سهم پژوهش را از تولید ناخالص ملی نداده ایم/قوانین ضمانت اجرایی داشته باشند

خبرگزاری شبستان: میرزاده با انتقاد از اینکه در هیچ برنامه ای ۳ درصدی که باید از تولید ناخالص ملی به پژوهش اختصاص می یافت اختصاص نیافته است، گفت: ما باید قوانینی را بنویسیم که ضمانت اجرایی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حمید میرزاده، رییس دانشگاه آزاد اسلامی در همایش سیاستهای علم و فناوری در برنامه ششم که صبح امروز در تالار مدرس ساختمان مشروطه برگزار شد گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ما دستاوردهای خوبی در حوزه علم و فناوری داشتیم اما باز هم جایگاهی را که باید پیدا می کردیم پیدا نکردیم.

وی اظهار کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران اسلامی حتی در دسته‌های چندم علم و فناوری دنیا هم نبود مثلاً مقالات ما بسیار کم و در حدود 600 مقاله در ISI داشتیم.

میرزاده بیان کرد: خوشبختانه پژوهشگاههای که امروز داریم بعد از انقلاب اسلامی تاسیس شد و با توجه به پیشرفت دنیا و شتابی که کشورها در حوزه علم و فناوری دارند قطعاً سرعت تغییرات در حوزه های علمی بسیار شتابنده است و کشورهای دیگر نمی گذارند که ما رتبه خوبی در این زمینه داشته باشیم.

وی تصریح کرد: اغلب کشورها به این نتیجه رسیده اند که با توجه به توسعه ناخالص ملی خودشان نگاه کنند و آمارها نشان داده است که کشورهایی که توانسته اند پژوهشهایشان را صرف تولید ناخالص ملی کنند کشورهایی بوده اند که سه درصد از تولید ناخالص ملی شان به پژوهش اختصاص داده اند.

میرزاده با اشاره به سهم پژوهش در برنامه پنجم توسعه که 3 درصد از تولید ناخالص ملی در نظر گرفته شده است گفت: ما دو برنامه دیگر تا افق 1404 وقت داریم که بتوانیم نصف تولید ناخالص داخلی مان را صرف اقتصاد دانش بنیان کنیم.

وی با بیان اینکه ما در سالهای گذشته نسبت به امر پژوهش غفلت داشته ایم اظهار کرد: متاسفانه این قدمت همچنان ادامه دارد و در حال حاضر فقط نیم درصد از تولید ناخالص ملی ما به پژوهش اختصاص یافته است.

وی با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری در مورد سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی خاطرنشان کرد: هیچگاه این 3 درصد به امر پژوهش اختصاص نیافته است این در حالی است که ما اگر بتوانیم این 3 درصد را به پژوهش اختصاص دهیم می توانیم هم تحریمها را دور بزنیم و هم کشوری توسعه یافته و پیشرفته شویم.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ما از نظر تسخیر بازارهای علم و فناوری در دنیا وضعیت نامطلوبی داریم گفت: ما باید اگر قانونی می نویسیم ضمانت اجرا نیز برای آن بگذاریم و در واقع فرایندی در آن قانون برنامه ریزی شود که دولت و بخش خصوصی بتوانند آن را اجرا کنند نه اینکه ما در هر برنامه های سهمی را برای پژوهش اختصاص دهیم اما هیچگاه این سهم به این بخش اختصاص نیابد.

وی تاکید کرد: متاسفانه تاکنون حداکثر 75 درصد از سه درصدی که باید به پژوهش اختصاص داده می شد داده شده است و یاد نداریم در برنامه هایی که اجرایی شده است آمارها به یک درصد برسد.

وی تاکید کرد: اینکه می گوییم پژوهش توجه شود و سه درصد به این بخش اختصاص نیافته است به اقتصاد ما برمی گردد زیرا اقتصاد ما تجارت محور است و شیرینی واردات و منافع کوتاه مدتی که پرجاذبه است از این جلوگیری می کند که پژوهش و تولید ما بر مبنای پژوهش شکل می گیرد.

پایان پیام/

 

کد خبر 445469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha