به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، نشست مشترک مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان رضوی و معاون فرهنگی شهرداری مشهد، شامگاه روز گذشته(10 اسفند) برگزار شد.
در ابتدای این دیدار، محمد حسین عبداللهی، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد خراسان رضوی، با اشاره به سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، اظهار داشت: براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1372، ستاد عالی مساجد کشور در بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفت.
وی افزود: متعاقب تشکیل این ستاد، دبیرخانه های استانی کانون های فرهنگی و هنری مساجد در استان های مختلف کشور تاسیس شد تا امروز شاهد حضور باشکوه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در فعالیتهای مختلف جامعه باشیم.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد خراسان رضوی با بیان اینکه امروز رویکردهای مساجد متفاوت تر از گذشته دنبال می شود، تصریح کرد: با عنایت مسئولان و توجه قشرهای مختلف مردمی، امروز بسیاری از مساجد کشور از خدماتی همچون نشریه، سایت تخصصی، برنامه های آموزشی، فعالیت های مختلف فرهنگی و هنری و ... بهره مند هستند.
عبداللهی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 1600 کانون در استان خراسان رضوی مشغول به فعالیت هستند که در این میان 630 کانون در شهرها و 975 کانون در روستاهای استان وجود دارد که سهم شهر مشهد از این تعداد 353 کانون است.
وی با اشاره به دستاوردهای دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان رضوی، گفت: اگر چه بر اساس برنامه پنجم توسعه 25 درصد از مساجد استان باید دارای کانون های فرهنگی و هنری باشند، اما با تلاش های صورت گرفته، درصد بیشتری از مساجد استان با کانون های فرهنگی و هنری تجهیز شده اند.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد خراسان رضوی افزود: توانمندیهای موجود در کانونهای فرهنگی و هنری مساجد پتانسیلهای فراوانی را برای حضور هر چه فعال تر این کانون ها در عرصه های مختلف شهری فراهم کرده است، لذا آمادگی خود را جهت همکاری در سالگرد شهدای مسجد گوهرشاد اعلام میکنیم.
لزوم الگوبرداری از فعالیتهای مساجد دهه 60
در ادامه این نشست، وحید جلیلی، معاون فرهنگی شهردار مشهد اظهار داشت: بهترین الگو برای ارتقاء کارکردهای مساجد، بهره گیری از فعالیت های مساجد دهه 60 است.
وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس دفتر مطالعاتی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی برنامه جدیدی را در راستای فعالیت های فرهنکی در مساجد دهه 60 آغاز کرده است که می تواند الگوی مناسبی برای مساجد امروزی باشد.
معاون فرهنگی شهردار مشهد با اشاره به لزوم آسیب شناسی فعالیت های فرهنگی، تصریح کرد: متاسفانه امروز جوانان و نوجوانان تنها مصرف کننده بوده و توجهی به ظرفیت های تولید محتوا در مجموعه های فرهنگی همچون کانون های مساجد نمی کنند.
جلیلی افزود: ثبت تاریخ شفاهی مساجد یکی از کارهایی است که باید مورد توجه قرار بگیرد؛ چرا که بسیاری از مساجد قدمتی 30-40 ساله داشته و هر یک از آنان مملو از مضامین فرهنگی همچون حوادث دوران انقلاب و دفاع مقدس هستند.
وی از تولید محتوا و مستندسازی به عنوان یکی دیگر از ویژگی های طرح دفترمطالعاتی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی نام برد و گفت: اگر بتوانیم تاریخ شفاهی مدونی را از این مساجد به دست آوریم، می توان وارد مراحل بعدی همچون نمایش نامه نویسی و مستندسازی این خاطرات شد.
معاون فرهنگی شهرداری مشهد با بیان اینکه پیوست فرهنگی و پیوست اقتصادی دو حلقه وابسته به یکدیگر هستند، اظهار داشت: باید به سمتی حرک کنیم که ضمن تولید محوری، محصولاتی را ارائه دهیم که بازگشت مالی را به همراه داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما