به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمنتظر شببر، مدیر کل دفتر شبه خانواده سازمان بهزیستی در نشست خبری گزارش عملکرد معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه طبق قانون جدید تسهیلات بیشتری برای جذب فرزندخوانده مهیا شده است، گفت: علیرغم اینکه کودکان سازمان بهزیستی افزایش یافته و برای هر یک کودک هفت متقاضی در تهران وجود دارد اما بیش از 80 درصد کودکان بهزیستی دارای والد هستند و تنها سرپرستی موقت به بهزیستی سپرده شده است.
وی ادامه داد: بر اساس قانون سازمان بهزیستی اجازه واگذاری سرپرستی کودکان دارای والد را ندارد و از طرفی وقتی سن کودکان از شیرخوارگی افزایش پیدا می کند میزان متقاضیان برای جذب این کودکان به حداقل می رسد.
شببر با اشاره به اینکه اکثر کودکان بالای 3 سال در سازمان بهزیستی رسوب می کنند، گفت: از خانواده های متقاضی فرزندآوری می خواهیم تا این کودکان را جذب کنند چرا که این کودکان قادر به سازگاری با محیط جدید را به خوبی دارند.
وی همچنین در خصوص قانون فرزندخواندگی و تخصیص تضمین مالی برای آینده این کودکان گفت: این شرایطی است که از دادگاه برای تضمین مالی این کودکان وضع شده است و به دلیل اینکه این کودکان ارثی از پدرخوانده و مادرخوانده خود نخواهند برد قسمتی از اموال و یا بیمه عمر می تواند تامین آینده اقتصادی این کودکان را به همراه داشته باشد.
در ادامه، آرزو ذکایی فر، مدیرعامل کودکان بهزیستی با اشاره به فعالیت هشت هزار روستامهد در کشور گفت: همچنین 1200 مهد حاشیه ای نیز در کشور وجود دارد که سیاست سازمان بهزیستی در بحث توسعه کمی بر روی افزایش روستامهدها متمرکز است.
وی با اشاره به فعالیت مهدهای غیرمجاز ادامه داد: سازمان بهزیستی در مورد 400 مهدکودک غیرمجاز ورود پیدا کرده که برخی از این تعداد اخطار دریافت کرده و برخی دیگر پلمپ شده اند.
به گفته ذکایی فر، برخی از ارگان ها و سازمان ها نیز اقدام به صدور مجوز مراکز مرتبط با کودکان می کنند که ماهیت مهد کودک دارند و سازمان بهزیستی با تسهیل شرایط آماده صدور مجوز به این مهدهای کودک است.
پایان پیام/
نظر شما