فعالیت های دفتر آیت الله حکیم در تهران/دفتری که حوزه علمیه نیز هست

خبرگزاری شبستان: دفتر آیت الله حکیم از مراجع معظم تقلید در تهران ضمن انجام امور معمول دفاتر مراجع، یک حوزه علمیه نیز می باشد.

حجت الاسلام سیدحسین روحانی دزفولی، استاد حوزه و مسئول دفتر آیت الله سید محمد سعید حکیم از مراجع معظم تقلید در تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: سال 1389 با درخواست حجت الاسلام والمسلمین سیدریاض حکیم فرزند آیت الله سیدمحمد سعیبد حکیم اقدام به تاسیس دفتر معظم له در تهران نمودیم.

 

وی با بیان اینکه هدف از تاسیس این دفتر همان رسالت انبیا و علما است، خاطرنشان کرد: رسالت انبیا، تعلیم و هدایت مردم است همچنان که قرآن می فرماید: ویزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمه.

 

مسئول دفتر آیت الله حکیم در تهران با اشاره به اینکه پیغمبر اسلام (ص) برای پاسداری جامعه بشریت خاصه جامعه اسلامی برنامه ای جامع تدوین نمود، اظهار داشت: حضرت در این برنامه خلفای بعد از خود را تعیین نمود و با برشمردن نام تمامی ائمه، وضعیت جامعه بشری را تا پایان تاریخ مشخص نمود.

 

وی افزود: با آغاز غیبت کبری امام زمان (عج)، مردم باید به علما مراجعه نمایند لذا برای تسریع ارتباط مردم با علما دفاتری در شهرها و کشورهای مختلف جهان تاسیس می شود و به همین ترتیب برای ارتباط آسان تر مردم با آیت الله حکیم دفتر این مرجع تقلید در تهران تاسیس شد.

 

حجت الاسلام والمسلمین روحانی دزفولی با اشاره به اینکه این دفتر، صبح ها از ساعت 8 تا اذان ظهر و بعدازظهرها از ساعت 15 و 30 تا نماز مغرب آماده پاسخگویی به سوالات شرعی و شبهات مردم است، اظهار داشت: پنجشنبه هر هفته مجلس روضه ای در این دفتر برپا و البته در ایام شهادت امام سجاد (ع) و ایام فاطمیه، مجالس صبح ها برگزار می شود.

 

مسئول دفتر آیت الله حکیم در تهران گفت: به ابتکار این دفتر در روز شهادت امام صادق (ع) دسته عزاداری علما و روحانیون برپا می شود که الحمدالله آنچنان مورد استقبال قرار گرفته که از سوی رسانه میلی نیز به انعکاس آن مبادرت می شود.

 

وی با بیان اینکه آیت الله سیدسعید حکیم نوه بزرگ دختری مرحوم آیت الله سیدمحسن حکیم است، خاطرنشان کرد: برخی از علما و مراجع به خوبی به جامعه علمی معرفی نشده اند که یکی از آنها آیت الله سیدمحمد سعید حکیم مرجع تقلید شیعه ساکن نجف اشرف است که صاحب تالیفات بسیاری در زمینه های فقه، قضا، اصول، اخلاق و ... است.

 

حجت الاسلام والمسلمین روحانی دزفولی ادامه داد: آیت الله سیدمحمد حکیم سه دفتر در ایران دارد: دفتر قم به مسئولیت حجت الاسلام والمسلمین ریاض حکیم؛ اصفهان به مسئولیت سیدمحمدحسین سجاد اصفهانی؛ و تهران به مسئولیت بنده.

 

وی در ادامه با اشاره به شخصیت علمی و اخلاقی برجسته آیت الله سیدمحمد سعید حکیم به نقل خاطره ای جالب پرداخت: آیت الله حکیم که سالها در زندان صدام محبوس بودند از زندانیان می خواستند که زرورق های سیگار خود را به ایشان بدهند تا بتوانند مطالب علمی را روی آنها مرقوم فرمایند و ایشان بسیاری از کتبشان را در چنین وضعیتی در زندان نوشتند.

 

وی افزود: هدف اصلی دفتر آیت الله حکیم روشنگری مردم خاصه نسلی جوانی است که در معرض گردبادهای عقیدتی قرار گرفته اند و امیدواریم مصداق این کلام پیامبر باشیم که «اگر به وسیله شما یک نفر هدایت شود از تمام آن چیزی که آفتاب بر آن می تابد و یا باران بر آن می بارد، بالاتر است».

 

مسئول دفتر آیت الله حکیم در تهران با اشاره به اینکه همه روزه دروس حوزوی در این دفتر برگزار می شود، خاطرنشان کرد: از ساعت 8 الی 8 و 30 حجت الاسلام والمسلمین ضیاء نعمانی درس تفسیر روایی؛ 8 و نیم الی 9 حجت الاسلام والمسلمین عباس حیدری درس مکاسب و از 9 الی 9 و نیم بنده درس رسایل دارم.

 

وی ادامه داد: از زمان افتتاح این دفتر تاکنون صدها جلد کتاب فقهی، اصولی، عقیدتی، اخلاقی و احکام در میان طلاب، ائمه جماعت و شخصیت های علمی توزیع کرده ایم و همچنین به طلاب ثابت دروس مکاسب و رسائل، شهریه و به صورت متفرقه به اهل علم و مردم نیازمند کمک های مالی اعطا می شود.

 

وی درباره انگیزه خود از برگزاری کلاس های حوزوی در این دفتر گفت: بنده اعتقاد دارم اگر اهل علم صرفا مشغول کار اجرایی شوند متضرر خواهند شد لذا همه روزه در دفتر آیت الله حکیم در کنار انجام امور معمول دفاتر مراجع، دروس حوزوی نیز تدریس می شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین روحانی دزفولی با اشاره به اینکه از جوانان دانشگاهی و دبیرستانی تقاضا داریم به دفاتر مراجع از جمله دفتر آیت الله سیدمحمدسعید حکیم مراجعه کنند، اظهار داشت: ما آمادگی این را داریم که با برگزاری کلاس های عقیدتی و اخلاقی پاسخگوی سوالات مردم خاصه نسل جوان باشیم.

 

این استاد حوزه با اشاره به اینکه حرکت انسان به سوی شهوات مانند حرکت آب در سرازیری است، اظهار داشت: این حرکت نیاز به هیچ نیرویی ندارد اما حرکت در مسیر اخلاق و معنویت نیاز به صرف انرژی، زمان و همچنین حضور نیروهای متدین و باسواد است.

 

مسئول دفتر آیت الله حکیم در تهران ادامه داد: در هر جامعه ای سرعت تخریب و انحراف بیشتر از سرعت بازسازی است زیرا بازسازی نیازمند توانمندی و صرف نیروی بسیار و همچنین حضور نیروهای متقی، بااخلاق و باسواد است.

 

وی در پایان با بیان اینکه از سال 1360 تاکنون مدام گفته ام که نیاز به روحانیون باسواد داریم، تصریح کرد: اگر یک روحانی نتواند پاسخ درستی به سوال یک جوان بدهد خدای ناکرده او منحرف می شود لذا باید برای تربیت روحانیون باسواد تلاش مجدانه ای داشته باشیم.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 444898

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha