بیابان لوت برای ثبت جهانی آماده می‌شود

خبرگزاری شبستان: ئیس مؤسسه جغرافیای دانشگاه تهران و مدیر تیم پژوهشی ثبت جهانی بیابان لوت گفت: پرونده ثبت جهانی بیابان لوت و پرونده قناتها حدود دو ماه قبل به یونسکو فرستاده شد.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مهران مقصودی رئیس مؤسسه جغرافیای دانشگاه تهران و مدیر تیم پژوهشی ثبت جهانی بیابان لوت با بیان اینکه تاکنون ۱۷ اثر میراث فرهنگی کشور به ثبت جهانی رسیده است، افزود: هنوز هیچ کدام از  آثار طبیعی کشور در فهرست آثار جهانی به ثبت نرسیده است. 

 

مهران مقصودی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی در چند سال اخیر توجه خاصی به این موضوع داشته است گفت: ثبت جنگل های حرا و هیرکانی از نخستین پرونده های ارسالی به یونسکو برای ثبت جهانی بود.

وی با تأکید بر اینکه اگر مدیریت صحیحی وجود نداشته باشد آثار طبیعی و فرهنگی نمی توانند در فهرست جهانی به ثبت برسند، بیان کرد: برای ثبت جهانی بیابان لوت نیز ابتدا باید سه استان کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان صورت هماهنگ این پرونده را دنبال کنند.

رئیس مؤسسه جغرافیای دانشگاه تهران و مدیر تیم پژوهشی ثبت جهانی بیابان لوت با اشاره به اینکه  از سال های ۴۷ تا ۵۳ موسسه جغرافیا در بیابان لوت تحقیقاتی انجام داده است، افزود: بسیاری از آثار با ارزش نه تنها به خاطر یک ملت بلکه به خاطر تمام بشریت نیاز به حفاظت دارند و ثبت جهانی آن ها یکی از راه های حفاظت است.

وی تصریح کرد: ۱۰ معیار برای ثبت جهانی مد نظر قرار می گیرد که شش معیار آن مربوط به آثار فرهنگی و چهار معیار نیز برای آثار طبیعی مورد توجه است.
 
پایان پیام/
کد خبر 446730

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha