به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در دومین همایش جهت گیری های اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با رویکرد اقتصاد مقاومتی که در مرکز همایش های برج میلاد در حال برگزاری است، گفت: سیاست خروج از رکود تورمی در دستور دولت قرار دارد که این اقدام با توجه به شرایط اقتصادی کشور ضروری و مورد نیاز است.
وی با اشاره به برنامه ششم توسعه و تفاوت های آن در حوزه اقتصادی با برنامه های قبل خاطرنشان کرد: برنامه ششم توسعه از نظر ماهوی نسبت به برنامه پنجم تفاوت هایی دارد چرا که برنامه پنجم در قالب 235 ماده با 1014 حکم از این ماتریست پرمتغیر چند حکم و آیین نامه اجرایی تهیه شده است، وقتی 114 حکم داشته باشیم یک مجموعه قانونگذاری جدید برای سال های 90 تا 94 فراهم شده که بسیاری از آنان مورد نیاز است.
نوبخت با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه به تسری از بند ج از اصل 44 قانون اساسی دولت در جایگاه سیاستگذاری و هدایت اقتصادی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: قطعا سیاست های کلی حاکم بر برنامه ششم این اجازه را به دولت نمی دهد که پرحکم و پرماده وارد عرصه قانونگذاری شود بنابراین برنامه ششم توسعه از نظر شکلی بسیار محدود است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه برنامه ششم توسعه از نظر شکلی و محتوایی بسیار محدود است، اذعان داشت: در این برنامه سیاست ها مشخص شده و نقشه راه و رویکرد تبیین شده است.
نوبخت با اشاره به هدفگذاری دولت برای رشد 4 درصدی سرمایه گذاری در سال 94 تاکید کرد: اگر بر اساس اهداف سند راهبردی حرکت کنیم رشد حداکثر 12.2 درصدی سرمایه گذاری در سال آینده لازم است.
نوبخت با بیان اینکه توان دولت همین است و تلاش می کند توسعه یافتگی و استقرار جمهوری اسلامی ایران در جایگاه اقتصادی و علمی در منطقه و دنیا قرار گیرد.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به رشد سرمایه گذاری 12.2 درصد حدود 8 درصد فاصله داریم، گفت: بنابراین باید منابع دیگری اضافه کنیم تا این میزان رشد را تامین کنیم بنابراین باید از طریق منابع خصوصی و خارجی تامین شود.
نوبخت با بیان اینکه جذب سرمایه گذاری خارجی ضروری است، اذعان داشت: همه فعالان اقتصادی مطلع هستند که دولت تدبیر از همان ابتدا به دنبال گشودن گره و حلقه هایی بود که از قبل تحریم اقتصادی دچار آن شده بودیم.
نوبخت اذعان داشت: تحریم های اقتصادی که علیه ایران اعمال شده است در صنایع آمریکا به عنوان تحریم های فلج کننده مطرح است و این در حالی است که این تحریم ها فقط سرعت حرکت کشور را اندکی کند کرده اند اما همچنان به سمت جلو در حرکت هستیم و در جهت استفاده از بی نهایت کوچک ها حرکت می کنیم و در فضای بی نهایت بزرگ ها نیز فعالیت داریم.
وی با بیان اینکه ایران در تمام عرصه ها حضور و فعالیت دارند، تاکید کرد: مردم ایران در عمل ثابت کردند که می توان در شرایط تحریم و حتی با تقلیل قیمت نفت هم رشد کرد.
سخنگوی دولت یادآور شد: قرار است ایران در رقابت با 24 کشور منطقه جنوب آسیای غربی قرار دارد و به صورت منفرد در منطقه فعالیت نمی کند بنابراین وظیفه دولت است که در گام نخست در کنار همه فعالیت ها و اقدامات بتواند مسایل و مشکلات مربوط به تحریم ها را حل کند.
نوبخت با بیان اینکه نمایندگان دیپلماسی خارجی کشور در جهت گره گشایی خارجی حرکت می کنند، تاکید کرد: گزارشات دکتر ظریف و دکتر صالحی در جلسه روز یکشنبه هیئت وزیران حاکی از آن بود که بسیاری از موانع و گره ها نسبت به گذشته حل شده و امروز مذاکرات در حوزه محدود در حال انجام است.
وی با بیان اینکه آثار پیشرفت مذاکرات 5+1 را در جیغ بنفش نخست وزیر اسراییل می توان دید، تأکید کرد: اگر منافع ایران در این مذاکرات تامین نمی شد هرگز اسراییل چنین عکس العملی از خود نشان نمی داد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: در مذاکرات 5+1 برای گشودن حلقه و برداشتن موانعی که در سر راه ما گذاشته اند فرزندان ملت در دولت به خوبی و تدبیر حرکت می کنند و آثار و نمادهای این تدبیر را می توانید مشاهده کنید.
نوبخت با اشاره به حمایت های مقام معظم رهبری تصریح کرد: خروج از تحریم ها سیاست نظام جمهوری اسلامی ایران است و باید از رهنمودهای مقام معظم رهبری تقدیر کرد که بستری فراهم آوردند تا شرایط برای انجام مذاکرات و رفع تحریم ها انجام شود.
سخنگوی دولت یادآور شد: این اطمینان برای فعالان اقتصادی باید باشد که افرادی برای برنامه ریزی و سیاست گذاری هستند بر اساس آزمون و خطا عمل نمی کنند بلکه با تجربه، تخصص و توان وارد این عرصه شده اند.
نوبخت با بیان اینکه بزودی بسترها برای فعالیت های اقتصادی آماده خواهد بود، اظهار داشت: حتی اگر فرد را بر این قرار دهیم که بنا بر هر دلیلی بدخواهان نگذارند توافقات انجام شود کشور برای شرایط غیر از توافق مذاکرات هم برنامه دارد چرا که کشور ساکن نمی ماند همانطور که در طی این 36 سال از حرکت نایستاده و در حال پیشرفت و حرکت به جلو است.
پایان پیام/
نظر شما