تصویب بیش از پنجاه مصوبه در مجمع طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه

خبرگزاری شبستان: رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه گفت: مجمع طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه از سال ۶۸ تا کنون دارای بیش از صد مصوبه بوده است که بیش از پنجاه مورد به تصویب رسیده و اجرایی شده است و پنجاه مورد آن در حال بررسی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی اکبر حسینی نژاد رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه امروز (25 اسفند) در نشست خبری با اصحاب رسانه که در مجمع طلاب حوزه علمیه برگزار شد، عنوان کرد: امام خمینی (ره) در سال 67 پیامی به حوزه علمیه دادند به نام منشور ولایت که در آن به روحانیت شیعه توصیه‌هایی داشتند.

 

رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه بیان کرد: یکی از توصیه‌های امام خمینی (ره) این بود که جامعه مدرسین باید طلاب انقلابی و زحمت کشیده را از خود بداند و از طرح‌ها و نظریات آنان استفاده کند.

 

حجت الاسلام و المسلمین حسینی نژاد افزود: پیام امام (ره) اشاره به این داشت که باید تشکلی از طلاب جوان در حوزه علمیه تشکیل شود که بر همین اساس، انتخابات مجمع طلاب در سال 68 برگزار شد و به ریاست آیت الله فاکر این مجمع تشکیل شد.

 

وی با بیان این که هر چهار سال یک بار انتخابات مجمع طلاب توسط جامعه مدرسین در مدرسه فیضیه برگزار می‌شود، اظهار داشت: حدود 25 سال از شروع تشکیل مجمع طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه می‌گذرد و در حال حاضر در دوره هفتم قرار داریم.

 

اهداف مجمع طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه

 

رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه با اشاره به فعالیت‌های ارزشمند این مجمع گفت: ایجاد ارتباط بیشتر بین طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه با مراجع، ولایت فقیه، جامعه مدرسین و شورای عالی حوزه‌های علمیه و مدیریت حوزه در جهت اهداف نظام اسلامی یکی از اهداف تشکیل مجمع بود.

 

حجت الاسلام و المسلمین حسینی نژاد افزود: از دیگر اهداف تشکیل مجمع طلاب، تنظیم و تقویت امور حوزوی و نهادهای آن در جهت اسلام ناب و تحکیم نظام، جذب نیروهای لایق، رشد و گسترش آموزه‌های اخلاق، سیاسی و اجتماعی و همچنین رشد و گسترش فقه حکومتی مبتنی بر اندیشه‌های رهبر حکومت و تهذیب حوزه و همچنین پیشگیری از انحرافات سیاسی و اخلاقی می‌باشد.

 

سیاست‌های کلی مجمع طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه

 

وی تصریح کرد: سیاست‌های کلی مجمع طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه، حفظ وحدت، افزایش شور و نشاط بین طلاب، حضور در صحنه‌های مورد نیاز، لزوم احترام به مراجع و علمای اسلام بیان شده است.

 

رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه ادامه داد: نفی حرکت انقلابی و سلبی از پایین به بالا، پرهیز از سوء ظن‌ها و مشاجرات، محتوا دادن به کار مجمع و همچنین افزایش قدرت تحلیل سیاسی از دیگر سیاست‌های کلی مجمع طلاب است.

 

کمیسیون‌های مجمع طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه

 

حجت الاسلام و المسلمین حسینی نژاد با بیان این که مجمع طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه دارای 12 کمیسیون است، گفت: کمیسیون‌های تشکیلات و مدیریت، آموزش، اقتصادی، اخلاق و تربیت، تحقیق و بررسی، گزینش و جذب، مالی و اقتصادی، حوزه و دانشگاه و همچنین کمیسیون پیگیری و رهنمودهای رهبر و مراجع تقلید از جمله کمیسیون‌های مجمع طلاب است.

 

وی افزود: این کمیسیون‌ها، طرح‌ها و نظریاتی را که برای ارتقای سطح آموزشی، اخلاقی، علمی و پژوهشی حوزه داده می‌شود، تصویب می‌کنند و جهت اجرا و بررسی و تصویب نهایی به شورای عالی حوزه‌های علمیه، جامعه مدرسین، مراجع و مقام معظم رهبری (مد ظله) ارسال می‌کنند.

 

رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه تصریح کرد: مجمع طلاب، میدان رشد و پرورش مدیران حوزه است، به طوری که در اولین دوره دارای پنجاه نماینده و هم اکنون که در دوره هفتم به سر می‌بریم دارای 202 نماینده از شهرهای مختلف ایران است.

 

بیش از صد مصوبه در مجمع طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه

 

حجت الاسلام و المسلمین حسینی نژاد یادآور شد: مجمع طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه از سال 68 تا کنون دارای بیش از صد مصوبه بوده است که بیش از پنجاه مورد به تصویب رسیده و اجرایی شده است و پنجاه مورد آن در حال بررسی است.

 

وی با بیان این که مجمع طلاب واسطه بین بدنه حوزه و مراجع و ولایت فقیه است، عنوان کرد: مجمع طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه به مانند اتاق فکر حوزه هستند که پیشنهادات و افکار طلاب و علما را می‌پذیرند و در صورت تصویب به مراتب بالا انتقال می‌دهند.

 

تعامل بین مجمع طلاب و کمیسیون اقتصادی مجلس

 

رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه بیان داشت: اخیرا تعدادی از نمایندگان مجلس که در کمیسیون اقتصادی مجلس حضور دارند به حوزه علمیه آمدند و طی جلساتی که صورت گرفت، مقرر شد که با ظرفیتی که در کمیسیون اقتصادی مجلس و همچنین مجمع طلاب وجود دارد، تعاملاتی داشته باشیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین حسینی نژاد ادامه داد: طی تعاملاتی که با کمیسیون اقتصادی مجلس صورت گرفت، مقرر شد فضلا و نخبگان حوزه طرح‌های ارزشمندی ارائه شود تا با کمیسیون اقتصادی مجلس به طرح مشترک برسیم.

 

تغییر و تحول در حوزه ضرروی است

 

وی با اشاره به سفر 10 روزه مقام معظم رهبری (مد ظله) به استان قم در سال 89، گفت: مقام معظم رهبری (مد ظله) در این سفر به مسأله تحول و تغییر در حوزه تأکید زیادی داشتند که بر این اساس، کمیسیون‌هایی تشکیل شده است که امید است مصوبات آن به زودی اجرا و منویات رهبری عملیاتی شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 446850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha