به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، سرهنگ پاسدار مراد علی محمدی در جمع خبرنگاران با اشاره به نامگذاری (20 اسفند) به نام روز ملی راهیان نور، اظهار کرد: آشنایی نسل جوان با حماسه سازی های دوران هشت سال دفاع مقدس موجب ماندگاری این فرهنگ در نسل های آینده انقلاب می شود.
وی ابراز کرد: جوانان ما آمادگی دفاع در هر زمان و مکان را دارند که این تضمین کننده ماندگاری فرهنگی جهاد و شهادت می شود.
سرهنگ محمدی، تصریح کرد: فرهنگ جهاد و شهادت مهمترین عامل بازدارنده است که دشمن از جمهوری اسلامی ایران و جوانان ما می ترسد.
وی با بیان اینکه اعزام کاروان های راهیان نور سابقاً فقط در خوزستان صورت می گرفت، عنوان کرد: این حرکت عظیم معنوی اکنون در هفت استان از کشور و جزایر خلیج فارس صورت می گیرد و در حال حاضر در تمام طول سال در یادمان ها پذیرای کاروان های راهیان نور هستیم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان، با اشاره به آغاز اعزام کاروان های راهیان نور از سال 84 با 400 هزار زائر، بیان کرد: سال گذشته بیش از 4 میلیون نفر از مناطق عملیاتی دیدن کردند که رشد بسیار بالایی را نشان می دهد.
وی اعلام کرد: 47 درصد از آمار اعلامی مربوط به وسایل نقلیه شخصی است که به صورت خانوادگی اقدام به بازدید از مناطق جنگی و مرزی کرده اند.
سرهنگ پاسدار محمدی، گفت: از این آمار 80 درصد مربوط به جوانان 13 تا 30 سال، 52 درصد مربوط به بانوان و 48 درصد به آقایان اختصاص دارد این درحالی است که 78 درصد از بازدیدکنندگان دارای تحصیلات حوزوی و دانشگاهی بوده اند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارز شهای دفاع مقدس استان کرمانشاه، استقبال عظیم مردم ایران و کشورهای خارجی را مورد اشاره قرار داد و گفت: مراکزی که اقدام به اعزام کاروان می کنند عمدتا از سازمان های نظامی، ادارات، مدارس، دانشگاه ها، کاروان های محله ای و موسسات مردمی هستند.
وی تأکید کرد: ایجاد زیرساخت های لازم و از طرفی تهیه محتوا، متون یا شناسنامه در بحث راهیان نور دو ضرورت مهم موجود در بحث راهیان نور است که هر دو بخش مرتبط با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس است.
محمدی از محول شدن بخش تولید محتوایی و شناسنامه دار کردن راهیان نور به پزوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس به اقدامات خوب صورت گرفته در این حوزه اشاره کرد و گفت: به فراموشی سپرده شدن واقعیت های جنگ و از طرفی تحریف صورت گرفت در مسائل روایت جنگ از مسائلی است که راهیان نور را تهدید می کند.
این مقام مسئول، به آمادگی یادمان ها جهت پذیرایی از زائران در تمامی ایام سال اشاره و خاطرنشان کرد: یادمان های استان کرمانشاه در اسفند و فروردین آماده خدمت رسانی به زائرین هستند.
وی در ادامه ابراز کرد: در سفر پربرکت مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه، پروژه های خوبی در بحث احداث یادمان های دفاع مقدس مصوب شد و با پیگیری های به عمل آمده این پروژه ها در حال عملیاتی شدن هستند و پروژه بیشتر آن ها آغاز شده است.
سرهنگ محمدی، مهمترین یادمان را مربوط به منطقه عملیاتی مرصاد عنوان کرد و گفت: طرح گسترش یادمان شامل احداث فضای پارکینگی، کنار گذر کرمانشاه - اسلام آباد غرب، نصب پل عابرپیاده بزرگراه مقابل یادمان، مجتمع خدماتی، سایت اداری، موزه یادمان، سایت بالگرد جهت نصب 4 فروند ماکت مربوط به آن، و همچنین ایجاد ماکت عملیات مرصاد در حال اجراست و تلاش هست در هفته دفاع مقدس 94 تحویل شود.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان، با اشاره به اجرای این پروژه توسط چندین شرکت مختلف، از نصب گنبد یادمان خبر داد و عنوان کرد: به لحاظ بودجه مشکلی نداریم و در بحث موزه آرایی یادمان نیز مطابق با فضای دفاع مقدس اقدام می شود.
وی در خصوص مرکز فرهنگی شهدای گیلانغرب اظهار کرد: فاز دوم این مرکز در فضایی به مساحت 5 هزار متر با در نظر گرفتن مکان اسکان راهیان نور در 2 هزار متر، در دست اجراست که در حال حاضر با اتمام سازه، سقف نیز احداث شده است.
سرهنگ پاسدار محمدی، از اتمام عملیات اجرایی این پروژه در پایان سال 95 خبر داد و یادآور شد: مرکز فرهنگی، موزه گیلانغرب و مصلی بزرگ شهر نیز در این مجموعه دیده شده است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار استان، از پیشرفت 70 درصدی حرم شهدای گمنام هرسین خبر داد و با اشاره به احداث حرم شهدای گمنام در پادگان ابوذر، اسلام آبادغرب ، دالاهو و احداث المان حرم شهدای گمنام در سومار، اعلام کرد: عملیات اجرایی اغلب این پروژه ها در پایان سال و ابتدای سال جدید آغاز می شود.
وی به آغاز کار عمرانی یادمان مطلع الفجر اشاره کرد و گفت: یادمان شهدای پیشمرگ کرد مسلمان ویژه اورامانات نیز جهت احداث در ابتدای روانسر به عنوان دروازه ورود به اورامانات در نظر گرفته شده است.
سرهنگ محمدی در ادامه احداث یادمان شهدای نفت شهر، یادمان خسروی( ورود آزادگان) و یادمان قلاویز را از پروژه های در دست اقدام بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس برشمرد و ابراز امیدواری کرد: طی سال 94 و چندین پرژوه هم در سال 95 تحویل شود تا زیرساخت های راهیان نور در غرب کشور ایجاد شود.
وی در پایان رویکرد مسئولان بنیاد و مسئولان ارشد کشوری را در این خصوص بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: دفتر مقام معظم رهبری به صورت مستمر در خصوص اجرایی و عملیایی شدن این طرح ها پیگیر هستند.
در ادامه این مراسم با احدای لوح سپاس و هدایایی از زحمات مسئول سازمان و گردشگری اردویی راهیان نور سپاه نبی اکرم(ص) و مسئول این سازمان در نیروی زمینی ارتش تجلیل به عمل آمد.
پایان پیام/
نظر شما