرده اند و منابع طبيعي را از بين برده اند.
وي تاكيد كرد: قوانين قضايي در خصوص بحث تخريب منابع طبيعي و جنگل ها بايد قدرت بازدارندگي داشته باشند تا افراد و سودجويان به خود اجازه تعرض به اين منابع را ندهند.
استاندار آذربايجان غربي در بخش ديگري از سخنان خود، معضل بيكاري را از مهمترين مشكلات استان برشمرد و گفت: در حال حاضر 40 هزار فارغ التحصيل دانشگاهي بيكار در استان وجود دارد كه در تلاش هستيم با برنامه ريزيهاي دقيق و اصولي زمينه ورود آنها به بازار كار بويژه در بخش خصوصي و شركتهاي دانش بنيان را فراهم سازيم.
سعادت، همچنين خواستار مشاركت و همراهي تمامي مسئولان استاني و مردم در راستاي اجراي سياست هاي دولت تدبير و اميد شد و گفت: اميدواريم با مشاركت و همدلي، بتوانيم مسائل و مشكلات پيش روي استان را يكي پس از ديگري برطرف نماييم.
پایان پیام/
نظر شما