تحول علوم انسانی از طریق قرآن کریم/باید تدریس تفسیر قرآن را جهانی کنیم

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه اعلام کرد: باید با استفاده از ابزار روز و جوانان متخصص، تدریس تفسیر قرآن کریم را جهانی کنیم.

حجت الاسلام دکتر محمد علی رضایی اصفهانی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، با تکریم شخصیت علمی، سیاسی و اجتماعی آیت الله قربانی، اظهار داشت: ایشان از نویسندگان باسابقه و موثر در صحنه‌های اجتماعی و دینی بوده و هستند.

این استاد تفسیر قرآن کریم، با بیان اینکه آیت الله قربانی از معدود ائمه جمعه کشور است که جنبه علمی و تحقیقاتی قوی دارد، گفت: کتاب "علل پیشرفت و انحطاط مسلمین" از کتب ماندگار ایشان است که همیشه روشنگر راه محققان، جوانان است.

وی یادآور شد: کتاب آیات الاحکام آیت الله قربانی از کارهای خوب قرآنی است که برای قرآن پژوهان راهگشا است.

رضایی اصفهانی اذعان داشت: فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی در کنار کارهای علمی و جمع این دو از ویژگی‌های شخصیتی آیت الله قربانی است که می‌تواند برای روحانیان جوان ما الگو باشد که شخصی بتواند جمع فعالیت‌های اجتماعی و کارهای سیاسی و علمی باشد.

وی خاطرنشان کرد: کسانی که فعالیت سیاسی می‌کنند کمتر می‌توانند در مباحث علمی توفیق یابند و رشد کنند ولی ایشان توانستند فعالیت‌های علمی، قرآنی و فقهی را در کنار دیگر فعالیت‌هایشان ادامه دهند.

این استاد حوزه درخصوص شیوه‌های نوین تدریس معارف دین به شیوه تفسیر نویسی آیت الله معرفت اشاره و اعلام کرد: این نوع تفسیر قرآن، نسل جوان را مورد خطاب قرار داده و تفسیر را با زبان روان و بدون اصطلاحات پیچیده، همراه با چاشنی‌هایی که جوان پسند ارائه می‌دهد.

وی افزود: آیت الله معرفت معتقد بود وقتی آیه‌ای را تفسیر کردیم ابتدا باید هدف آن را بدست آوریم، بعد القا خصوصیت از زمان و مکان و افراد و بعد یک قاعده کلی از آیه بگیریم و آن را بر نسل جدید تطبیق کنیم، آزمایش کنیم در پایان تا برداشت ما ذوقی و تفسیر به رأی نباشد.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه اظهار کرد: در این روش تفسیری، گاهی اشعاری با مضامین قرآنی، احادیث گهربار ائمه معصومین( علیهما سلام) و نکات نابی که بزرگان ما از لحاظ تفسیری دارند، بیان می‌شود.

وی تاکید کرد: این شیوه نو می‌تواند برای نسل نو، شیرین و جذاب و کارآمد برای نسل جوان باشد.

رضایی اصفهانی اضافه کرد: وقتی داستان حضرت یوسف را در قرآن بیان می‌کنید در همان حال باید آن را با زندگی جوان امروزی تطبیق کنید و پیام‌های آن را که پیام پاکدامنی است برای نسل امروز را روشن کنیم تا در زندگی آنها موثر و کاربردی شود.

وی توجه به مطالب علمی قرآن را در علم تفسیر بسیار موثر دانست، گفت: در قرآن کریم بیش از دو هزار آیه اشارات علمی در حوزه کیهان شناسی، هستی شناسی، نجوم و پزشکی، مباحث علوم انسانی مانند مباحث تربیتی، سیاسی و حقوقی داریم که می‌تواند برای نسل امروز کاربردی و موثر باشد و به زندگی سیاسی و اجتماعی ما جهت‌دهی کند.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص تحول علوم انسانی از طریق آموزه‌های قرآن کریم، اظهار کرد: برای تحول علوم انسانی می‌توان از طریق آموزه‌های قرانی جهت‌گیری داشته باشیم و مبانی آن را از قرآن کریم به دست آوریم.

 وی شیوه اجرای تفسیر قرآن کریم را در تاثیر گذاری آن بسیار موثر خواند و خاطرنشان کرد: وقتی انسان تفسیری را تدریس یا حتی در مسجد برای مردم بیان می‌کند باید بتواند نکاتی را رعایت و اجرا کند که این نکات اجرایی تفسیر، قرآن را جذاب‌تر مکند.

این استاد حوزه ادامه داد: بدون وسایل کمک آموزشی مثل پاور پوینت که حتی در محیط مساجد هم قابل بهره‌برداری است، نمی‌شود تدریس کرد و عملا تدریس انسان ابتر می‌ماند.

وی با بیان اینکه باید تدریس یا سخنرانی تفسیر قرآن کریم را جهانی کنیم، گفت: وسایل خیلی خوب، راحت و ارزان در هر مرکزی وجود دارد و جوانان متخصصی هستند که به راحتی می توانند ابزار مناسب مانند اسکایپ را راه‌اندازی کند و به کار ببندند.

رضایی اصفهانی اعلام کرد: در محیطی مانند اسکایپ مطالب ارائه شده به راحتی در اروپا و آمریکا قابل دریافت است، ما به مبدا تولید کاری نداریم بلکه باید از آنها در جهت اهداف خود استفاده کنیم.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه با قدردانی از برگزاری جشنواره شیوه‌های نوین تدریس معارف دین، ابراز امیدواری کرد: این جشنواره بتواند برای ما و شما کارساز باشد و هر سال پربارتر و کارآمدتر شود چرا که موضوعی ابتکاری دارد.

 پایان پیام/

 

کد خبر 444400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha