به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حسین ثابت قدم وحید، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، امروز (10 اسفند) در نخستین جلسه ستاد گرامیداشت سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد، گفت: در حال حاضر 20هزار کانون فرهنگی و هنری در کل کشور وجود دارد که از این گنجینه می توان در راستای ارتباط جوانان با مسجد بهره برد.
وی افزود: حضور جوانان در چرخه اداره کشور بسیار موثر است و تلاش ارگان ها باید به گونه ای باشد که زمینه و بستر، برای حضور جوانان در مسجد و مشارکت آنان در فعالیت های مسجدی فراهم شود.
ثابت قدم با استناد به بیانات امام خمینی(ره) در مورد اهمیت مسجد گفت: مسجد سنگر است و باید حفظ شود و این امر در همه زمان ها توسط بزرگان تاکید شده است، چرا که مسجد کانون انتشار ارزش های انقلابی و اسلامی است و مکانی است که به خوبی می تواند جوانان را با آرمان های انقلاب پیوند دهد.
وی برای اولین بار از ثبت 18 اسفند در تقویم سال 1394، به عنوان روز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد خبر داد و این اتفاق را موضوعی برای توجه بیشتر به کانون های فرهنگی و هنری مساجد دانست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، با اشاره به گام مهم بستر سازی برای توسعه مساجد، تصریح کرد: عمران و آبادی مساجد از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری و بهره برداری از تمام ظرفیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد، در رشد و توسعه فکر و اندیشه اسلامی بسیار موثر است، چرا که مساجد بزرگترین شبکه فرهنگی کشور محسوب می شود.
ثابت قدم از تنظیم اطلس فرهنگی استان، برای اولین بار در کشور خبر داد و افزود: تلاش ها بر این است که در کمیته برنامه ریزی، یک ردیف بودجه جدا برای برنامه های مساجد در نظر گرفته شود.
هاشم شیرازیان، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: حدود هزارو 200 مسجد در سطح استان وجود دارد و 330 کانون فرهنگی و هنری تاسیس شده که این تعداد کانون، رقمی بیش از رقم پیش بینی شده در برنامه پنجم توسعه است.
وی تصریح کرد: در کنار توسعه کمی کانون ها، ارتقای کیفی آن ها از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید برای کیفیت فعالیت های کانون ها برنامه ریزی های دقیق و مداوم صورت بگیرد.
شیرازیان با اشاره به فعالیت کانون ها، محوریت اصلی برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد را برنامه های قرآنی و برنامه های متناسب با شعار سال که توسط رهبری نام گذاری می شود، دانست.
حجت الاسلام ناصر هدایتی، معاون فرهنگی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز در این جلسه با بیان اینکه تنها عاملی که می تواند بیشترین نفوذ را در دل مردم داشته باشد، اخلاص است، گفت: کانون های فرهنگی و هنری قلب تپنده فعالیت های هنری و مذهبی مساجد است و در زمینه نفوذ و تاثیر گذاری در بین مردم نقش مهمی دارد.
وی با تاکید بر حضور فعال و پرشور اعضای کانون ها در فعالیت های مختلف، عنوان کرد: حضور فعال اعضا باعث نشاط معنوی و آرامش دل ها و ایجاد فضای صمیمیت در مساجد می شود.
حجت الاسلام هدایتی تصریح کرد: در راستای آموزش اعضای کانون ها، بحث آموزش باید ساماندهی و از تجارب مساجد فعال بهره برداری شود و تعامل بین کانون ها را افزایش داد.
به گزارش خبرنگار ما در این جلسه که رابطان کانون ها در شهرستان ها نیز حضور داشتند، موضوعات اساسی و محوریت اصلی برنامه های اجرایی در خصوص 18 اسفند که سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد است، به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
پایان پیام/
نظر شما