به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، وزیر خارجه اردن وارد تهران شد، مذاکرات مونترو به پایان رسید، سه محور اصلی اختلاف عربستان و آمریکا، چرا آمریکا انرژی هستهای و به کارگیری آن را برای خود بد نمیداند، اتحادیه اروپا مذاکرات هستهای را مفید و سازنده اعلام کرد، برخی از عناوین خبری هفته گذشته بود.ادامه اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
نیازهای انتخاباتی و انزوای سیاسی نتانیاهو سخنرانی کنگره را رقم زد/ موضع فرانسه در قبال سوریه واقع بینانه باشد
سفیر ایران در فرانسه گفت: سخنرانی نخست وزیر رژیم صهیونیستی از 2 نکته نشأت گرفته بود؛ نیازهای انتخاباتی وی و همچنین انزوای سیاسی و شکنندگی و ضعف سیاسی او.
«رادیو اروپا 1» (Europe 1) روز پنجشنبه در مصاحبهای با علی آهنی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه مسائل مختلف از جمله مذاکرات هستهای، تحولات منطقه و اوضاع سوریه عراق را مورد بحث و بررسی قرار داد که مشروح آن از نظر خوانندگان میگذرد.
«فیصل» آلزایمر دارد و کسی به حرفهایش توجهی نمیکند
کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: سعودالفیصل بدلیل بیماری جسمی و آلزایمر نمیتواند تحلیل دقیقی از تحولات منطقه ارائه دهد، آمریکاییها هم میدانند که اینگونه اظهارنظرها نمیتواند تغییری در وضعیت منطقه ایجاد کند.
حسن هانیزاده کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص اظهارات «سعود الفیصل» وزیر خارجه عربستان درباره نقش ایران در عراق، یمن و سوریه و نیز مذاکرات هستهای، آن را تکرار موضعگیریهای سابق عربستان خواند و گفت: امروز عربستان در منطقه بدلیل نقش تخریبی که ایفا میکند از سوی افکار عمومی بشدت در انزواست.
خبرگزاری مهر: آزادی دیپلمات کشورمان نشان از اقتدار ایران دارد
وزیر امور خارجه در پیام تبریک به وزیر اطلاعات گفت: به يقين ازادی و بازگشت دیپلمات کشورمان از بند تروريست ها نشان از اقتدار کامل امنیتی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران دارد.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه به دنبال آزادی و بازگشت دیپلمات کشورمان در یمن، پیامی به شرح ذیل خطاب به وزیر اطلاعات ارسال کزد:
جناب اقاي دكتر علوي وزير محترم اطلاعات
با تقديم صميمانه ترين درودها ، آزادي ديپلمات كشورمان نوراحمد نیکبخت وابسته اداری سفارت جمهوری اسلامی ایران درصنعا را تبریک مي گويم. فرصت را مغتنم شمرده ضمن تبريك به خانواده ايشان ، از آنجناب و همکاران سخت كوش وزارت اطلاعات در ازادي ديپلمات كشورمان از چنگال تروریست ها كمال تشکر و قدردانی را بعمل مي آورم. به يقين ازادی و بازگشت دیپلمات کشورمان از بند تروريست ها نشان از اقتدار کامل امنیتی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران دارد.
محمدجواد ظريف
وزیر امور خارجه
نشست ایران و ۱+۵ بعدازظهر امروز در مونترو /دیدار۲جانبه روسیه وچین
نشست رسمی ایران و کشورهای ۱+۵ در سطح معاونان بعد از ظهر امروز(ساعت 14:30 به وقت محلی ) ، 17 به وقت تهران در مونترو سوئیس برگزار خواهد شد.
بر اساس این گزارش همچنین دیدار های دو جانبه سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونان وزیر امور خارجه کشورمان با همتایان روسی و چینی نیز امروز در مونترو برگزار خواهد شد.
شب گذشته معاونان وزیر امور خارجه کشورمان نشست حدود سه ساعته ای را با معاونان وزرای امور خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان داشتند.
مذاکرات مونترو به پایان رسید/ تیم هسته ای امشب عازم تهران می شود
با پایان نشست عمومی معاونان ایران و کشورهای 1+5 ، تیم مذاکره کننده هسته ای امشب عازم تهران می شود. نشست غمومی ایران و کشورهای 1+5 در سطح معاونان بعد از ظهر امروز در مونترو سوئیس برگزار شد. همچنین امروز در مونترو گفتگوهای دو جانبه بین معاونان ایران ، آلمان ، روسیه و پین نیز صورت گرفت.
با پایان نشست عمومی در مونترو این دور از مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 نیز به پایان رسید و تیم هسته ای کشورمان به ریاست محمد جواد ظریف امشب عازم تهران خواهد شد .
ظریف و معاونان 24 اسقند ماه با دیگر به منظور گفتگو با همتایان آمریکایی خود عازم سفر خواهند بود.
باشگاه خبرنگاران: سه محور اصلی اختلاف عربستان و آمریکا
یک کارشناس سیاست خارجی گفت: عربستان در سه محور با آمریکا اختلاف دارد که مهمترین آن اختلاف بر سر پرونده هستهای ایران بوده که اکنون تبدیل به کابوس این روزهای ریاض شده است.
"محمد ساجدی" با اشاره به اینکه عربستان در سه محور با آمریکا دارای اختلاف است اظهار داشت: محور اول توافق و نزدیکی ایران به 1+5 است چرا که عربستان از این موضوع وحشت دارد که ایران و آمریکا در زمینه پرونده هستهای یکدیگر نزدیک شوند.
وی ادامه داد: همچنین عربستان این ترس را دارد که ایران و آمریکا آن را در زمینه هستهای دور بزنند حتی گفته میشود که آنها به آمریکاییها اعلام کردند که اگر میخواهید به ایران حمله کنید میتوانید از خاک ما استفاده کنید.
این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: دومین محور اختلاف انکار آمریکا از بمباران سوریه بود که در آخرین لحظه با تلاش ایران و روسیه این کشور از این بمباران نجات پیدا کرد و عربستان با توجه به اینکه خواستار سقوط رژیم بشار اسد بود از این انکار آمریکاییها استقبال نکرد.
چرا آمریکا انرژی هستهای و به کارگیری آن را برای خود بد نمیداند؟
اگر برخورداری از انرژی هستهای و پیشرفت و توسعه آن چیز بدی بود، آمریکا نباید بیش از 100 نیروگاه هستهای تأسیس میکرد. هرچند آنها داشتن بمب هستهای و به کارگیری آن را برای خود بد نمیدانند.
"محمدحسن قدیریابیانه" با اشاره به اظهارات اخیر اوباما مبنی بر پیشگیری توسعه برنامه هستهای ایران اظهار داشت: اگر آمریکا دست از زیادهخواهی برمیداشت و به معاهدات بینالمللی و حقوق بینالمللی ایران مبنی بر حق پیشرفت هستهای در زمینه صلح آمیز پایبند بود، بنابراین نباید تحریمی وضع میشد.
وی ادامه داد:اگر برخورداری از انرژی هستهای و پیشرفت و توسعه آن چیز بدی بود، آمریکا نباید بیش از 100 نیروگاه هستهای تأسیس میکرد.
این کارشناس عالی علوم دفاعی استراتژیک تصریح کرد: هرچند آنها داشتن بمب هستهای و به کارگیری آن را برای خود بد نمیدانند. آمریکا حتی حاضر نیست دست از توسعه سلاحهای هستهای خود بردارد.
تروریسم مهار نشود محیط بینالمللی را به خطر میاندازد/ تاکید بر اهمیت رایزنی با ایران پیرامون مسائل منطقه و جهان
دیپلمات ارشد انگلیسی با تاکید بر اهتمام کشور متبوعش به تحولات و اوضاع جاری منطقه بر اهمیت رایزنی و تبادل نظر با جمهوری اسلامی ایران به منظور کمک به صلح و ثبات در منطقه و مواجهه با تهدیدات مشترک پیش روی به ویژه افراط گرائی و تروریسم تاکید ورزید.
ادوارد اوکدن مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه انگلیس با حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر امورخارجه کشورمان در تهران دیدار و در زمینه مسائل مهم منطقه گفتگو کردند.
دیپلمات ارشد انگلیسی در این ملاقات با تاکید بر اهتمام کشور متبوعش به تحولات و اوضاع جاری منطقه بر اهمیت رایزنی و تبادل نظر با جمهوری اسلامی ایران به منظور کمک به صلح و ثبات در منطقه و مواجهه با تهدیدات مشترک پیش روی به ویژه افراط گرائی و تروریسم تاکید ورزید.
وی اظهار داشت: «منطقه در شرایط بسیار حساس و شکننده قرار دارد و تروریسم در صورتی که مهار نگردد محیط بینالمللی را به خطر میاندازد.»
وی با اشاره به نقش و ظرفیتهای کشورمان در منطقه افزود: «در فضای جدید بین المللی که برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده، انگلیس بدنبال ایجاد فرصتهای روابط و کمک به حفظ و صلح در منطقه میباشد.»
خبرگزاری ایسنا: اتحادیه اروپا مذاکرات هستهای را مفید و سازنده اعلام کرد
اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای با ابراز خرسندی از مذاکرات یک روزه ایران و 1+5 در "مونترو"ی سوییس، آن را مفید و سازنده اعلام کرد.
اتحادیه اروپا روز پنجشنبه با ابراز رضایت از مذاکرات ایران و 1+5 در مونتروی سوییس، اعلام کرد که این مذاکرات در سطح مدیران سیاسی به مدت یک روز در راستای ادامه تلاشهای دیپلماتیک برای دستیابی به توافق هستهای درباره برنامه هستهای ایران انجام گرفت.
این اتحادیه اعلام کرد: علاوه بر این دیدار، دیدارهای دوجانبه میان اعضای 1+5 و ایران نیز با حضور هلگا اشمید، معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه یافت.
موگرینی: توافق خوب با ایران در دستان ماست
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرد که توافق خوب با ایران دست یافتنی است.
فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد: توافق خوب در مذاکرات هستهای درباره برنامه هستهای ایران در دستان ماست.
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: من متعهد هستم که مذاکرات هستهای ایران را به یک سرانجام مثبت برسانم.
او اضافه کرد: من بر این باورم که توافق خوب در دستان ماست و معتقدم ما به توافقی دست نمییابیم مگر این که آن توافق خوب باشد و این پیامی است که به همه دوستان و شرکای خود اعلام میکنم.
موگرینی افزود: آخرین مایل (واحد مسافت) در مسیر مذاکرات هستهای بیشتر وابسته به اراده سیاسی است تا مذاکرات تکنیکی و فنی.
تعویق رایگیری سنای آمریکا درباره نظارت بر توافق هستهای با ایران
رهبر اکثریت سنا روند رایگیری درباره طرح نظارت سنا به هرگونه توافق با ایران را بهدلیل مخالفت دموکراتها به تعویق انداخت.
نیک مککانل، رهبر اکثریت جمهوریخواهان سنا روز پنجشنبه اعلام کرد که رایگیری برای این که به کنگره اجازه میدهد که به هرگونه توافق هستهای با ایران نظارت داشته و آن را رد یا تصویب کند به دلیل تصمیم دموکراتها که ممکن است رای منفی به این قانون بدهند و با آن به مخالفت برخیزند به تعویق میاندازد.
دن استوارت، سخنگوی مک کانل گفت: آشکار است که دیپلماتها رایگیری به این طرح را به تعویق خواهند انداخت اما کنگره باید قادر باشد که بتواند هرگونه توافق رییسجمهور با رهبران ایران را مورد بازنگری قرار دهد. بر همین اساس سنا به جای این طرح، طرح پیشنهادی درباره قاچاق انسان را مورد بررسی قرار داده و به رای خواهد گذاشت.
خبرگزاری تسنیم: فابیوس: تعهدات هستهای ایران که در مذاکرات پیشنهاد داده، کافی نیست
وزیر خارجه فرانسه میگوید تعهداتی که ایران در مذاکرات هستهای با گروه ۱+۵ ارائه کرده کافی نیست و نیاز به کار بیشتری است.
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، امروز (جمعه) گفت تعهداتی که ایران در مذاکرات با گروه 1+5 درباره برنامه هستهایاش پیشنهاد داده کافی نیست و کار بیشتری لازم است.
فابیوس اعلام کرد که از جان کری، وزیر خارجه آمریکا، فدریکا موگرینی، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان، و نیز فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلستان، دعوت کرده تا روز شنبه (16 اسفند) آخرین وضعیت مذاکرات هستهای ایران را بررسی کنند.
وی افزود: "ما طرفدار یک توافق محکم هستیم... اکنون مشکلاتی باقی است."
جریمه ۱.۴ میلیاردی بانک آلمانی درپی تجارت با ایران
کامرزبانک آلمان به دلیل نقض تحریمهای آمریکا علیه ایران به ۱.۴ میلیارد دلار جریمه محکوم شد. دومین بانک بزرگ آلمان بر سر حل مشکل حقوقی خود با دولت آمریکا به دلیل نقض تحریمهای اعمال شده علیه ایران موافقت کرد. کامرزبانک برای حل این مشکل حقوقی مبلغ 1.4 میلیارد دلار به وزارت دادگستری آمریکا پرداخت خواهد کرد.
این بانک به انجام مراودات مالی به منظور تجارت با ایران، سودان و چندین کشور دیگر که از سوی آمریکا در لیست تحریم قرار دارند متهم شده است.
به گزارش بلومبرگ کامرزبانک در سال 2014 حدود 484 میلیون یورو به قیود حقوقی خود افزود و 934 میلیون یورو برای هزینههای حقوقی خود اختصاص داد.
بانک فرانسوی بیانپی باریباس در سال گذشته میلادی به جرم مرواده مالی با ایران، کوبا، سودان و چندین کشور تحت تحریم آمریکا به پرداخت 8.9 میلیارد دلار جریمه محکوم شد که در نوع خود رکورد به شمار میرود.
فرید زکریا: نتانیاهو وارد یک دنیای خیالی شده است
به اعتقاد فرید زکریا نتانیاهو ۲۵ سال است که از نزدیک شدن ایران به سلاح هستهای ابراز نگرانی کرده و به نظر میرسد وارد یک دنیای خیالی شده که با واقعیت کاملا فاصله دارد.
فرید زکریا در مقالهای در واشنگتن پست به بررسی سخنرانی نتانیاهو در کنگره و نتایج آن پرداخت. به اعتقاد وی صحبتهای بنیامین نتانیاهو درباره بیان مشکلات پیش روی توافق هستهای با ایران زیرکانه و تا اندازهای تاثیرگذار بود اما در توضیح راهکارهای جایگزین برای مشکلات فعلی نخستوزیر اسرائیل وارد یک دنیای خیالی شد که کاملا با واقعیت فاصله داشت.
حسن روحانی در سال 2003 تا 2005 مذاکره کننده اصلی هسته ای ایران با آمریکا و غرب بود که در حال حاضر رئیسجمهور ایران به شمار میرود. ایران در آن دوره پیشنهاد کاهش تعداد سانتریفیوژهای خود به حداقل، ادامه غنیسازی در سطح مورد نیاز برای تولید میلههای سوخت از اورانیوم غنی شده را ارائه داد. پیتر جنکینس، نماینده انگلیس در آژانس بینالمللی انرژی هستهای دراین باره گفت: همگی ما تحت تاثیر این پیشنهاد قرار گرفتیم. اما مذاکرات به دلیل وتو آمریکا شکست خورد. به اعتقاد جنکینس مشخصا درصورت ترساندن ایرانیها، آنها تسلیم میشدند.
پایان پیام/
نظر شما