به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، علی اصغر سیدآبادی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شب گذشته(20 اسفند) در آیین نکوداشت اهواز نخستین پایتخت کتاب ایران گفت: 63 شهر در جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران رقابت کردند که از این تعداد 10 شهر انتخاب و از بین آنها اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد.
وی با بیان اینکه دلیل این انتخاب ارائه طرح های ناب و متنوع در بحث کتاب و کتابخوانی بود تصریح کرد: اهواز با انتخاب شدن به عنوان پایتخت کتاب ایران، به الگوی تدوین برنامه های توسعه کتاب و کتابخوانی در کشور تبدیل شده است.
سید آبادی با اشاره به اینکه پرونده های 63 شهر شرکت کننده به صورت کاملا بی طرفانه بررسی و امتياز داده شد افزود: در داوری مقدماتی، فاصله اهواز با ديگر شهرها بسیار زياد بود و این شهر بیشترین امتیازات را از هیئت داوران کسب کرد.
وی با بیان اینکه این جشنواره به دنبال رویکرد آینده نگری در بحث کتابخوانی است خاطر نشان کرد: اهواز هم در بخش خصوصی و دولتی، طرح ها و برنامه هایی را برای پایتخت کتاب ایران شدن و توسعه فرهنگ کتابخوانی ارائه کرد.
عضو دبيرخانه انتخاب پايتخت کتاب ايران ادامه داد: در ابتدا فکر می کردند شهرهايی که از نظر ناشران، کتابخانه ها و امکانات صنعت نشر جزو شهرهای برخوردار هستند انتخاب می شوند اما جهت گيری انتخاب پايتخت کتاب ايران، مبتنی بر آينده بود.
وی با اشاره به اینکه در بحث انتخاب پايتخت کتاب ایران تنها شهرهايی برنامه هایشان مورد قبول واقع شد که هم شهردار و هم مديران ارشاد آن شهر طرح ها را امضا کرده بودند بیان کرد: مهمترين دليل برای انتخاب اهواز، شيوه برنامه نويسی و اجرای برنامه های اصلی توسط جوانان و نهادهای مردم نهاد بود.
عضو هیئت داوران انتخاب پایتخت کتاب ایران، با بیان اینکه اهواز در این راستا تبليغات خوبی داشت ابراز امیدواری کرد: اهواز به الگویی برای ترویج کتاب و کتابخوانی در ایران تبدیل و به عنوان قطب نشر ایران معرفی شود.
پایان پیام/
نظر شما