به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، پنجمین کنگره دوسالانه ادبیات پایداری، صبح امروز(19 اسفند) با حضور شرکت کنندگانی از سراسر کشور در تالار دانشگاه شهید باهنر کرمان آغاز بکار کرد.
در این کنگره پس از ارائه گزارشی اجمالی از چهار دوره برگزاری این کنگره در سال های قبل توسط دکتر امیری خراسانی، دبیر علمی پنجمین کنگره ادبیات پایداری، امیر محمدحسین نامی، جانشین رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کشور در سخنانی گفت: اگر بخواهیم درباره دفاع مقدس بحث کنیم باید سه مبحث حماسه، پایداری و معنویت را در نظر بگیریم.
وی در توصیف ادبیات دفاع مقدس بیان داشت: ادبیات دفاع مقدس و ادبیات پایداری سازنده فرهنگ و زیربنا و اساس فرهنگ ملت بزرگ ما خواهد بود و راهنمایی برای همه ملت هایی خواهد بود که تحت ستم استکبار و صهیونیسم بین الملل هستند.
امیر نامی با اشاره به نوشته ها و اشعاری که در حوزه دفاع مقدس انجام شده است؛ خاطرنشان کرد: هنوز ناگفته های زیادی درباره دفاع مقدس داریم که باید نوشت و دفاع مقدس ما سراسر پیروزی بود.
وی جایگاه رهبری و ولایت فقیه در دفاع مقدس را مورد توجه قرار داد و با افزودن اینکه این جایگاه در طول تاریخ ما بی سابقه است؛ دفاع ۲۷ سال اخیر را نرم افزاری دانست و افزود: در 27 سال گذشته در سه عملیات، بدون درگیری موفقیت داشته ایم و اگر توانسته ایم منطقه استراتژیک را در مدیترانه شرقی تا باب المندب ایجاد کنیم که نقش کرمانی ها و سردار سلیمانی در اینجا بسیار گویاست، به تدبیر، قدرت و جسارت رهبر معظم انقلاب بوده است و باید در این مورد مطالب بسیاری نوشته شود.
جانشین رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کشور با اشاره به فرمایش رهبری مبنی بر «جنگ ما گنج است» تصریح کرد: هنوز ناگفته های زیادی درباره دفاع مقدس وجود دارد که باید روی آن کار کنیم. حتی درباره آغاز جنگ؛ زمانی که صدام جنگ را علیه ایران آغاز کرد، گفت" روز سوم در اهواز و روز هفتم در تهران خواهیم بود". یکی از اطرافیان او می گوید، حتی متن سخنرانی وی در اهواز از 16 روز قبل آماده شده و مطمئن بودند که ایران را شکست می دهند.
وی خاطرنشان کرد: اگر امروز در بسیاری از علوم در جهان حرف برای گفتن داریم، به واسطه توان جوانان ما در دفاع مقدس شکل گرفته و بومی سازی فناوری هسته ای به واسطه دفاع مقدس است؛ امروز جمهوری اسلامی جزو پنج یا ۶ کشور در فضای ماورای جو و دارای رتبه های برتر در زمینه های مختلف علمی است و دفاع ما همچنان باقی است و شاهد موفقیت های جمهوری اسلامی خواهیم بود و اگر کشورهایی روزگای پایتخت عباسیان بوده، امروز در اختیار شیعه قرار دارد که به مدد توان رزمندگان ماست.
در ادامه گلعلی بابایی، رییس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس هم در سخنانی با بیان اینکه رزمندگان ما کسانی بودند که با اسلحه های سبک در مقابل سلاح سنگین دشمن ایستادند؛ به بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس و شجاعت و آزادگی شهید محمد شهسواری (از شهدای کهنوج) پرداخت و تأکید کرد: باید شهدای ما در کتاب های درسی و سایر نوشته ها به عنوان الگو به جامعه معرفی شوند.
وی با افزودن اینکه یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری در بحث ادبیات، کشاندن ادبیات دفاع مقدس به محیط های آموزشی است و در هر فرصتی ایشان این مسئله را گوشزد می کنند؛ با اشاره به تاکیدات معظم له بر ورود ادبیات انقلاب و پایداری به دانشگاه ها بیان کرد: این حرکت با همت بعضی از دوستان و ایجاد رشته ادبیات پایداری در دانشگاه ها انجام شده است.
بابایی کمبود منابع درسی را به عنوان نقصی که درباره این رشته دانشگاهی مطرح است، مورد توجه قرار داد و گفت: این به رغم 11 هزار کتابی است در بحث دفاع مقدس تاکنون در رشته های مختلف ادبیات، پژوهش، شعر و ... نوشته شده است.
وی تقویت و راه اندازی کتابخانه های تخصصی در دانشگاه هایی که این رشته را دارند یکی از راه های رفع این مشکل دانست و بیان داشت: بحث دیگر آینده شغلی این عزیزان است که باید شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنیاد حفظ آثار این مشکل را حل کنند تا عزیزان این رشته با امیدواری بیشتر درس خود را ادامه دهند.
این نویسنده دفاع مقدس ابراز امیدواری کرد: در آینده در سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس که در حقیقت بهره بردار اصلی بازدهی کارهای عزیزان رشته ادبیات پایداری است، شاهد کارهای خوب باشیم و بتوانیم تاریخ جنگ را به خوبی ثبت و ضبط کنیم.
گفتنی است، نخستین کنگره ملی ادبیات پایداری در سال 84 با دریافت 90 مقاله برگزار شد که 37 مقاله به عنوان برگزیده تحت عنوان کتاب «نامه پایداری 1» به چاپ رسید؛ امسال پس از وصول ۱۳۳ مقاله ارسالی از بیش از یکصد دانشگاه کشور و داوری آن توسط 25 نفر از اساتید دانشگاه های اصفهان، یزد، یاسوج، شیراز، تهران و ... ۳۰ مقاله برای «نامه پایداری ۵» پذیرفته شد.
پنجمین کنگره ادبیات پایداری به مدت دو روز(۱۹ و ۲۰ اسفند) در کرمان برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما