حجت الاسلام مرتضي ميعادي، يك كارشناش مذهبي امروز(14اسفند) به مناسبت بيست و دومين سالروزتاسيس كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد به خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري گفت: ايجاد انسجام بين محراب و منبر، محراب و پايگاه هاي مقاومت بسيج، محراب و كسبه بازار از لحاظ شرعي، عرفي، اخلاقي و اجتماعي از مهمترين دستاوردهاي اين كانون ها در اين مدت است.
وي افزود: ايجاد عفاف و حجاب در زنان در حاليكه مهجورترين مسئله، مقوله عفاف و حجاب در زنان بود به شكرانه خداوند متعال و عنايات مسئولين نظام مقدس جمهوري اسلامي ودر راس مقام معظم رهبري(مدظله العالي) و فرهنگ و ارشاد اسلامي و فعاليت كانون هاي مساجد مقوله عفاف و حجاب جهان شمول شده و در مساجد پاگير و پايبند شده است.
حجت الاسلام ميعادي با اشاره به اينكه تاسيس كانون هاي فرهنگي و هنري در جوار مساجد موجب اتحاد، انسجام و همدلي مسئولين فرهنگي و هيئت امنا مسجد شده، افزود: احياي زكات و نماز نيز از ديگر بركات وجودي اين كانون ها به پشتوانه روحانيت در مساجد بوده است.
وي با بيا اينكه كانون فرهنگي و هنري موجب شده مسئله وقف و موقوفات در جامعه اسلامي، علي الخصوص در بين مسجدي ها جايگاه خاص خود را بيابد، گفت: فراگير شدن تبليغات اسلامي و گفتمان شئونات اسلامي نيز به جهت فعاليت كانون هاي مساجد رونق يافت.
حجت الاسلام ميعادي با بيان اينكه كانون هاي فرهنگي و هنري با برگزاري كلاس هاي متعدد علمي، آموزشي و... و بيان مسايل عرفي و شرعي در بين برنامه هاي مساجد به نوعي بستر را براي نسل جوانان مهيا مي كنند تا با ورود به مسجد برخي از نمونه هاي عدم رعايت قانون را قطع كنند، افزود: فعاليت كانون فرهنگي و هنري امام خامنه اي(دامت بركاته) در روستاي برد ساري موجب كاهش آسيب هاي ناشي از استفاده مواد مخدر در بين خانواده ها شده است.
وي با اشاره به اهميت فرهنگي سازي در مقوله عدم استفاده از مواد مخدر در بين جوانان بايد از مساجد محلات آغاز شود، گفت: با توجه به فعاليت فضاي مجازي و شبكه هاي اجتماعي جهت از بين بردن هويت زندگي زوجين و تبديل ازدواج هاي به زندگي سمبوليك و مصنوعي، مي طلبد كانون هاي فرهنگي و هنري درخصوص ترويج ازدواج آسان و سالم بيش از پيش تلاش كنند.
حجت الاسلام ميعادي با اشاره به اينكه از مهمترين برنامه هاي مساجد برگزاري مراسم هاي ولادت ها و شهادت هاي ائمه اطهار(عليهم السلام) است، تصريح كرد: اين كانون ها با همكاري روحانيت وبهره گيري از احاديث، روايات و تشريح سيره ائمه معصومين(عليهم السلام)به ويژه حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها) براي تحكيم بنيان خانواده ها تلاش كنند.
وي با اشاره به گفتار ابوعلي سينا درخصوص ملاك هاي يك جامعه ايده آل تحت عنوان تهذيب نفس، تدبيرمنزل و سياست مدن، اظهار داشت: اسلام ناب محمدي(صلي الله عليه وآله وسلم) كه به دست ما مسلمانان رسيده وگسترش آن نتيجه تهذيب نفس، تدبيرمنزل بزرگان دين، نظيرعملكرد امام خميني(رحمت الله عليه) جهت بروز و ظهور انقلاب اسلامي ايران، است.
حجت الاسلام ميعادي با بيان اينكه نجات يك فرد، نجات جامعه را درپي دارد، گفت: مروجين و مبلغين ديني اگر دستورات دين را به شيوه آسان و شيوا بيان كنند مطمئنا كاهش آسيب هاي اجتماعي نيز حاصل مي شود.
وي با اشاره به اينكه 5كتاب در بين ما مسلمانان مهجور است، افزود: يكي از دلايل مهجوريت قرآن در جامعه ما كه فارسي زبان هستيم قرائت صرف قرآن به زبان عربي است چراكه بدون مراجعه به معاني، تفسير، شان نزول، مفاهيم و مصاديق آيات قرآن نمي توان از اين كتاب آسماني كه معجزه رسول خدا(صلي الله عليه وآله وسلم) است، به صورت كامل بهره گرفت.
حجت الاسلام ميعادي با اشاره به علم وفضايل اخلاقي اميرالمومنين علي(عليه السلام) همچنين از غفلت به نهج البلاغه به عنوان ميراث گرانبهاي آن حضرت، اظهار نگراني كرد و گفت: قرآن كريم كه به مانند درياي بيكران در اختيار مسلمانان قرار دارد توسط امام علي(عليه السلام) آناليز شده و درقالب نهج البلاغه دراختيار مسلمانان قرار گرفته است كه مي طلبد با بهره گيري به موقع و مطلوب از اين ميراث ارزشمند پاسداري كنيم.
وي با بيان اينكه توضيح المسائل نيز در بين مسلمانان مهجور است، تصريح كرد: در جامعه امروز انسان ها براي يك زخم كوچك به پزشك عمومي، متخصص، فوق تخصص و سپس پروفسور مراجعه مي كنند تا مبادا زخم آنها را دچار مشكل اساسي كند اما براي اجراي احكام دين، حلال و حرام، خمس و زكات و... از يك مجتهد بهره نمي گيرند.
حجت الاسلام ميعادي با اشاره به غفلت فارسي زبانان مسلمان در ايران اسلامي درخصوص عدم بهره گيري از ادبيات فارسي، بيان داشت: ما مسلمان هستيم و فارسي زبان اما سعدي، حافظ و مولانا را مورد توجه قرار نمي دهيم و درمقابل افرادي كه مسلمان و فارسي زبان نيستند به جهت حافظ شناسي منتخب معرفي مي شوند.
وي با بيان اينكه مسلمانان بايستي نظير امام علي(عليه السلام) كه با تسلط به سه زبان سرياني، ساماني و رومي زمينه ساز اسلام آوري شاهزادگان ايراني در دوران يزدگرد سوم و اتصال اقوام ايراني با امام سجاد(عليه السلام) و امام محمدباقر(عليه السلام) شدند، خاطرنشان كرد: جوان امروزي نيز با اقتدا به امام اول شيعيان حضرت علي(عليه السلام) بايد با ارتباط حسنه و به زبان طرف مقابل، وي را جذب دين اسلام كند.
حجت الاسلام ميعادي در خاتمه به عدم بهره گيري اقشار مختلف جامعه اسلامي از كتاب روانشناسي، اظهار داشت: روانكاوي و گفتاردرماني همان علم اخلاق بزرگان دين است كه مي طلبد فعالان مسجدي در اين خصوص با مراجعه به كتب روانشناسي جهت ترويج و تبيين دستورات دين اسلام تلاش كنند.
پايان پيام/
نظر شما