آموزش و پرورش و رسانه ها نقش تاثیرگذاری در مهندسی فرهنگی جامعه دارند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل سازمان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد به نقش و هدف مشترک این نهاد با رسانه ها اشاره و افزود: نقش رسانه و آموزش و پرورش در مهندسی فرهنگی جامعه تاثیرگذار است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، هادی زارع پور، مدیرکل سازمان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد ظهر امروز (16 اسفند) در جمع رسانه های این استان گفت:وجه مشترکی بین رسانه ها و آموزش و پرورش وجود دارد که رویکرد فرهنگی و فرهنگ سازی در دستور کار هر دو گروه وجود دارد.

زارع پور با بیان این که رسانه ها و آموزش و پرورش هدف مشترکی دارند، افزود: نقش رسانه و آموزش و پرورش در مهندسی فرهنگی جامعه تاثیرگذار است.

وی به کارکردهای رسانه ها اشاره و بیان داشت: رسانه ابزار و نهادهای موثر در هرجامعه به حساب می آیند و حوزه عمل و فعالیت آنها حوزه فرهنگ در مفهوم عام است.

این مسئول فرهنگی و آموزشی با بیان این که رسانه ها فرهنگ جامعه را چه از بعد مثبت یا منفی تحت تاثیر قرار می دهند، عنوان کرد: رسانه ها در مهندسی فرهنگی جامعه و این که ما بتوانیم به عنوان اجزا و عناصر فرهنگی نقش خود را ایفا کنند تاثیر شگرفی دارد.

زارع پور یادآور شد:اگر بخواهیم فرهنگ را در معنای موصع تعریف داشته باشیم؛ به مجموعه دستاوردها و پیشرفت های مادی و معنوی بشر فرهنگ گفته می شود.

وی به ویژگی های فرهنگ اشاره و اظهار داشت: یکی از ویژگی های فرهنگ پویال و سیال بودن است به ویژه در جامعه اطلاعاتی امروز و عصر ارتباطاتی که در دنیاست.

مدیرکل سازمان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد با بیان این که فرهنگ بیش از آن که فناپذیر باشد، تحول پذیر است، خاطرنشان کرد: ما در فرهنگ عناصر و اجزای ثابت داریم که معمولا کمتر دست خوش تغییر و تحولات قرار می گیرد؛ ولی اجزای تاثیرپذیر فرهنگ را داریم که متناسب با شرایط زمانی تغییر پیدا می کنند.

زارع پور در ادامه به کارکردهای مهم رسانه ها اشاره و افزود: یکی از مهم ترین کارکردهای رسانه بحث کارکرد آموزشی است؛ یعنی رسانه های ما باید به رسالت و نقش آموزشی خود در جامعه عمل و از طریق آموزش، می توان بسیاری از ارزش ها و هنجارها را به مخاطبین منتقل کنند.

وی کارکرد توزیعی را از دیگر کارکردهای رسانه دانست و یادآور شد: رسانه های ما باید بتوانند توزیع فرهنگ و ارزش های فرهنگی را در سطح جامعه داشته باشند و بتوانند در واقع ارزش های فرهنگی و هنجارها را به جامعه مخاطب منتقل کنند.

این مسئول آموزشی کهگیلویه و بویراحمد تامین و یکپارچه سازی را از دیکر کارکردهای رسانه دانست و گفت: ما ارزش ها را علاوه بر این که در سطح جامعه توزیع کنیم، باید جنبه عمومیت به آن داده شود که این کار رسانه ها در زمینه عمومیت بخشیدن به ارزش های فرهنگی را دوچندان می کند.

زارع پور اذعان داشت: مهم ترین پیامد عمومی کردن ارزش های فرهنگی، تبدیل شدن آن به بخشی از فرهنگ جامعه و یکپارچگی ایجاد انسجام فرهنگی در جامعه و اجتماع است که از آن به عنوان هویت فرهنگی یاد می شود.

وی برجسته سازی را از دیگر کارکردهای رسانه عنوان و خاطرنشان کرد: اگر ارزشی کم رنگ باشد و زیاد اعتنایی به آن صورت نگیرد، رسانه ها می توانند با تمرکز بر روی آن ارزش برجسته و پررنگ کنند تا زمینه نهادینه سازی آن در جامعه فراهم و تبدیل به یک ارزش اغماض ناپذیر شود.

زارع پور با بیان این که رسانه ها باید کارکرد پالایشی داشته باشند، بیان داشت: اخبار و اطلاعات دریافتی باید پالایش فرهنگی شوند و این پالایش به این و مفهوم است که ارزش های نامقبولی را که در جامعه ما پذیرفته نیست، اینها را کنار گذاشته و مذمت کنیم.

مدیرکل سازمان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: رسانه ها در روند جامعه پذیری و فرهنگ پذیری افراد و آحاد جامعه نقش مهم و برجسته ای دارند.

پایان پیام/

 

 

 

 

 

کد خبر 444669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha