استقلال موضوعی؛ برگ برنده جشنواره فیلم های علمی فنآوری و صنعتی است

خبرگزاری شبستان: از مزیت های برگزاری جشنواره فیلم های علمی صنعتی این است که این گونه از مستند در شلوغی جشنواره سینما حقیقت ، حرام و هدر نمی شود و با استقلال بیشتری مجال به تصویر کشیده شدن پیدا می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی سومین دوره جشنواره فیلم های علمی، فن آوری و صنعتی، فرهاد ورهرام مستند ساز با سابقه ای که دوره گذشته از اعضای هیئت داوران جشنواره بود ، بحث درباره فیلم های صنعتی را با خلط مبحث آن با تیزرهای تبلیغاتی و عدم تعریف صحیح از این فیلم ها آغاز کرد و  گفت:  این خطای معروفی که فیلم صنعتی با تیزرهای تبلیغاتی کارخانه ها و صنایع بزرگ اشتباه گرفته می شود، از پایه و اساس اشتباه است. در تیزر هدف معرفی صرف است اما فیلم های صنعتی در پایه علمی بنا می شوند وتمرکز روی هیچ کارخانه خاص و مکان خاصی ندارند و تلاششان اعتلای کلی یک صنعت عمده است.

 

وی درباره ضرورت برگزاری این جشنواره در کنار سایر جشنواره های مستند گفت: از مزیت های برگزاری جشنواره فیلم های علمی صنعتی این است که این گونه از مستند در شلوغی جشنواره سینما حقیقت ، حرام و هدر نمی شود و با استقلال بیشتری مجال به تصویر کشیده شدن پیدا می کند.

وی ادامه داد : این جشنواره محفلی است که علاقه مندان به فیلم های صنعتی با فراغ بال زمان کافی برای تولید فیلم، تماشای فیلم ها، بحث و گفت و گو در رابطه با فیلم ها ، استفاده از نشست های مستقل و تخصصی و غیره را دارند.

ورهرام متذکر شد : همچنین برگ برنده این جشنواره علاوه بر مستقل بودنش، برگزاری بی حاشیه آن در فضای هنری سالم است.

 

این مستندساز درباره بازه مخاطبین این دسته از فیلم ها عنوان کرد: اگر هر فیلمی خوب باشد ، می تواند مخاطب عام را به خود جلب کند ، اما در حالت کلی فیلم های صنعتی مخاطب خاص دارد و خواه نا خواه دایره مخطبان ما محدود اما تخصصی تر می شود.

وی تشریح کرد : فیلم های صنعتی اگر ساختار بسیار درستی داشته باشد حتی در صنایع پزشکی یا صنایع سنگین نفتی می تواند مخطب عمومی را با خود همراه کند. مثلا فیلمی مانند «خاک و مرجان» هم در ژانر صنعتی می گنجد و هم جذابیت عمومی داشت.

 

این مستندساز در پایان گفت : جشنواره فیلم های علمی صنعتی نیز مانند سایر جشنواره ای ما، مشکل اجرایی ندارد و با نهایت زحمت و حداقل هزینه برگزار می شود، اما از کمبود فیلم خوب رنج می دهد. مشکل کمبود و نبود فیلم ، معضل کلی جریان تولید کشور است و جشنواره های سالمی مثل فیلم های صنعتی را به چالش می کشاند.

 

شایان ذکر است سومین دوره جشنواره فیلم های علمی، فن آوری  و صنعتی نیمه نخست 1394 به دبیری مسعود نجفی برگزار خواهد شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 443800

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha