حریری؛ مهره سوخته آل سعود

خبرگزاری شبستان : سیاست خارجی عربستان در دوره ملک سلمان با چرخش به سمت میقاتی، نخست وزیر سابق و به حاشیه راندن سعد الحریری همراه شده است. 

 

با درگذشت ملک عبدالله و جانشینی ملک سلمان همگان منتظر راهبرد دستگاه دیپلماسی جدید عربستان در قبال مسئله لبنان و حمایت از جریان های مسیحی بودند و در اواخر دوره عبدالله تغییر رویرکردهای محوی دیده می شد.

یکی از این تغییرات گسترش دایره حمایت از گروه های سیاسی علاوه بر پشتیبانی از سعد حریری و گرایش به سمت طیف های سیاسی اهل سنت است  که در دستور کار ریاض قرار دارد و جریان المستقبل از آن به تغییر موازنه قوای سیاسی در منطقه و لبنان یاد می کند.

چهره های سیاسی منتسب به اهل سنت همچون نجیب میقاتی، نخست وزیر پیشین و المراد با ساماندهی جریان دیدار ملی با توجه به چراغ سبز آل سعود سعی دارند خود را به عربستان نزدیک و در مقابل المستقبل عرض اندام کند.

حریری نیز که قطع حمایت های سعودی را احساس کرده در تغییر رویکردی محسوس به حزب الله نزدیکتر شده و مذاکرات دو جانبه را از سر گرفته تا المستقبل در فاز داخلی احیا و وی این پیام را به ملک سلمان بدهد که همچنان رهبری جریان اهل سنت را در دست دارد.

اما شکستن انحصار المستقبل برای سعودی ها هزینه هایی هم در بردارد از جمله این که با کارشکنی طیف های هواخواه حریری و 14 مارس امکان تضعیف میقاتی و محو شدن وی از موازنه قدرت لبنان قوت پیدا می کند.

طرح دیگر عربستان فعال سازی طیف های خاموش سیاسی و باز چینی مهره های خویش در لبنان است تا به عنوان اهرم فشاری بر حزب الله و شرکای سیاسی آن رئیس جمهور آینده از میان گزینه های مطلوب آل سعود انتخاب شود وحتی استمداد از اخوانی های لبنان برای صف آرایی مقابل سید حسن نصرالله دور از انتظار نیست به ویژه این که رایزنی های فشرده با جریان اخوان در اولویت سیاست های غیراعلامی ریاض قرار گرفته است.

پایان پیام /

کد خبر 445888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha