ستادحقوق بشرقوه قضاییه نیازمندتوجه وتعامل همگانی مسئولان نظام است

ریس قوه قضاییه گفت: چرا نباید اعلام کنیم که غربیان در حالی خود را سردمدار مبارزه با تروریسم جا زده‌اند که برخی گروههای تروریستی از جمله گروهک منافقین در پناه حمایت های آنان قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت ا... آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در جمع اعضای ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با تأکید بر تشکیل منظم و بیشتر جلسات این ستاد و با ضروری دانستن توجه همزمان و جدی به مباحث و مبانی حقوق بشری در اسلام و غرب و تبیین و ارائه دقیق، فنی، با ظرافت و سریع دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران در این زمینه در داخل و خارج از کشور و نیز اقدامات و رویکردهای عملی ایران به مباحث حقوق بشری و معرفی تناقض‌های عملی در ادعاهای حقوق بشر غربی گفت: باید با تشکیل کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی و نیز کمیته‌ ویژه و تخصصی درباره گسترش فضای بحث و گفت وگو و تحقیق و پژوهش در باب مبانی نظری و عملی حقوق بشر اسلامی، گامهای مناسبی در مقابل هجمه‌های غربیانی برداریم که خودشان در تناقض‌های آشکار میان ادعا و حرف و عمل در مبانی حقوق بشری هستند اما با تسلط رسانه‌ای بر دنیا نظرات حقوق بشری خود را بر تمام کشورها تحمیل می‌کنند.

وی  با اشاره به اینکه غربی‌ها و به ویژه آمریکا ادعاهای حقوق بشری خود علیه کشورهای مستقل را بارها و بارها تکرار و تبلیغاتی می‌کنند و به پشتوانه‌ آن درصدد تضعیف این کشورها هستند تأکید کرد :تعطیل نشدن زندان‌های مخوفی مانند گوانتانامو علیرغم چهره تبلیغاتی آقای اوباما درباره ضرورت تعطیلی آن موضوعی است که باید مورد تأکید قرار گیرد و زشتی آن به گوش جهانیان برسد.

 

ریس قوه قضاییه تصریح کرد:آمریکا و کشورهای غربی در حالی پشتیبان برخی کشورهای منطقه و دنیا هستند و کوچکترین ایراد حقوق بشری به آنها ندارند که خبری از هیچ یک از نمادهای دموکراسی و حقوق بشری مورد قبول آنان از جمله انتخابات در آن کشورها نیست و چرا نباید بگوییم و اعلام کنیم که غربیان در حالی خود را سردمدار مبارزه با تروریسم جا زده‌اند که برخی گروههای تروریستی از جمله گروهک منافقین که آشکارا به نقض حقوق بشر و ترور و کشتن افراد زیادی دست زده و به آن معترفند در پناه حمایت‌های آنان قرار دارند. آیا این دوگانگی‌ها نشان از کذب بودن ادعاهای آنان و دور بودنشان از مبانی حقوق بشری ندارد؟

 

وی  توجه به تبیین و ریشه‌یابی مبانی حقوق بشری اسلام را نیاز کنونی جوامع اسلامی و ضرورت مهم اقدامات علمی و نظری ستاد حقوق بشر دانست و گفت: حوزه‌های علمیه و دانشگاهها در کنار مسئولان این ستاد و دلسوزان نظام اسلامی باید با تکیه برداشته‌های اسلامی و دینی خود و در سایه تشکیل کمیته‌های تخصصی، به تبیین و تحلیل و ارائه دیدگاههای حقوق بشری اسلام بپردازند و این مسایل را پس از مو شکافی دقیق در قالب روش‌های کارآمد تبلیغاتی به جهان ارایه دهند.

 

آیت ا... لاریجانی «به چالش کشیدن غربی‌ها در ادعاهای نظری و مبانی حقوق بشری» را به شرط «مسلط بودن به مبانی و داشته‌های حقوق بشری اسلامی و تسلط بر ادعاهای حقوق بشر غربی» قابل انجام و بسیار مؤثر توصیف کرد.

 

بنا بر گزارش اداره کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه ،وی  توجه به ایجاد تشکیلات و کمیته‌های مناسب، توجه به اعتبارات و بودجه مناسب برای گسترش مباحث حقوق بشری و معرفی اقدامات عملی ایران در این زمینه و نیز تبادل نظر و تجربه در کنار دیپلماسی حقوق بشری با کشورهای دیگر را نیازمند توجه همگانی مسئولان نظام و تعامل مناسب با ستاد حقوق بشر قوه قضاییه برشمرد و از حمایت خود و گسترش فعالیت‌های این ستاد خبر داد.

 

گفتنی است،در این جلسه وزیران امور خارجه، اطلاعات، دادگستری، معاون اول قوه قضاییه، دادستان کل کشور، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، رئیس سازمان زندان‌ها، معاون حقوقی قوه قضاییه، رئیس کل دادگستری و دادستان تهران، فرمانده نیروی انتظامی و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه به عنوان اعضای ستاد حضور داشتند که هر یک به بیان دیدگاهها و نظرات خود در زمینه مباحث مطرح پرداختند.

پایان پیام/


کد خبر 44455

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha