به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، استاد اخلاق حوزه علمیه در دیدار با جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از اول انقلاب تا به امروز هر جایی که باورهای اسلامی ضعیف بود و نمادهای آن از جمله نماد اصلی آن که ولایت فقیه است، مورد بیمهری قرار گرفت، ضربه خوردیم و هر جایی که کسانی با باورهای قوی جمع شدند و نسبت به این نماد پایبند و فداکار شدند، پیشرفت کردیم و نسبت به نظام، اسلام و مردم، بیشتر خدمت کردیم.
وی با قدردانی از موهبت الهی در خصوص حکومت اسلامی خاطرنشان کرد: خداوند را به خاطر قرار دادن ما در طریق اهلبیت (علیهم السلام)، معرفت به اسلام، رهبری امام راحل و جانشینی شایسته مقام معظم رهبری شکرگزار هستیم و به خاطر داشتن مردم و ملتی هوشیار، آگاه و سرزنده که از چنان رشد و صلاحیتی برخوردارند که هم امام راحل شهادت دادند، از مردم حجاز و عراق در زمان رسول الله (ص) بالاترند و هم مقام معظم رهبری، شهادت دادند که مقتدرانه راه امام (ره) را ادامه میدهند، سپاس میگوییم.
وی یادآور شد: در سایه رهنمودها و هدایت های امام راحل، بسیاری از احکام الهی زنده و شناخته شد و در جامعه اسلامی مورد اجرا قرار گرفت و بینش مردم نسبت به اسلام و تشیع به حقیقت بسیار نزدیک شد.
عضو خبرگان رهبری تأکید کرد: آثار و برکات این رهنمودها و آموزهها در جامعه ما ریشه دوانده است، ریشههای مستحکمی که طوفان های سنگین نتوانسته آن را ریشهکن کند و حتی با وجود فتنه های پیچیده و فراوان، این شجره طیبه روز به روز پابرجاتر و شکوفاتر شده است.
استاد اخلاق حوزه علمیه در بخش دوم از سخنان خود اختلافاتهای موجود در جامعه را مورد توجه قرار داد و گفت: جامعه ما علیرغم ویژگی های خاص مطلوب و نکات مثبت از نقاط ضعفی هم رنج می برد و موقعیتشناسی اختلافهای موجود در جامعه و ایجاد رابطه صحیح میان این اختلاف ها می تواند این نقطه ضعف را از جامعه دور کند.
وی افزود: اختلافات در یک دیدگاه به 2 بخش تقسیم میشوند؛ اختلافاتی که در ارزشگذاری به آنها نمره داده می شوند و اختلافاتی که ریشه در عوامل ژنتیکی، خانوادگی و محیطی دارند که معمولا تحت اختیار انسان نیستند.
رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) اظهار داشت: اختلافات ژنتیکی و محیطی، لازمه زندگی اجتماعی است و در آن جای تنازع نیست، بلکه همین تفاوت هاست که زمینه تداوم و استحکام زندگی اجتماعی را فراهم می کند.
علامه مصباح یزدی تأکید کرد: دغدغه ما باید در جنبههایی باشد که در ارزش گذاری تفاوت دارند، اینجاست که باید بکوشیم از مرتبه ای که در آن قرار داریم، پیشرفت و ترقی کنیم و به مرحله بالاتر راه پیدا کنیم.
وی یادآور شد: زندگی اجتماعی نیازمند همکاری و همدلی است و در آن باید این ارزش گذاری را مورد توجه قرار داد و اطرافیان و همکاران خود را از میان کسانی که نمره بالاتری در این ارزش گذاری دارند، انتخاب کرد، همانطور که قرآن کریم صریحا این مطلب را مورد اشاره قرار می دهد.
آیتالله مصباح با اشاره به عقد اخوت میان مهاجر و انصار در ابتدای هجرت پیامبر(ص) به مدینه خاطر نشان کرد: یکی از پایههای اصلی اسلام که پیامبر در جریان عقد اخوت میان مهاجر و انصار مورد توجه قرار داد، عقد اخوت میان کسانی بود که از لحاظ معرفتی و دینی همرتبه بودند و نزدیکی روحی و معنوی بیشتری میانشان برقرار بود.
وی تصریح کرد: در امور اجتماعی نیز باید 2 محور را در همکاری مؤثرتر در نظر گرفت، یکی نوع کار، تخصص، مهارت و جایگاه اجتماعی در ارتباط با دیگران و دیگری نزدیکی مرتبه معرفت و ایمان کسانی که در یک مجموعه مشغول فعالیت هستند.
استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: در نتیجه سه طیف از افراد شکل می گیرند؛ کسانی که در رتبه بالای معرفت و ایمان قرار دارند که باید با آن ها همکاری و همدلی داشت، افرادی که در رتبه پایین تر قرار دارند که نباید آنها را طرد کرد، بلکه باید طرز همکاری با آنها را آموخت و طیف سوم کسانی که خط قرمزهای دینی و اجتماعی را زیر پا قرار می دهند که باید در مقابلشان ایستاد و با آنها مبارزه کرد.
عضو خبرگان رهبری تأکید کرد: شاخصی که می تواند نمادی برای خط قرمز در شرایط کنونی جامعه ما باشد، ولایتفقیه است.
وی افزود: با کسانی همکاری کنیم که ولایتفقیه را قبول داشته باشند، البته پایبندی به ولایتفقیه هم مراتب دارد و باید همکاری بیشتر را با کسانی داشته باشیم که پایبندتر و مطیعتر باشند و آنهایی که این نماد کلی ایدئولوژی را قبول ندارند، کنار بگذاریم و مراقب باشیم در میان ما نفوذ نکنند و قطعا خطری که امروز احساس می شود، رخنه همین افراد است و نفوذ اینها اصل نظام را به خطر می اندازد.
استاد اخلاق حوزه تصریح کرد: از اول انقلاب تا به امروز هر جایی که باورهای اسلامی ضعیف بود و نمادهای آن از جمله نماد اصلی آن که ولایت فقیه است مورد بیمهری قرار گرفت، ضربه خوردیم و هر جایی که کسانی با باورهای قوی جمع شدند و نسبت به این نماد پایبند و فداکار شدند، پیشرفت کردیم و نسبت به نظام، اسلام و مردم، بیشتر خدمت کردیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار آیتالله مصباح یزدی، عضو خبرگان رهبری اظهار داشت: قاعده کلی، حق محوری است، هر کس بیشتر طالب حق باشد و برای آن فداکاری کند، بیشتر مورد یاری خداوند قرار می گیرد و هرکس از مسیر حق دور شود، آماج حملات شیطان قرار می گیرد.
وی تأکید کرد: هم سویی در مسیر حق ملاک همکاری و همدلی است، باید حق را بشناسیم، به حق وفادار باشیم و رفاقت، همدلی و همکاری را با ملاک حق بسنجیم.
پایان پیام/
نظر شما