مجتبی میرزایی نسب در حاشیه برگزاری جشنواره منطقه ای محراب قلم در استان سمنان در گفتگو با خبرگزاری شبستان گفت: امروز ما با بیش از یک هزار نشریه و وبلاگ در کانونهای مساجد در ارتباط هستیم و امیدواریم با ساماندهی و مجوزی که به آنها داده میشود، بتوانیم فعالیت آنها را بهبود بخشیم.
وی با تاکید بر اینکه یکی از رسالت های اعضای کانون های مساجد حضور جدی در فضای مجازی و عرصه اطلاع رسانی است، ادامه داد: جشنواره "محراب قلم" یکی از جشنوارههای پر مخاطب و مورد توجه در بین اعضای کانون های مساجد است و با بهره گیری بهینه از این ظرفیت و توجه به گسترش تکنولوژی و توسعه وسایل ارتباطی میتوان با کشف استعدادها زمینه حضور نخبگان مسجدی را در فضای مجازی و نشریات فراهم کرد.
میرزایی نسب با بیان اینکه برای اولین بار جشنواره جوانان مساجد به صورت منطقه ای در سطح کشور در زمینه محراب قلم عمل کرد افزود: برپایی کارگاههای آموزشی و تشکیل جلسات تحلیل محتوی نشریات و وبلاگ های منتخب و راه یافته به بخش نهایی میتواند به شکوفایی و هر چه پربار تر کردن آنها کمک کند.
مسئول دبیرخانه دائمی جشنواره بزرگ جوانان مساجد کشور ،با اشاره به میزبانی استان فارس در مرحله کشوری هفتمین جشنواره وبلاگ نویسی و نشریات تجربی مساجد، افزود: این جشنواره تحت عنوان "محراب قلم" در رشتههای وبلاگ نویسی و نشریات تجربی ویژه اعضای کانون های مساجد در 2 مرحله منطقهای و کشوری برگزار میشود که در مرحله منطقهای چهار استان های کهگیلویه و بویراحمد، یزد، گیلان وسمنان و میزبان بودند که پس از فراخوان، جمع آوری و داوری آثار طبق آئین نامه ابلاغی در نهایت سه نشریه برتر هر منطقه را به فارس به عنوان استان میزبان مرحله کشوری معرفی خواهند کرد.
وی در خصوص منطقه ای برگزار شدن جشنواره محراب قلم گفت:جدا از بحث تجربه ، برگزاری جشنواره به صورت منطقه ای باعث به وجود آمدن یک دقت نظر در بحث نشریات و وبلاگ ها می شود .
مدیر کل هنری ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح کرد: جمع شدن چند استان درکنارهم باعث ایجاد یک فضای فرهنگی و منبر رسانه ای خواهد شد.
میرزایی نسب تصریح کرد: برگزاری جشنواره به صورت منطقه ای باعث می شود افراد بسیاری تحت آموزش قرار گیرند و آثار بیشتری از لحاظ کیفی مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی افزود:نکته دوم توجه به بحث آموزش در کنار بحث تجلیل از نفرات برتر بوده است که با منطقه ای برگزار شدن جشنواره به صورت پررنگ تر مورد توجه قرار گرفته است.
وی در خصوص نحوه داوری آثار رسیده به جشنواره گفت: آثار پس از جمع آوری توسط استان میزبان مرحله منطقه ای ساماندهی و جهت داوری به تهران ارسال و سپس نفرات برتر به استان میزبان بخش منطقه ای دعوت شدند.
میرزایی نسب افزود: منتخبین مرحله منطقه ای تا مرحله کشوری فرصت دارند که با حمایت ستاد عالی کانون های مساجد دو ویژه نامه بر اساس مبانی ارائه شده در دوره های آموزشی منطقه ای به استان میزبان منطقه ارسال تا با بررسی ویژه نامه ها برترین ها به مرحله کشوری در استان فارس دعوت شوند.
وی با بیان اینکه نشریات و بلاگ منتصب به مسجد باید دارای شرایطی باشد که نمادهای مسجد را دارا و با کارکردهای آن آشنا باشد ادامه داد: مساجد ما دارای کارکرد محله ای و به دنبال آن هستند تا نیازهای مردم را در امور مختلف شناسایی و رفع کنند.
میرزایی نسب با اشاره به اینکه کارکردهای آموزشی، هنری و فرهنگی در کنار کارکردهای عبادی و شعائرهای دینی مساجد وجود دارد گفت: نشریات محلی بهتر می توانند مشکلات محل خود را آسیب شناسی و رفع کنند.
مسئول دبیرخانه دائمی جشنواره بزرگ جوانان مساجد کشور تصریح کرد: باید با مطالعه نشریات و مشاهده وبلاگ های مسجدی کارکردها و فعالیت های مسجد حس شود.
وی با بیان اینکه شناسایی فعالان مسجدی در فضاهای مجازی واهل قلم مساجددمهمترین اهداف جشنواره محراب قلم است ادامه داد: توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری در سطح مساجد کشور،شناسایی ، جهت دهی و سازماندهی وبلاگ ها و نشریات تجربی فعال در کانونهای مساجد،توسعه کمی و کیفی وبلاگها و نشریات تجربی مساجد،ایجاد فضای رقابت سالم و ارتقاء سطح علمی و تجربی فعالان فضای مجازی و مطبوعاتی کانونهای مساجد وتشویق به انجام فعالیتهای سازنده و اثر گذار در کانونهای فرهنگی و هنری مساجد از دیگر اهداف این جشنواره است.
میرزایی در خاتمه با بیان اینکه برگزاری منطقه ای این جشنواره نقاط مثبت وضعف داشت گفت: سعی می شود نقاط قوت را تقویت ونقاط ضعف را برطرف کنیم.
پایان پیام/
نظر شما