حجتالاسلام صادق زینی، مسئول موسسه پژوهشهای کاربردی تبلیغی راه اهل بیت(علیه السلام) امروز(16 اسفند) در حاشیه برگزاری سومین جشنواره شیوههای نوین تدریس معارف دین به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: بهترین و ساده ترین شیوه در تدریس معارف دین، شیوه عملی آن است.
وی با اشاره به آموزش احکام توسط امام حسن(علیه السلام) و امام حسین(علیه السلام) به یک پیرمرد که نحوه وضو گرفتن را با عمل خویش و داور قرار دادن آن پیر مرد برای قضاوت درست نشان دادند تا به وی برنخورد، اظهار کرد: تا جایی که امکانش هست باید احکام را عملی به خانوادهها آموزش داد.
حجتالاسلام زینی، در ادامه بیان کرد: نمونه عملی آموزش احکام فعالیتی است که شش سال طول کشید تا پنج سی دی شامل فیلم، نمودار، انیمیشن، تصویر و... در مدرسه شهیدین در قم برای کل رساله عملیه زیر نظر استاد محمدحسین فلاح زاده، انجام شود.
وی اضافه کرد: در گام بعدی شخصا زیر نظر استاد محمدحسین فلاحزاده اقدام به تدوین کتاب «زندگی در پرتو نور احکام» گرفتم که شامل متن، سی دی، سوالات تستی و حدود 97 درس و هزار و 280 سوال تستی به همراه پنج حلقه سی دی است که به چاپ چهاردهم رسیده است.
حجتالاسلام زینی، با تاکید بر اینکه بهترین شیوه عملی، شیوه تصویری احکام است، گفت: با استفاده از ابزارهای جدید و محتواهای شرعی و دینی می توان تصاویر ملموس تری را به مخاطب ارایه کرد.
وی با اشاره به اینکه از کتابهای نام برده عده ای زیادی هستند که هم اکنون استفاده میکنند، تصریح کرد: عقیدتی سیاسی ارتش، بخش فرهنگی قوه قضائیه، کتاب ضمن خدمت برای پرسنل هلال احمر و در حال حاضر بخش قرآن وزارت دفاع برای آموزش خانوادهها و کارمندانش از این مجموعه، استفاده می کنند.
حجتالاسلام زینی، در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر نمی توان مثل گذشته فقط با بیان، احکام را به مردم یاد داد، افزود: امروزه ابزارهای جدیدی با سرعت بالا در دنیا پیدا میشود که میتواند بهترین کارآیی را از آنها برای ارایه محتوای دینی مخصوصا به کودکان، داشت.
وی خاطر نشان کرد: امروزه با ابزارهای جدید و بروز حتی به کودکان پیش دبستانی و ابتدایی می توان با یک اشعار زیبا، رنگ آمیزی ساده اصول دین، نماز، وضو و.. القاء کرد.
این پژوهشگر با بیان اینکه محصول پژوهشی که آماده میشود ما حصل تحقیق علما و بزرگانی است که در این عرصه زحمات فراوانی متحمل شده اند، گفت: باید بتوانیم به بهترین وجه از ثمراتی که به ما رسیده است، بهره مند شویم.
وی در ادامه خواستار توجه بیشتر مسئولین کشوری، استانداران، و برگزار کنندگان چنین جشنوارههایی شد تا از ماحصل تجربهها و محصولات فرهنگی دینی استفاده بیشتری ببرند.
پایان پیام/
نظر شما