از فرصت های موجود در کشورهای منظقه غفلت کردیم

خبرگزاری شبستان:وزیر کار و رفاه اجتماعی بین المللی کردن فعالیت ها را استراتژی دیگر توسعه اقتصادی برشمرد وگفت:از فرصت هایی که در کشورهای منطقه به ویژه همسایه وجود دارد استفاده مناسب نکرده ایم و صندوق ها می توانند در این بخش جایگاه ویژه ای داشته باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، دکتر علی ربیعی، وزیر کار و رفاه اجتماعی در دومین همایش جهت گیری های اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با رویکرد اقتصاد مقاومتی که در سالن همایش های بین المللی برج میلاد در حال برگزاری است، اظهار داشت: شش استراتژی اقتصادی برای توسعه اقتصادی کشور باید رعایت شود.

 

وی افزود: بهینه کردن مدیریت و افزایش بهره وری، تقویت جایگاه صندوق ها، هم افزایی، بین المللی کردن فعالیت ها، چابک سازی، شفافیت عملکرد، استراتژی های اقتصادی مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

ربیعی با بیان اینکه متأسفانه هنوز سهم از صندوق در نخبگان اقتصادی شکل نگرفته است، اظهار داشت: صندوق های اقتصادی جهان حتی در نظام های لیبرال مثل آمریکا و برخی کشورهای اروپایی جایگاه خاصی در اقتصاد دارد.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه صندوق ها یک نهاد اقتصادی منطبق بر تئوری اجتماعی هستند، اذعان داشت: در کشورهای تازه صنعتی شده نیز صندوق ها به عنوان یک بخش قابل توجه در اقتصاد کشور مورد تاکید قرار دارند.

 

وی یادآور شد: عدالت گرایی در اقتصاد کشور با پول های اندک افراد پایین جامعه و در قالب صندوق هایی شکل گرفته است و اگر نتوانیم چهره ای بهره ور از صندوق هایمان عرضه کنیم و صندوق ها را به جایی برسانیم که فاصله اش با بخش خصوصی بسیار کم شود با مشکل مواجه می شویم.

 

ربیعی با تاکید بر اینکه بهره وری صندوق ها را باید افزایش داده و اقتصادی کنیم، خاطرنشان کرد: صندوق ها به عنوان موتور توسعه کشور و به مثابه جمع آوری پول های خرد برای کارهای بزرگ می توانند عمل کنند که نمونه هایش هم در برخی کشورها تجربه شده منتهی در این راستا به ثبات مدیریتی و ایجاد زیرساخت های اساسی نیاز داریم تا بتوانیم برنامه ها و طرح های این حوزه را اجرایی کنیم.

 

وی با تأکید بر اهمیت هم افزایی به عنوان سومین استراتژی توسعه اقتصادی بیان کرد: بزرگترین مانع تحول رفتارهای شرکتی و رفتارهای عادات شکل گرفته شرکتی است که مشکل ایجاد می کنند چرا که شرکت ها با یکدیگر ارتباط افقی و عمودی ندارند بنابراین باید روابط درونی را تقویت کنیم.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه فراهلدینگ ها باید در کمتر از نیمه سال آینده شکل بگیرند، تاکید کرد: در فصل اول سال جدید حداقل 2 فراهلدینگ می توانیم در پتروشیمی، گردشگری، معدن و فولاد تشکیل دهیم.

 

ربیعی، بین المللی کردن فعالیت ها را استراتژی دیگر توسعه اقتصادی برشمرد و افزود: از فرصت هایی که در کشورهای منطقه به ویژه همسایه وجود دارد استفاده مناسب نکرده ایم و صندوق ها می توانند در این بخش جایگاه ویژه ای داشته باشد.

 

وی چابک سازی فراشرکتی و درون شرکتی را دیگر استراتژی پیش روی اقتصاد عنوان کرد و گفت: استراتژی انبساطی و انقباضی خود را باید اجرایی کنیم و در چابک سازی کارهای ثمربخشی انجام دهیم که البته شرایط بازار برای اجرای این طرح خوب نبود.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: بالا بردن شفافیت عملکرد صندوق ها تا آنجا که به مشتری لطمه می زند و کاهش پنهان کاری در معاملات از جمله ملاحظاتی است که باید در حوزه اقتصاد مورد توجه قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه نباید کارفرمایان خود را که از اقشار زحمتکش (بازنشستگان، کارگران) هستند فراموش کنیم، اذعان داشت: باید تعلق سازمانی و نگاه به فعالیت در یک سازمان اجتماعی را مورد توجه قرار دهیم و کارفرمایان زحمتکش را در خدمت رسانی به آنها ملکه ذهن قرار دهیم.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نباید اجازه دهیم به صندوق ها به عنوان حوزه بی صاحب نگاه شود چرا که اینها دارای صاحبان اجتماعی هستند، تصریح کرد: مدیران را باید با سلامتی کارشان ارزیابی کنیم و ملاکی جز تخصص، تعهد و پاکدستی نداشته باشیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 445621

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha