حجت الاسلام حسین صفری، استاد مرکز تخصصی مهارتهای بیان و تفسیر قرآن کریم، با اشاره به انگیزه راهاندازی این مرکز به خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان گفت: مجموعه آموزش مهارتهای بیان تفسیر، جزء زیرمجموعه ستاد تفسیر قرآن کریم است.
وی اضافه کرد: لازم است قرآن پژوهان، فارغالتحصیلان قرآنی و کسانی که در عرصه قرآن تحقیقاتی دارند و یا انگیزه قرآنی سرشار دارند، بتوانند مهارتهایی کسب کنند که به وسیله این مهارتها معارف قرآنی را نشر دهند.
حجت الاسلام صفری ادامه داد: ما قرآن پژوهان و افرادی بسیاری داریم که با قرآن مانوس هستند اما توانایی انتقال معارف قرآنی را ندارند.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است کسی اطلاعات قرآنی فراوانی داشته باشد اما توانایی انتقال آن را نداشته باشد که غرض از تشکیل مجموعه مهارتهای تفسیر که به پیشنهاد حجتالاسلام قرائتی تاسیس شده این است که فارغ التحصیلان دورههای کارشناسی تفسیر و سطح سه تفسیر قرآن کریم و همچنین فعالان عرصه قرآنی توانمندیهایی کسب کنند تا دانایی خود را به نسل امروز منتقل کنند.
استاد مرکز تخصصی مهارتهای بیان و تفسیر قرآن کریم با بیان اینکه به فرموده خداوند سبحان، قرآن در صورتی توسط مردم تکرار میشود که برای آنها ساده و قابل فهم باشد، گفت: قرآنی که رمز آلوده بوده و در نظر مردم ابهام داشته باشد مورد توجه و ذکر مردم نخواهد بود.
وی گفت: در این صورت اگر مراجعه به قرآن داشته باشیند صرفاً جنبه کسب ثواب بوده و برای تشخیص راه درست و صواب نخواهد بود.
حجت الاسلام صفری خاطرنشان کرد: قرآن کتاب ذکر،هدایت، رشد و شفا است و در صورتی عرصههای تعالی قرآن در رابطه با انسان زمانی فعال میشود که انسان قرآن را بفهمد و به عنوان منش زندگی خود اختیار کند.
وی با اشاره به نوع فعالیت مرکز تخصصی مهارتهای بیان و تفسیر قرآن کریم، اظهار کرد: قرار بر این شد تا در این موسسه مجموعه موضوعاتی تدوین شود که به ترویج قرآن کمک کند.
استاد مرکز تخصصی مهارتهای بیان و تفسیر قرآن کریم یادآور شد: چون این مرکز زیرمجموعه ستاد تفسیر است هر یک از بزرگان و محققان، قرآنپژوهان شیوه نوینی در مورد بیان تفسیر دارد در این مجموعه دعوت میشود و نحوه ارائه و مهارت در ارتباط با القاء مفاهیم قرآنی را مطرح میکند و در صورت روشمند بودن در قالب جزواتی تدوین شده و برای قرآن پژوهان در این مجموعه که جزء فراگیران هستند ارائه میشود.
وی در ادامه گفت: موضوعات مورد بررسی و تدریس در مرکز تخصصی مهارتهای بیان و تفسیر قرآن کریم، موضوعاتی مانند قالبهای بیان تفسیر، معارف قرآنی، آیات، موضوعات قرآنی است.
حجت الاسلام صفری با اشاره به اهمیت قالبهای ارائه معارف و موضوعات قرآنی، گفت: با تلاشهای انجام شده 14 قالب از قالبهای آموزشی دارای جذابیت و قابلیت درک و فهم برای شنونده تشخیص داده شده و دنبال میشود.
وی تفسیر ترتیبی را یکی از این روشها خواند و افزود: تفسیر ترتیبی روشی است که آموزش میدهد، شخص در مواجهه با یک سوره چگونه میتواند با آن سوره ارتباط برقرار کند تا سیرورت و بصیرتی که بنا بر حضور سوره بوده در آن جریان پیدا کند.
استاد مرکز تخصصی مهارتهای بیان و تفسیر قرآن کریم، کودکان و نوجوانان را از فراگیران در جامعه خواند و گفت: در زمان کنونی قرآن به صورت مسائلی مطرح میشود که کودکان و نوجوانان را در سطح حفظ قرآن و یا روخوانی و روانخوانی نگه میدارند، در حالیکه قرآن کتابی برای هدایت در همه عرصهها است.
وی با بیان اینکه باید دید چگونه میتوان قرآن را به نسل آینده ارائه کرد که قرآن مشی زندگی آنها شود، اظهار کرد: از واحدهای برجسته مرکز تخصصی مهارتهای بیان و تفسیر قرآن کریم، واحد قرآن و کودک است.
حجت الاسلام صفری، واحد شیوههای جذابسازی کلاسهای قرآن و دستهبندی آیات را از دیگر واحدهای مرکز تخصصی مهارتهای بیان و تفسیر قرآن کریم معرفی و اعلام کرد: موضوعی که در این مجموعه به قرآن پژوهان و طلاب آموزش داده میشود، اصول و مبانی قواعد کاربردی در تفسیر است.
وی تصریح کرد: هدف مرکز تخصصی مهارتهای بیان و تفسیر قرآن کریم این است که قرآن پژوهان، با تلفیق دانایی قرآن که در مراکز تخصصی گذراندهاند با تواناییهای ارائه معارف قرآنی، آموزههای قرآن را چنان به دلها سرشار کنند تا موجبات تذکر، شفا، رحمت و هدایت این نسلی را که تشنه معارف و معنویات است فراهم شود.
استاد مرکز تخصصی مهارتهای بیان و تفسیر قرآن کریم با بیان اینکه اگر قرآن را در جامعه ارائه و اقامه نکنیم هیچ چیزی نخواهیم بود، گفت: امیدوارم خداوند چنان لیاقتی به ما ارزانی کند تا معارف قرآنی را چنان در سطح جامعه فرهنگسازی کنیم که افتخار جامعه ما به قرآنی بودن باشد.
پایان پیام/
نظر شما