به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، حجت الاسلام نعمت الله خدامی امام جمعه اندیمشک، در چهارمین کنگره ادبی ملک ملکوت یادواره دوکوهه اندیمشک گفت: اگر تبلیغ حضرت سجاد(ع) و زینب(س) نبود کربلا در کربلا می ماند و امروز هم وظیفه تبلیغ بر عهده شماست.
وی با بیان اینکه کنگره ملک ملکوت سعی می کند، ادامه دهنده راه آل الله و اهل البیت علیهما سلام باشد عنوان کرد: هرچه از فرهنگ شهادت بگوئیم کم گفته ایم، با وجود گذشت این همه سال از عاشورا این بحث هم اکنون شروع به افروختن کرده است.
وی با اشاره به اینکه هرچه متصل به فرهنگ سیدالشهدا(ع) شد، کهنه نمی شود تصریح کرد: دو کوهه کارخانه انسان سازی است و به واسطه حضرت زهرا(س) اینجا قطعه ای از بهشت است؛ دوکوهه محل انسان های وارسته است و بوی شهدا را در تمام نقاط این پادگان می توان استشمام کرد.
حجت الاسلام خدامی افزود: قلم برای بیان ویژگی های شهدا اثر گذار بوده و نقش محوری دارد و آنهایی که می خواهند خوب بنویسند، بچه خوب داشته باشند و کسانی که دنیای خوب با خیر کثیر می خواهند، باید فرهنگ فاطمه زهرا(س) را پیاده و الگو کنند.
سید عیسی دارایی نماینده اندیمشک در مجلس شورای اسلامی، نیز با ذکر خاطراتی از دوران دفاع مقدس اذعان داشت: شهدا افتخار ما هستند و هر قلمی که در راستای پاسداشت جایگاه شهدا و ارزش ها به حرکت در آید، قلمی مقدس است.
وی دوران دفاع مقدس را دورانی سخت اما سرشار از نگاه الهی دانست و ابراز کرد: رژیم بعث عراق در روزهای پایانی جنگ تعداد لشگرهای نظامی خود را به ۵۷ لشگر افزایش داد و با کمک حامیان قدرتمند خود حملات پیچیده ای را به راه انداخت.
نماینده اندیمشک در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: این شهدا بودند که در مناطقی همچون دوکوهه و سایر نقاط حساس کشور به دفاع از کیان اسلامی پرداخته و با امداد الهی دشمن را وادار به عقب نشینی کردند.
همچنین مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایران اظهار کرد: سعی کنیم آن چیزی که از ادبیات دفاع مقدس به دیگران می رسد بر پایه عقلانیت باشد و آن کاری که شما با قلمتان انجام می دهید کمتر از کار کسانی که در دوکوهه انجام می دادند، نیست.
وی با اشاره به اینکه دفاع مقدس واژه مناسبی برای هست سال جنگ تحمیلی نیست و از آن باید به عنوان «جهاد مقدس» یاد کرد ، به تبیین جایگاه ادبیات دفاع مقدس در آثار ادبی بیان داشت: ادبیات جنگ ادبیاتی مبتنی بر احساس بوده که امروز باید به شکلی دیگر آن را بیان کرد.
وی با بیان اینکه با توجه به فاصله گرفتن از جنگ، امروز باید ادبیات آن مبتنی بر عقلانیت شود و البته این امر به معنای نادیده گرفتن احساس نیست گفت: با تکیه بر عقلانیت و آنچه در دوران دفاع مقدس در سایه ایثار و فداکاری به دست آمد، می توان در حوزه ادبیات دفاع مقدس بیش از پیش به تبیین ارزش های آن پرداخت.
حجت الاسلام سید ولی الله مهدوی دبیر کنگره و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اندیمشک با تقدیر از دست اندرکاران این رویداد مهم ادبی، هدف از برگزاری این کنگره را باز شناسی و احیای آموزهای دفاع مقدس، شناسایی موقعیت ها و اماکن محوری آن دوران و توجه بیش از پیش به نقش آنان در اعتلای ادبیات پایداری و هویت بخشی به هنر در سایه آفرینش های ادبی دانست.
در این مراسم ناهید قادری، افروز بوکان و مجتبی صفدری به ترتیب به عنوان نفرات برگزیده در بخش داستان و نگین فرهود، مریم زارع نفرات اول و دوم و محمد نیازی و آرش پورعلی زاده به صورت مشترک رتبه سوم را در بخش شعر کسب کردند.
بیش از ۵۵۰ اثر از سوی ۱۴۰ شاعر و ۹۴ نویسنده از سراسر کشور به این جشنواره ارسال شد و داوری آثار این جشنواره را بهروز جلالی، احسان عباسلو، ارمغان بهداروند و عباس عبادی بر عهده داشتند.
پایان پیام/
نظر شما