بزنگاه آرزوها؛ حواسمان باشد چه چیز از خدا می خواهیم و چرا؟...

من همان نماز لیلة الرغائبم که انجام دادی، امشب آمده‏ ام نزدت باشم تا حق را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود من در عرصه قیامت سایه بر سر تو افکنم پس خوشحال باش...

خبرگزاری شبستان: هفتمین ماه در تقویم قمری رجب نام دارد که فضائل بسیار داشته و در قرآن از آن به حرم یعنی دارای حرمت یاد شده البته تفصیل این ماه مبارک تنها به قرآن محدود نشده بلکه روایات ائمه (ع) نیز موید این اهمیت و لزوم بهره مندی هرچه بیشتر از این ماه میهمانی الهی است. آنچنان که رسول اکرم (ص) درباره فضائل ماه رجب فرموده ‏اند: "رجب ماه بزرگ خداست و هیچ ماهی در حرمت و فضیلت‏ به پایه آن نمی ‏رسد و قتال با کافران در این ماه حرام است، آگاه باشید که رجب ماه پروردگار است و شعبان ماه من و ماه رمضان ماه امت من است و اگر کسی در ماه رجب حتی یک روز روزه بدارد خدا را از خود خشنود ساخته و خشم الهی از او دور می‏گردد ."
همچنین امام هفتم (ع) فرموده ‏اند: "رجب نام نهری است در بهشت که از شیر، سفیدتر و از عسل، شیرین‏تر است، هر کس یک روز از آن را روزه بدارد خداوند از آن نهر به او بیاشامد".
واقع شدن بزنگاه های بسیار در ماه رجب آن را به سکویی برای جهش مومنان و بندگان درگاه ربوبی در مسیر کمال و معنویت قرار داده و اما نخستین این بزنگاه ها لیله الرغائب یا همان شب آرزوها است.

 

• لیلة الرغائب ( شب آرزوها )
از جمله شب های بزرگ و با عظمت ماه رجب شب جمعه اول این ماه است معروف به لیلة الرغائب، اعمال مخصوصی در این شب ذکر شده که به واسطه آن اعمال برکات و پاداش فراوان بر انسان سرازیر می‏شود.
رغائب جمع رغیبه است به معنی «امرٌ مرغوب فیه عکاء کثیر» یعنی شبی که در آن عطاها و مواهب فراوان بدست می ‏آید در حدیث است شب جمعه اول این ماه احیاء و بیداری و نیایش فضیلت ویژه دارد و موجب دست‏یابی به عطایای ارزشمند حضرت پروردگار است، در حدیث است که رسول خدا(ص) فرموده اند: هر کس نماز این شب را انجام دهد ثواب این نماز به نیکوترین صورت با روی خندان و درخشان و با زبانی فصیح در شب اول قبر در حضور این فرد ظاهر شود و به او می‏ گوید: ای دوست من مژده می ‏دهم تو را که از هر شدّت و سختی نجات یافتی، نمازگزار می‏گوید: تو کیستی که من تاکنون چنین صورتی زیبا با چنین جلوه ‏ای ندیدم و سخنی شیرین‏تر از کلام تو نشنیده ‏ام و بویی بهتر از بوی تو نبوئیدم در پاسخ می‏گوید: من همان نماز لیلة الرغائبم که شما انجام دادی. امشب آمده‏ ام نزدت باشم تا حق را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود من در عرصه قیامت سایه بر سر تو خواهم افکند پس خوشحال باش که خیر از تو معدوم نخواهد شد".

 

 

• کیفیت اعمال لیلة الرغائب
روز پنج شنبه اول آن ماه روزه گرفته شود. چون شب جمعه شد ما بین نماز مغرب و عشاء 12 رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم می شود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، 12 مرتبه سوره توحید خوانده شود و چون دوازده رکعت به اتمام رسید، 70 بار ذکر" اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله" گفته شود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر "سبوح قدوس رب الملائکة والروح" گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر "رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلی الاعظم" گفته شود. دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذکر "سبوح قدوس رب الملائکة والروح" گفته شود. در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود.
حال که دانستیم این شب یعنی چه و چه فضائلی دارد بهتر آن است که به آرزوهای خود فکر کنیم؛ ببینم در این سال هایی که به نام عمر بر ما گذشته چه آرزوهایی داشتیم به کدام یک رسیدیم و به کدامیک نه...
اصلا ببینیم آن آرزوهایی که محقق شده ارزش این همه پافشاری را داشته یا باید در آن زمان که آروزیی در دل و سر می پروراندیم ابتدا از خدا می خواستیم اگر صلاح است محقق شود...
باید بدانیم در سنین مختلف و متناسب با ادوار مختلف زندگی آرزوهای کوچک و بزرگ در زندگی آدمی رخ می نماید که دسترسی به برخی از آنها سهل و به برخی دیگر سخت و گاهی غیرممکن به نظر می رسد اما خداوند با قرار دادن این شب بار دیگر اثبات کرد که درگاه رحمت بی انتهایش همواره به روی بندگان باز است و می توان با خلوص نیت خواست هرآنچه را که در دل دوست می داریم.
اما خدا کند که بدانیم واقعا چه می خواهیم و این خواسته تا چه اندازه بر زندگی شخصی و اطرافیان ما چه تاثیری دارد چراکه گاه با خواسته ای نسنجیده نه تنها خود بلکه اطرافیانمان را نیز دچار مشکل می کنیم.
اگرچه آرزو داشتن به ذات و به دلیل امیدبخشی به انسان مثبت است اما گاه برخی از آرزوها تبعاتی منفی برجای می گذارد از این رو توجه به آرزوهای مدنظر و درنظر گرفتن خواست الهی پیش و بیش از هر چیز ضرورت دارد.
خدا کند بدانیم امسال در شب لیله الرغائب از خدا چه می خواهیم؟! اینکه دیگر بیماری در بستر درد نکشد، یا کودکی طعم فقر را نچشد، یا نه... انسانی به دلیل خواست آزادی از یوغ استبداد و استعمار طعمه گلوله ها نشود
امید است امسال دیگر بدانیم چه چیز را برای چه می خواهیم تا پس از برآورده شدن آرزوهایمان لطف و صلاح الهی را بدست فراموشی نسپاریم چراکه برخلاف کودکی هایمان که با گرفتن آبنباتی کوچک گویی دنیا را به ما می دادند حال که خداوند از سر لطف بی انتهای خود خواسته های بزرگمان را اجابت می کند علاوه بر قدردانی و شکر نعماتش آنها را در مسیر درست بکار بریم؛انشااله...
پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 44424

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha