حضور در مسجد عامل معرفت زایی در خانواده است

خبرگزاری شبستان: پناهیان با اشاره به جایگاه مسجد در زندگی و تاثیرات حضور مسجد در میان افراد خانواده گفت: این حضور در واقع عامل معرفت زایی برای خانواده است.

به گزارش خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، برنامه اذان گاهی «قرار» دوشنبه شب، 18 اسفند ماه، با حضور «عصمت پناهیان» با موضوع «حضور بانوان در مسجد»،  به روی آنتن شبکه «افق» سیما رفت.

 

بر پایه این گزارش، عصمت پناهیان، کارشناس مذهبی در ابتدای سخنان خود ضمن اشاره به برخی مباحث برنامه های گذشته، اظهار کرد: در مباحث قبلی عنوان کردیم که مسجد به عنوان خانه خدا، خانه امنی است که انسان برای رسیدن به حقیقت وجودی خود به خانه ای که اختصاص به خدا راه می یابد و در آن خانه بناست نیازهای اصیل روحی اش غنا شده و به رشد و آرامشی برسد که حیثیت و شرافت حقیقی خود را بیابد.

 

وی ادامه داد: مخلوقی که در این راه باید خالق اش را پیدا کند جنسیت اش مطرح نیست بلکه انسان بودن اش مطرح است، پس هر انسانی می تواند این جایگاه را بیابد و تغذیه فکری و معنوی را از آن بگیرد، این انسان ممکن است زن باشد یا مرد جنسیت مهم نیست، زن و مرد به علت اختلاف جنسی که دارند مسئولیت هایشان نیز متفاوت تعریف شده است، پس باید شناخت و معرفتی نیز نسبت به این جایگاه  و حیثیت داشته باشند.

 

پناهیان تصریح کرد: زن و مرد این شناخت را از بهترین جایگاه یعنی مکان معرفت زا یعنی خانه خدا می توانند بیایند و اساسا ما در معارف اسلامی داریم که اولین بنیان و جایگاه رشد حقیقی یک انسان در خانواده است و خانواده را در مرحله اول یک زن و مرد تشکیل می دهند، زن و مردی که آن قدر توانسته اند روح و فکر و جان شان به هم نزدیک شود که توان برپایی یک جایگاه امن برای رشد و تعالی را ایجاد کرده باشند.

 

این پژوهشگر گفت: این توانمندی اولیه در خانواده باید از جایگاهی که هدف اصلی آن جایگاه اقناع روحی است به دست بیاورند، در قرآن کریم از حیات طیبه یاد شده است، این حیات طیبه به کسانی اهدا می شود که ثبات درونی دارند و در نتیجه این ثبات در اعمال و رفتارشان ساطع می شود اعمه از اینکه مرد باشند  و یا زن باشند مساله این است که به عنوان یک انسان واقعی در این عرصه حضور دارند.

 

وی افزود: اگر خانواده را به عنوان درختی نشان دهیم ریشه خانواده بانوان هستند، آنان تغذیه دهنده پنهانی هستند که حضور ظاهری فراوانی ندارد اهمیت و جایگاه مهمی دارند، ضمن اینکه ایستایی خانواده بر عهده مردان است اما مردی می تواند این ایستایی را دقیق در قبال خانواده خود انجام دهد که ریشه محکمی پشت او باشد و بعد از این ریشه و تنه شاخه ها (فرزندان) رشد می کنند .

 

پناهیان تصریح کرد: اگر ما بگوییم که لزومی ندارد که این ریشه در جایگاه تغذیه اصلی قرار گیرد، کل خانواده را نقض کرده ایم، در صدر اسلام می بینیم که ساحت مقدس نبوی که در مسجد نماز می خواندند زنان نیز در مسجد به حضرت اقتدا می کردند و در مسجد حضور یافته و اگر سوالی داشتند مطرح می کردند.

پایان پیام/

 

کد خبر 445426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha