کل مسجدالحرام بیت الله است

خبرگزاری شبستان: آیت الله اراکی با اشاره به آیات و روایات پیرامون مسجدالحرام و جایگاه این مکان مقدس در تاریخ، گفت: در واقع کل مسجدالحرام بیت الله و خانه تطهیر است.

به گزارش خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: جلسه ای دیگر از سلسله جلسات درس خارج «فقه المسجد» با سخنرانی آیت الله اراکی، پیرامون فضیت مسجدالحرام برگزار شد.

 

بر پایه این گزارش، آیت الله اراکی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه روایات متعددی در مورد فضیلت مسجدالحرام وجود دارد، اظهار کرد: در احکام حضور زایر در مسجد الحرام می گوییم « الحمدلله الذی جعلنی من وفده وزواره و جعلنی  ممن یعمر مساجده ، وجعلنی ممن یناجیه أللهم إنی عبدک و زائرک فی بیتک »، شاهد بحث ما این (فی بیتک) است که از این عبارت و عبارات دیگر استفاده می شود که کل مسجدالحرام در واقع بیت الله است.

 

وی ادامه داد: همچنین در قرآن آمده است: « وَ عَهِدْنا إِلی إِبْراهِیمَ وَ إِسْماعِیلَ أَنْ طَهِّرا بَیْتِیَ لِلطّائِفِینَ وَ الْعاکِفِینَ وَ الرُّکَّعِ السُّجُودِ  » که در اینجا مقصود تنها کعبه نیست بلکه کعبه جزیی از این بیت است، بنابراین در این جا بیت، بیت الله می شود که البته در قرآن کریم نیز از کعبه به بیت تعبیر شده است. این بیتِ حرام که بیت الله است هم بر کعبه صدق می کند و هم بر مسجدالحرام، این بیت حرمت دارد و وصف حرام به این بیت اطلاق می شود یعنی اینجا حریم امن الهی است که در آن حکم خدا به طور محض جاری می شود.

 

آیت الله اراکی تصریح کرد: اینکه بیت، بیت خداست و بیت حرام الهی و در جای دیگر از آن به بیت امن تعبیر می شود، نتایجی را نشان مید هد که البته از قرائن روایی نیز به آن می رسیم که بیت الله الحرام مثر خلافت الهی روی زمین است، بنابراین در مباحث گذشته که در مورد تاریخ مسجدالحرام صحبت کردیم عنوان شد که اولین جایی که خدای متعال اجازه داد که آدم و حوا با یکدیگر اجتماع کنند خود خانه کعبه بود و خداوند دستور داد که خیمه ای زدند و برای نخستین بار اولین خانواده الهی در آنجا تشکیل شد.

 

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: شخص رسول الله(صلی الله علیه و آله وسلم) موسس و مربی این خانواده و تشکیل دهنده این خانواده  است. آن جامعه اسلامی از این خانواده به تدریج تکثیر شود ودر نتیجه این خانواده تطهیر می شود، خانه ای که خانه این خانواده است باید خانه طهارت باشد لذا گفتیم که مسجد باید طاهر باشد  و این تطهیر از مسجدالحرام شروع شده است. ضمن اینکه همه مساجد این حکم را دارند یعنی همه مساجد بیوت الله هستند و معنی بیوت الله بودن یعنی بیوت خلیفة الله هستند.

 

وی با بیان اینکه کاری که انبیا و نبی اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) می کنند تطهیرالناس است، اظهار کرد:  لذا مسجد قبا یا مسجد النبی این گونه توصیف شده است (أُسِّسَ عَلَى التَّقْوَى) که این شاهد مثال ماست، بنابراین این بیت همان بیتی است که طهارت از آن به سایر بیوت منتقل می شود، خانواده رسول خدا تکثیر می شود، یعنی رسول اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) خانواده ای تشکیل می دهد که خود این خانواده تکثیر رسول اللهی است، لذا فرمود علی منی، حسن منی، فاطمه بضعة منی. پس نبی مکرم این وجود و شخصیت نظیر خود را تکثیر می کند و این از معجزات رسول اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) است و هیچ معجزی برتر از معجزه تربیت علی بن ابی طالب و فاطمه(سلام الله علیها) برای رسول الله وجود ندارد.

 

آیت الله اراکی افزود: خداوند در قرآن کریم و در آیه سوره رعد می فرماید: « هَذَا بَلاَغٌ لِّلنَّاسِ وَلِيُنذَرُواْ بِهِ وَلِيَعْلَمُواْ أَنَّمَا هُوَ إِلَهٌ وَاحِدٌ وَلِيَذَّكَّرَ أُوْلُواْ الأَلْبَابِ » (اين [قرآن] ابلاغى براى مردم است [تا به وسيله آن هدايت‏شوند] و بدان بيم يابند و بدانند كه او معبودى يگانه است و تا صاحبان خرد پند گيرند ) که این آیه اشاره به دو نوع دلیل و برهان محمدی دارد، حضرت دو نوع دلیل بر پیامبری و صدق خود دارد که یکی دلیل «انی» است و دیگری دلیل «لمی»، دلیل «لِم» یعنی از علت به معلول رسیدن و دلیل «اِنی» یعنی از معلول به علت رسیدن، پیامبر فرمود: و کفی بالله، که این دلیل لمی است یعنی خداوند بر صدق من گواهی داده است و همچنین می فرماید «و من عنده علم الکتاب» که در انیجا مراد از من عنده علم الکتاب وجود مقدس امیرالمومنین علی (علیه السلام) است.

 

وی در پایان گفت: اگر مساله حب اهل بیت(ع) صادق باشد مثل کهربا است یعنی انسان ساز است، این خانه (بیت الله الحرام) که خانه مر کزی است در واقع خانه طهارت و تطهیر است.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 444554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha