به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در همایش سیاستهای فناورانه در برنامه ششم توسعه که در محل مجلس مشروطه در حال برگزاری است گفت: در بسیاری از کشورها موضوع فناوری محور توسعه انتخاب شده است و کشورهایی که به نوعی نتوانسته اند در مقاطع گذشته پشتی داشته باشند اگر زودتر به این فناوری مجهز شوند می توانند میانبر بزنند.
وی گفت: همانطور که در برنامه پنجم تلاش مجمع تشخیص و قانونگذار این بود که اقتصاد دانش بنیان را محور قرار بگیرد و به دلیل مشکلات گذشته در این راستا موفق نشده اند اگر برنامه پنجم را آسیب شناسی کنیم نباید به این برسیم که محور دانش بنیان است و اگر نشد ضعف از برنامه ریزی نیست بلکه در مدیریت و اجراست؛ من فکر می کنم با رویکردی که برنامه پنجم داشت و بحث دانش بنیان باید برنامه ششم را بر محور مسایل فناوران های نو قرار دهیم و شرایطی که در داخل است می تواند کمک کند به سرعت از این مساله و مشکلاتی که در شرایط فعلی داریم رسیدگی کنیم.
وی تاکید کرد: بخش قابل توجهی از درآمدهای کشور در کشورهای توسعه یافته به تحقیق اختصاص داده می شود و پژوهشها خود به خود ارزش افزوده می آورند که اگر همراه با ایده باشند و همراهی سرمایه گذاران را داشته باشد به تحقیق تولید و تجاری سازی خواهد رسید و ایجاد ثروت می کند.
وی تاکید کرد: در برنامه ششم باید به تحقیق و پژوهش و فناوریهای جدید متوسل شویم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور با نگاهی به وضعیت ICT در کشور گفت: در دنیا فناوری اطلاعات پیشران قرار داده شده و توانمندسازی بخش های دیگر از آموزش و کشاورزی متوسل به فناوری اطلاعات شده اند و سرعت بیشتری یافته و رفاه مردم فراهم شود و بررسی ها نشان داده دیر یا زود کشورهایی که خود را در این راستا قرار ندادهاند نیز به این سو کشیده خواهند شد.
وی افزود: وضعیت های ICT از جمله نرخ رشد بالا در سرمایه گذاری با بازدهی زیاد و ارزش افزوده بالای آن کاهش هزینهها افزایش بهره وری و سرعت ایجاد اشتغال با سرمایه گذاری کم را دارد.
واعظی درباره سهم ICT از رشد ناخالص جهان گفت: این میزان در جهان و در ایران 5/2 درصد است که فاصله زیادی دارد تا به معادل جهانی برسد.
وی افزود: حجم بازار جهانی از این بخش 1800 میلیارد دلار است که سهم ایران حدود 18 میلیارد دلار باید باشد ولی در حال حاضر تنها 60 هزار میلیارد تومان باید باشد که در حال حاضر 20 هزار میلیارد تومان است.
وی درباره شاخص ICT ایران در جهان گفت: این میزان 97 درصد و در منطقه 16 در صورتیکه در چشم انداز 20 ساله هدفگذاری ما کسب جایگاه اول و نهایت دوم بوده است ولی در یکسال آخر برنامه پنجم در جایگاه 17 هستیم.
وزیر اطلاعات و فناوری ارتباطات کشور گفت: تغییر وابستگی غیرنفتی با گسترش این بخش انجام می گیرد و این در برنامه دولت و مجلس لحاظ شده است و ICT همراه با اقتصاد دانش بنیان می تواند باعث تولید ثروت افزایش رقابت و صادرات نرم افزاری شود.
واعظی تصریح کرد: با توجه به توانمندیها باید به این سمت برویم که صادرات نرم افزار انجام بگیرد زیرا صادرات نرم افزاری پایان ناپذیر است.
وی درباره نقش ICT در ایجاد نقش اشتغال گفت: با سرمایه گذاری کم می توان اشتغال زیادی در این بخش ایجاد کرد و خوشبختانه تعداد فارغ التحصیلان ما دراین بخش بسیار زیاد است.
واعظی با اشاره به در نظر گرفتن رشد 8 درصد در برنامه 20 ساله و رشد بالا در برنامه ششم توسعه گفت: این مساله الزامات داخلی و خارجی نیاز دارد و در شرایط ظالمانه تحریم باید دید آیا می توان به این رشد رسید زیرا رشد 8 درصدی نیازمند رفع محدودیهای داخلی و اگر موانع و الزامات را در نظر نگیریم تنها انشای خوبی می نویسیم زیرا در گذشته سند چشم انداز و برنامه پنجم بسیار متربی نوشته شد و در مطالعه می بینیم فضا برای تولید ICT فراهم است اما در عمل تنها 5/13 درصد محقق شده است و نهایت بتوانیم آن را به 55 درصد برسانیم.
وی تاکید کرد: ناچاریم پهنای باند را در کشور توسعه دهیم زیرا شبکه کشور بسیار عقب افتاده است و در شان مردم نظام و اهداف قانونگذار نیست و در مقایسه با کشورهای عقب افتاده در منطقه ما بسیار عقب تر هستیم و باید تصدی گری در ICT به حداقل رسانده برای بهبود شرایط از بخش خصوصی کمک بگیریم.
وی تاکید کرد: باید بستری فراهم کنیم که تنها بخشهایی که از نظر اقتصادی برای بخش خصوصی نمی صرفد یا به امنیت کشور برمی گردد در اختیار دولت باشد و سایر بخشها را به بخش خصوصی بدهیم.
واعظی افزود: 37 درصد از آنچه که مردم در حال حاضر از اینترنت استفاده می کنند از میزبانهای داخلی 23 درصد خارجی و در یکسال و نیم قبل تنها 10 درصد میزبانی داخلی و 90 درصد خارجی بوده و تا پایان سال آینده باید این موضوع را به 50 درصد برسانیم و در آینده نزدیک باید این نسبت 80 درصد در داخل و 20 درصد خارج باشد.
وی درباره شبکه ملی اطلاعات و دولت الکترونیک گفت: این مساله بسیار مهم است و همه مردم باید دسترسی راحت به اینترنت داشته باشند و تمامی دستگاههای دولتی و ارگانها باید به سیستم مجازی مجهز گردند تا مردم از این شرایط استفاده کنند و این شرایط جلوی فساد و جعل را نیز می گیرد.
وی درباره کوچک سازی دولت نیز گفت: کوچکسازی دولت با الکترونیکی کردن آن محقق می شود و حتماً با مکانیزمی باشد که ایده به محصول تبدیل گردد. و روی این مساله باید سرمایه گذاری شود.
وزیر فناوری اطلاعات با نظر به کاهش شکاف دیجیتالی و طبقاتی در حوزه ICT گفت: باید روستاهای کشور در مناطق کم برخوردار بیشتر مورد توجه قرار بگیرند و امسال بیشتر روستاهای بالای 20 خانوار تلفن دارند و سال آینده تمام روستاهای بالای 10 خانوار دارای تلفن خواهند بود همچنین 8 هزار روستا مجهز به اینترنت شد که در سال آتی این میزان به 30 هزار می رسد و تا پایان دولت یازدهم همه روستاهای بالای ده خانوار اینترنت خواهند داشت.
وی درباره استفاده از ماهواره گفت: برنامه گسترده ای برای این بخش داریم تا شبکه های ماهواره ای فیبر نوری و رادیو و برای این بخش برنامه ریزی کنیم و استفاده از فضا برای ما اهمیت ویژه ای دارد و کارهای خوبی در این بخش انجام گرفته متاسفانه به دلیل کاهش بودجه در 2 سال گذشته این روند کاهش یافته است و در برنامه ششم باید به فردا اهمیت ویژه ای داده شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: تا پایان این دولت موبایل نسل 3 و 4 در سراسر کشور فعال شود و افزود: 220 شهر در حال حاضر با موبایل نسل سوم کار می کند و 40 شهر نیز موبایل نسل 4 را ساپورت می کند و امیدواریم تا پایان برنامه ششم نسل 5 موبایل در اختیار مردم قرار بگیرد.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در همایش سیاستهای فناورانه در برنامه ششم گفت: امیدواریم تا پایان این دولت موبایل نسل ۳ و ۴ در سراسر کشور نهایی شود و تا برنامه ششم نسل ۵ موبایل به مردم تقدیم گردد.
کد خبر 445487
نظر شما