به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، در این همایش که همزمان با ایام جانسوز فاطمیه برگزار شد علاوه بر مداحی و نوحهخوانی توسط حجتالاسلام عظیمی مسئول دارالقرآن الکریم، حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی طباطبایینژاد مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری و حجتالاسلام مجید یزدی معاون فرهنگی٬ اجتماعی و پيشگيری از وقوع جرم دادگستری کل استان قم به بیان نکاتی پیرامون نقش ائمه جماعات در فرهنگسازی پرداختند.
حجتالاسلام طباطبایینژاد اظهار کرد:۸۳ درصد اراضی مملکت انفالی است که در اختیار وزارت کشاورزی قرار دارد و وزارت کشاورزی این اراضی را برای حفظ، احیا، توسعه و بهرهوری به سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری واگذار کرده است.
وی اضافه کرد: تاکنون در زمینه احیا، توسعه و بهرهوری از انفال، آن طور که باید بهرهبرداری نشده و همیشه بحثهایی همچون سودجویی، تاخت و تاز و زمینخواری مطرح بوده است.
حجتالاسلام طباطبایینژاد تاکید کرد که اگر انفال به خوبی برای مردم معرفی شود و مردم مسئولیت خودشان را در قبال این اراضی بشناسند، قطعا خودشان مدافع انفال خواهند بود.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت مردم در حفاظت از منابع طبیعی گفت: دولت در زمینه تقویت مشارکت مردم برای حفظ، احیا، توسعه و بهرهوری منابع طبیعی فعال است.
به گفته وی برخی مردم تصور میکنند که هر مقدار از اراضی انفال را آباد کنند، متعلق به خودشان است در صورتی که این تصور اشتباه است.
حجتالاسلام طباطبایینژاد اظهار کرد:اگر استفاده از انفال آزاد بود افراد ثروتمند همه این اراضی را تصاحب میکردند و هیچ زمینی به افراد نیازمند نمیرسید.
وی با اشاره به نقش برجسته طلاب و روحانیون در آگاهی رسانی به مردم در مورد مسئولیت آنها نسبت به انفال، از صدور کارت همیار طبیعت برای طلاب در آیندهای نزدیک خبر داد.
به اعتقاد حجتالاسلام طباطبایینژاد همه گروههای مردمی میتوانند به عنوان همیار طبیعت فعالیت داشته باشند اما طلاب، روحانیون و ائمه جماعات بهترین همیاران طبیعت محسوب میشوند.
پیشگیری مقدم بر درمان
حجتالاسلام یزدی هم پیشگیری را اصلی عقلی، شرعی و قانونی دانست و در تشریح عقلی بودن اصل پیشگیری به بیان روایاتی پرداخت و تاکید کرد که اصل پیشگیری مقدم بر درمان است.
وی گفت: در روایات و آیات به اصول پیشگیری اشاره و تاکید فراوان شده که کسی بخواهد در زمینه پیشگیری هزینه کند اگر یک درهم برای پیشگیری هزینه کند بهتر از این است که هزاران دینار بخواهد برای درمان صرف کند.
حجتالاسلام یزدی با اشاره به قانونی بودن اصل پیشگیری اظهار کرد: بر اساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی، قوه قضائیه موظف است برای پیشگیری از جرم و اصلاح مجرمان اقدام کند.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در دستوری به قوه قضائیه سه نکته را مورد تاکید قرار دادند؛ اول اینکه پیشگیری یک امر فراقوهای است و این طور نیست فقط قوه قضائیه در این زمینه کار کند. دوم، پیشگیری را در اولویت کارهایتان قرار دهید که از اهمیت زیادی برخوردار است. سوم، پیشگیری یک بحث علمی است و باید به صورت علمی و تخصصی به آن نگاه شود.
حجتالاسلام یزدی در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح مرز بین جرم و آسیب اظهار کرد: طلاق خود جرم محسوب نمیشود ولی زمینه جرم را فراهم میکند.
وی تکدی گری را یکی دیگر از آسیبهای اجتماعی در جامعه ذکر کرد و افزود: کمک کردن به تکدیگران کمک به ترویج آسیب تکدیگری است.
وی نظم را یک دلواپسی دینی دانست و تاکید کرد: قانونگذار دلواپس نظم جامعه است ولی شارع دلواپس نظم فردی و جمعی است، همان طور که دلواپس تعالی فردی و اجتماعی است.
در پایان این همایش از ائمه جماعاتی که در ماه مبارک رمضان در طرح جهادی تفسیر در مساجد استان مشارکت کردند قدردانی شد.
پایان پیام/
نظر شما