حجتالاسلام محمدحسین فلاح زاده، رئیس مرکز موضوعشناسی احکام فقهی حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان با ابراز خرسندی از برگزاری جشنواره شیوههای نوین تدریس معارف دین در این استان، اظهار کرد: پایه و اساس انتقال و آموزش معارف دین اعم از مباحث اعتقادی، مباحث احکام و همچنین مباحث مربوط به قرآن، دینآموزی است.
وی در خصوص ضرورت شیوه آموزش احکام، گفت: حضرت امیرالمومنین(علیهالسلام) شرط لازم برای عمل صالح را مبتنی بودن آن براساس اصول علمی و موازین شرعی معرفی کرده است.
رئیس ستاد ترویج احکام دین خاطرنشان کرد: امام علی (علیهالسلام) در حدیثی مبنی بر اینکه کسی که دانش داد و ستد میداند باید در بازار بنشیند، تاکید میکند که فعالیت اقتصادی باید با علم اقتصاد همراه باشد.
وی خاطرنشان کرد: در همه حرکاتمان باید این دو اصل را رعایت کنیم یعنی اول کار بلد بوده، علم آن را داشته باشیم و احکام شرعی آن را بدانیم تا دچار اشتباه نشویم.
حجت الاسلام فلاح زاده با بیان اینکه آگاهی جنبه علمی و فقهی دارد و لازمه دینداری و دینشناسی است، گفت: آنچه در جشنواره شیوههای نوین تدریس معارف دین مطرح میشود موضوعات اصلی دینشناسی است.
وی اذعان داشت: جشنواره شیوههای نوین تدریس معارف دین بر آموزههای دین، اخلاق، احکام و به ویژه مهمترین عمل دینی یعنی نماز که پایه و اساس دین و عمود خیمه دینداری است، متمرکز شده است.
رئیس مرکز موضوعشناسی احکام فقهی حوزه علمیه قم با اشاره به لزوم توجه به روش آموزش مفاهیم و معارف دین، اظهار کرد: سالها صرف علمآموزی میشود و چند سالی هم باید صرف انتقال این فقه و علوم اسلامی و یافتن روش آموزش به مردم شود.
حجت الاسلام فلاح زاده ابراز امیدواری کرد: پیشکسوتان این عرصه در جشنواره حضور پیدا کرده و بتوانند تجربیات خود را به دیگران منتقل کنند، چرا که اگر به این فکر نباشیم دیگرانی که به فکر هستند جوانان و نوجوانان ما را به سمت و سوی دیگری خواهند برد.
وی یادآور شد: معارف دین اسلام به ما آموخته است که این اذهان نوجوانان و این قلوب کودکان مانند زمین خالی است که هر بذری در آن بیفشانی میپذیرد.
رئیس ستاد ترویج احکام دین تصریح کرد: اگر با شیوههای نوین، قالبهای مفید و استفاده از ابزارهای هنری و تکنولوژی روز بتوانیم معارف دین را به اذهان نوجوانان منتقل کنیم و در اذهان آنها بذر ایمان، تقوا و پاکی را بنشانیم راه درستی رفتیم.
وی در خصوص غفلت از انتقال معارف دین به نوجوانان و جوانان هشدار داد و گفت: اگر از این امر غفلت کنیم دیگران بذر پاشیده و این اذهان را مالک میشوند و بعد میبینیم خدای ناکرده شعار، روش، مشق، سخن جوان به گونهای است که دین نمیپسند، بنابراین باید به فکر باشیم.
حجت الاسلام فلاح زاده با بیان اینکه یکی از سوالهای مهم افراد در رابطه با چگونه زیستن و رسیدن به سعادت است، افزود: قرآن زندگی سعادتمندانه را به حیات طیبه تعبیر کرده است.
رئیس مرکز موضوعشناسی احکام فقهی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: قرآن کریم، زندگی پاک را در گرو ایمان و باور صحیح و عمل صالح میداند، یعنی انسانها اگر براساس باور و اعتقاد صحیح، کار درست انجام دهند به آن حیات طیبه مطلوب خواهند رسید.
پایان پیام/
نظر شما