به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، این فیلم مستند پیرامون یکی از مشهورترین نقاشان مکتب دوم نگارگری تبریز به نام «نظامالدین سلطان محمد نقاش» و بررسی تابلوی معروف معراج حضرت محمد(ص) وی تولید شده است.
سیدوحید حسینی درباره ساخت این مستند گفت: آثار درخشانی از سلطان محمد نقاش در موزه های مطرح جهانی از جمله متروپولیتن (نیویورک)، کتابخانه ویکتوریا (لندن) و... وجود دارد که می توان او را سفیر فرهنگ و هنر ایران در جهان معرفی کرد.
وی افزود: در جهان مطالعات وسیعی روی آثار این هنرمند صورت گرفته است؛ اما متاسفانه به همین اندازه که موزههای مطرح دنیا با «سلطان محمد» آشنا هستند، در ایران کمتر کسی از وی یاد می کند! در حالیکه او از شخصیتهای مهم هنر ایران در زمان صفویه و دوره اسلامی به شمار میآید.
این مستندساز تصریح کرد: این فیلم، یک مستند پرتره – تاریخی است، به اندازهای که مربوط به واکاوی شخصیت و سبک کار اوست، در حیطه مستند پرتره جای میگیرد و به دلیل اینکه «سلطان محمد» در یک دوره مهم تاریخی ظهور کرده و به فعالیت پرداخته (دوره صفویه)، خصلتهای یک مستند تاریخی را نیز دربر دارد.
حسینی ادامه داد: پژوهش این مستند زمان زیادی برد، زیرا منابع تحقیقاتی بسیاری درباره دوره صفویه وجود دارد. ضمن اینکه در سطح بینالمللی هم به منابع مکتوب خوبی دسترسی پیدا کردیم و در ایران نیز از کمک اساتیدی مانند آیدین آغداشلو، یعقوب آژند و... بهره بردیم.
وی در پایان گفت: به دلیل اینکه ارائه اطلاعات آرشیوی، ریتم فیلم را پایین میآورد، بخشی از معرفی آثار و بررسی کاراکترها با استفاده از انیمیشن مورد بازسازی قرار گرفته است.
گفتنی است که عوامل تولید مستند «سلطان محمد نقاش» عبارتند از: تهیهکننده و کارگردان: سیدوحید حسینی/ پژوهشگر: سیدنوید حسینی/ مدیر تصویربرداری: امیر پورحکمت/ مدیر تولید: مرتضی ابراهیمی/ انیمیشن: روزبه شمشیری/ تدوین و صداگذاری: یاسر فرزامنیا/ تهیه شده در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.
پایان پیام/
نظر شما