سید رضا واجدی، يك استاد اخلاق و قرآن یکشنبه شب در حاشيه همایش مسوولین واحد خواهران کانون های فرهنگی هنری مساجد شهرستان کاشان در تالار فرهنگ این شهرستان به خبرنگار خبرگزاري شبستان در اصفهان، گفت:اسلام معتقد است زن و مرد هر كدام وظايف و نقشي دارند كه هيچكدام از آنها نبايد نقش ديگري را انجام دهد و از وظايف اصلي خود غافل شود.
وي با تاكيد بر اينكه متاسفانه عده اي در صدد ايجاد شبهات و القاي ترديدهايي در خصوص كم لطفي دين اسلام به زنان و كمتر شدن آنها از مردان در حقوق ارث، ديه، شهادت و ساير مباحث هستند، افزود:اسلام معتقد است زن نبايد كارهاي مردانه و مرد نبايد وظايف زنان را به عهده بگيرد چرا كه خارج شدن اين دو از حدود و نقشي كه بر عهده آنها است عامل مشكلات عديده اي در جامعه مي شود.
به گفته وي، استاد شهيد مرتضي مطهري خارج شدن زن و مرد از نقش و وظايف اصلي آنها را به منزله خورشید و ماه از مدار حركت شان می داند.
*در تمام قرآن واژه زن و مرد كنار هم آمده است
اين مفسر قرآن با اشاره به آيات متعدد قرآني مبني بر تساوي حقوق زن و مرد و اينكه هيچ تفاوتي بين آنها قائل نيست،گفت: هرجا در قرآن واژه مرد آمده در كنار آن واژه زن نيز همانند اين كلمات المومنون و المومنات ، القانتين و القانتات، الراكعين و الراكعات و ساير اينها آمده است.
واجدي، نقش زن و جايگاه زن در اسلام با استناد به آيات داستان حضرت موسي(ع) كه مادر و خواهرش نجات بخش آن حضرت به عنوان رهبر بودند، گفت: حضرت آسيه نيز يكي از زناني است كه علاوه بر جايگاه وي در نجات حضرت موسي(ع) به عنوان پيامبر و حجت الهي در دربار فرعون از مرگ حتمي خدا وجودش را به عنوان الگو براي زنان و مردان مثال زده است
وي با تاكيد بر اينكه وقتي زن نقش خود را به درستي انجام دهد جامعه از گزند مشكلات مصون مي ماند، گفت: واحد خواهران كانون هاي فرهنگي هنري مساجد بايد شخصيت زن را به گونه اي براي بانوان در خانواده ها ترسيم كنند كه مخاطبان آنها نقش اصلي زن را درك و در زندگي فردي و اجتماعي با آن شانيت و مقام عملياتي كنند.
به گفته وي، زنان ايران در هشت سال جنگ تحميلي و در جريان پيروزي انقلاب اسلامي با ايفاي نقش مادر و همسري فداكار و ايثارگر توانستند منشا اثرگذار در وقوع پيروزي اين انقلاب و دفاع از ميهن اسلامي شوند.
*كار فرهنگي در هر موقعيت و مكان اقتضا و قاعده خود را مي طلبد
اين كارشناس مذهبي در ادامه با اشاره به اجراي برنامه هاي فرهنگي مشابه و يكسان در تمام مراكز و نهادها افزود: همه فعاليت هاي فرهنگي شبيه به يكديگر است و ما براي فعاليت فرهنگي خود تنها يك الگو داريم كه از اين الگوي در همه بخش ها بدون توجه به نياز آن بخش استفاده مي شود.
واجدي تصريح كرد: به طور مثال براي حاجيان در مكه و مدينه، براي زندانيان در زندان، براي مدارس ، مساجد و ساير اماكن همه يك برنامه روتين و كليشه اي قرائت ادعيه كميل، ندبه، توسل، قرائت قرآن و ساير برنامه هاي مشابه است در حاليكه هر از اين اماكن فعاليت فرهنگي متناسب با فضاي خود را مي طلبد حاجي كه به مكه آمده اقرآن و دعا كم و بيش تلاوت مي كرده است بلكه در اينجا بايد ظرفيت فرهنگي گسترده اي را برايش تبيين و عملياتي كرد.
وي ، اجراي كار فرهنگي با ظرفيت خاص هر مكان و فضا و تنوع آن را با پرهيز از تكراري و مشابه بودن آن را تاكيد كرد و گفت: کار فرهنگی در ندامتگاه باید به گونه ای اثرگذار بر افراد آن باشد که وقتی از ندامتگاه خارج می شوند ديگر مرتكب آن خطا، جرم يا اشتباه نشوند كه دوباره به زندان برگردند.
به گفته وي، مسوول فرهنگي نيز هميشه بايد يك قدم از بقيه جلوتر باشد تا كار فرهنگي وي بتواند تاثيرگذار شود.
اين استاد اخلاق و قرآن اظهار داشت: فعالیت های فرهنگی در راستاي شهدا به گونه اي بايد برنامه ریزی و اجرا شود که افراد فرهنگ ايثار و شهادت برايشان ملمومس و محسوس و قابل درك شود.
*حرکت، هجرت، سرعت، سبقت از اهل سرعت و امامت پنج مرحله بندگي براي رسيدن به كمال و معرفت الهي
واجدي در ادامه در خصوص رسيدن به كمال و مراتب آن از قول آیت الله جوادی آملی گفت: انسان برای رسیدن به کمال پنج مرحله حرکت، هجرت، سرعت، سبقت از اهل سرعت و امامت يا به عبارتي گرفتن دست در راه ماندگان را باید پشت سربگذارد.
وي،با اشاره به اينكه انسان مانند مسافری است که برای رسیدن به مقصد حرکت می کند و رونده است،گفت:توقف و ايستايي انسان را به مقصد کمال نمی رساند.
به گفته وي، انسان در دومين مرحله طي مراحل كمال باید هجرت از درون و برون هجرت كند و در سومين مرحله با سرعت گرفتن راه و مسير را پشت سر بگذارد.
واجدی،سبقت گرفتن از اهل سرعت و نگاه به خوبان را به عنوان چهارمین مرحله از رسیدن به کمال برشمرد و گفت: برای رسیدن به کمال علاوه بر حرکت، هجرت و سرعت باید از افرادی که به سرعت در حرکت هستند نه افرادي كه ايستادند سبقت گرفت.
وي با تاكيد بر اينكه در راه دین هیچ مانع و اصطکاکی وجود ندارد، گفت: در راه رسیدن به کمال، بر خلاف رانندگی که سرعت و سبقت جریمه دارد، باید تند رفت و از همه سبقت گرفت، چرا که در راه دین هیچ مانع و اصطکاکی وجود ندارد.
*خوب را هميشه بايد نسبت به افراد خوب سنجيد نه افراد بد
به گفته وي، مشکل ما این است که ما می خواهیم از افراد بد بهتر باشیم اما هیچ وقت نمی خواهیم از انسان خوب بهتر باشیم و همیشه خود را با افراد بد مقایسه می کنیم و فکر می کنیم خوب هستیم، درحالی که انسان برای بزرگي و كمال نياز به نگاه به مراتب بالا و افراد خوب را دارد.
واجدي در پايان با اشاره به این که امامت پنجمین مرحله از رسیدن به کمال است، گفت: انسان زمانی که با سرعت حرکت کرد و از همه کسانی که با سرعت در حرکت بودند سبقت گرفت و به مقصد که همان کمال است رسید، نباید نسبت به دیگران و در راه مانده ها بی تفاوت باشد، بلکه باید امامت کند و در راه ماندگان را کمک کند تا آنها نیز به مقصد برسند.
پایان پیام/
نظر شما