به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، محمدحسن انتظاری، دبیر شورای عالی و رییس مرکز ملی فضای مجازی در همایش بین المللی فضای مجازی پاک که امروز در سالن همایش های وزارت کشور در حال برگزاری است، گفت: فضای مجازی سالم برای توزیع و تولید محتوای سالم مورد نیاز جامعه است.
وی با اشاره به ویژگی های فضای مجازی سالم خاطرنشان کرد: مسئولیت پذیری و مشارکت عمومی کاربران با همکاری بخش خصوصی و دولت، مشارکت داوطلبانه کاربران، فعال سازی سرمایه فرهنگی از جمله شرایط تحقق طرح فضای مجازی پاک است.
انتظاری اذعان داشت: آگاه سازی، ساماندهی و همکاری توافق، اجماع و اشتراک مساعی، آموزش و ترویج، انگیزه بخشی، توانمندسازی و خودمقررات گذاری و مسئولیت پذیری از جمله سیاست های فضای مجازی سالم و مفید است.
بر اساس این گزارش، در ادامه حجت الاسلام دکتر سیدرضا عاملی، رییس مرکز پژوهش سیاست های فضای مجازی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: اینترنت به عنوان فضای دسترسی و خدمات مشترک دیوایس های مرتبط با آدم ها، اشیا، اطلاعات و فرآیندهاست.
استاد گروه مطالعات آمریکای شمالی دانشگاه تهران با بیان اینکه امروز فضای مجازی در مسیری حرکت می کند که خود را به فضایی فیزیکی نزدیک کند، خاطرنشان کرد: منظور از اینترنت سالم اینترنتی برخاسته از ارزش های الهی است.
وی یادآور شد: نباید پاکی، سلامت و امنیت در فضای مجازی را خنثی کنیم و بعد همان تعریفی را که غربی ها از فضای مجازی دارند ارایه کنیم چرا که ما سعادت و سلامت همه آحاد جامعه و شهروندان را می خواهیم و انتخابی عمل نمی کنیم.
حجت الاسلام عاملی تصریح کرد: شبکه های اجتماعی بر مبنای فرهنگ مدارس آمریکایی درست شده است و ارزش های ما را دنبال نمی کنند.
وی با بیان اینکه در درجه اول به تقوا نیاز داریم، تاکید کرد: اگر انسان تربیت نشود هر تلاشی که انجام دهید به نتیجه متعالی نخواهیم رسید امروز نیازمند تفکر راهبردی تمدنی اسلامی از یک سو و از سوی دیگر تربیت انسان پاک و الهی هستیم.
حجت الاسلام عاملی یادآور شد: سواد معرفت اینترنتی قدرت انتقادی کاربر را بالا می برد و تلاش می کند تا کاربر محتوای اینترنتی سالم را انتخاب کند.
رییس مرکز پژوهش سیاست های فضای مجازی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با بیان اینکه با اعتیاد اینترنتی مواجه شده ایم، یادآور شد: باید سازگاری با خود، خدا و طبیعت را در کانون زندگی و فضایی قرار دهیم.
بر اساس این گزارش، حجت الاسلام دکتر حمیدرضا شهریاری، عضو شورای عالی فضای مجازی و معاون رییس قوه قضاییه به مفهوم پاکی از منظر فقهی و روحانی اشاره کرد و گفت: اینترنت ناپاک اینترنتی است که در آن ترویج هرزگی می شود، ابزار دزدی و تحصیل مال نامشروع وجود دارد، بی عدالتی و ظلم به دیگران ترویج می شود و اخبار باطل تبلیغ شده و به رفتار جبهه معارض توجه نمی شود.
وی با بیان اینکه باید روش هایی را به جوانان آموزش دهیم تا در مواجهه با فضای مجازی با طهارت قلب همراه شوند، خاطرنشان کرد: جوانان در فضای مجازی عمر خود را به بطالت می گذرانند و زندگی خود را هدر می دهند.
بر اساس این گزارش، دکتر غلامعلی افروز، استاد روانشناسی دانشگاه تهران نیز با اشاره به جامعه و فضای مجازی پاک اظهار داشت: نمی توانیم جلوی تکنولوژی و پیشرفت آن را بگیریم بنابراین باید آن را مدیریت کنیم.
وی با بیان اینکه باورها بر دو رکن شناخت مذهبی و احساس مذهبی پایه گذاری شده است، یادآور شد: وقتی احساس مذهبی نوجوانان و جوانان تضعیف شود رفتارهای مذهبی در جامعه کمرنگ می شود.
دکتر افروز با بیان اینکه معتادان الکترونیکی در حال افزایش هستند، خاطرنشان کرد: ارتباطات مجازی هرچه بیشتر شود، کوفتگی فکری را افزایش می دهد و خلاقیت ها کاهش می یابد.
پایان پیام/
نظر شما