به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، بر اساس تصمیم هیئت وزیران، کارگروهی در سطح ملی با عضویت نمایندگان 11 وزارتخانه و سازمان برای هماهنگی، بررسی و تدوین برنامههای میانمدت و بلندمدتِ پیشگیری و مقابله با آثار ریزگردها با مسئولیت وزارت کشور تشکیل می شود.
برنامه های میانمدت و بلندمدت پیشگیری و مقابله با آثار ریزگردها با پیشنهاد کارگروه مذکور و تأیید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.
همچنین بر اساس این مصوبه، وزارت نیرو با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است نسبت به احیای تالاب های استان خوزستان، اطلاع رسانی جوامع محلی و جلب مشارکت های مردمی اقدام نماید.
بانک مرکزی نیز موظف شده است از طریق بانک های عامل، مبلغ دویست و چهل میلیارد ریال به صورت تسهیلات ارزان قیمت با سود و کارمزد هفت درصد را به منظور کمک به عایق سازی منازل جهت جلوگیری از ورود گرد و غبار و تجهیز سیستم حمل و نقل عمومی به سامانههای مناسب تهویه هوا در اختیار استانداری خوزستان قرار دهد تا به متقاضیان پرداخت شود.
متن مصوبه هیئت وزیران به شرح زیر است:
1- فهرست طرح ها و اقدامات اجرایی کوتاه مدت پیشگیری و مقابله با آثار زیان بار ریزگردها در سالهای (1394-1393) به شرح جداول پیوست که تأیید شده به مهر دفتر هیئت دولت است، تعیین می شود و با پیشنهاد کارگروه موضوع بند (8) این تصویب نامه و تأیید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور قابل اصلاح است.
2- برنامه های میانمدت و بلندمدت پیشگیری و مقابله با آثار ریزگردها با پیشنهاد کارگروه موضوع بند (8) این تصویب نامه و تأیید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به تصویب هیئت وزیران می رسد.
3- وزارت نیرو با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است نسبت به احیای تالاب های استان خوزستان، اطلاع رسانی جوامع محلی و جلب مشارکت های مردمی اقدام نماید.
4- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است از طریق بانک های عامل، مبلغ دویست و چهل میلیارد (000ر000ر000ر240) ریال به صورت تسهیلات ارزان قیمت با سود و کارمزد هفت درصد را به منظور کمک به عایق سازی منازل جهت جلوگیری از ورود گرد و غبار و تجهیز سیستم حمل و نقل عمومی به سامانههای مناسب تهویه هوا در اختیار استانداری خوزستان قرار دهد تا با هماهنگی دستگاه های اجرایی ذیربط به متقاضیان پرداخت شود. یارانه سود تسهیلات پرداختی با اعلام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، از محل اعتبارات مصوب تأمین خواهد شد.
5- وزارت جهاد کشاورزی مکلف است نسبت به برنامهریزی، توسعه و ترویج شورورزی و استفاده از آب های شور جهت کشت گیاهان مقاوم به شوری در مناطق ذی ربط اقدام نماید.
6- وزارت امور خارجه مکلف است با مشارکت دستگاههای تخصصی در زمینه همکاری دو جانبه و منطقهای جهت مقابله با آثار گرد و غبار با کشورهای منطقه و سازمان های بینالمللی اقدام نماید.
7- سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف است همکاری لازم را در اطلاع رسانی اقدامات مربوط به این تصویب نامه انجام دهد.
8- به منظور هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای این تصویب نامه و بررسی و تدوین برنامههای میانمدت و بلندمدت پیشگیری و مقابله با آثار ریزگردها، کارگروهی با مسئولیت وزارت کشور و عضویت نمایندگان وزارتخانه های نیرو، نفت، جهادکشاورزی (سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور)، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امورخارجه و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان های حفاظت محیط زیست (دبیر کارگروه) و مدیریت و برنامهریزی کشور و صدا و سیما و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در سطح ملی ایجاد میشود. دستگاه های اجرایی ذیربط مکلفند گزارش عملکرد طرحهای این تصویب نامه را در مقاطع سه ماهه به کارگروه مذکور ارایه نمایند.
تبصره- به منظور هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای عملیات یادشده، کارگروه استانی با مسئولیت استاندار و نمایندگان واحدهای استانی متناظر دستگاه های مذکور در این ماده در استانهای ذیربط تشکیل میگردد. اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور این مصوبه را در تاریخ 6/12/1393 برای اجرا به وزارتخانه های جهاد کشاورزی، نیرو، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی کشور، امورخارجه، نفت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرد.
پایان پیام/
نظر شما