حجت الاسلام کاظم حافظ نیا، امام جمعه بندر آستارا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در آستارا با اشاره به برگزاری سومین جشنواره ملی شیوههای نوین تدریس معارف دین در گیلان، اظهار کرد: ابزارهای نوینی همچون رسانههای گروهی، اینترنت و شبکههای مجازی برای نشر و انتقال پیام دین ابزاری بسیار مناسب هستند.
وی با بیان اینکه ابزارهای نوین وسیلهای است که با آن میتوان مفاهیم دینی را به دیگران انتقال داد، افزود: در عصری که رسانههای گروهی، اینترنت و شبکههای مجازی جز جدایی ناپذير زندگی ما شده، جهان با ورود به عصر رسانهها و شبکههای مجازی، دوران جدیدى را آغاز کرده و آنچه این ابزارهای نوین به عنوان اطلاعات به ما انتقال ميدهند، به اشکال مختلف در نحوه زندگی، انديشه و احساسات ما و حتی فرزندان ما نقش دارد و در این میان استفاده از ابزارهای نوین میتواند در انتقال مفاهیم دینی تاثیرگذار باشد.
امام جمعه بندر آستارا با اشاره به اینکه دشمنان اسلام و انقلاب از طریق شبکههای ماهوارهای، اینترنت و فضای مجازی سعی در دور کردن نسل نوجوان و جوان جوامع اسلامی، به ویژه جوامع تشیع از هویت دینی و مذهبی دارند، تصریح کرد: امروزه عمده ترین و مهمترین ابزار مورد استفاده دشمنان برای عملی کردن این نقشه، استفاده گسترده از انواع رسانه هاست و در مقابل این تهاجم باید از ظرفیتهای ابزارهای نوین در جهت ترویج و تبلیغ ارزشها و فرهنگ غنی اسلام ناب محمدی نهایت استفاده را برد و رسانههای بومی و ملی ما نیز باید با تدوین و ساختن برنامههای متنوع در جهت شناساندن و تثبیت هویت دینی به مردم به ویژه نوجوانان و جوانان تلاش کنند.
حجت الاسلام حافظ نیا ادامه داد: با نیم نگاهی به تعداد کاربران و ارائه کنندگان مفاهیم و محتوای سایتها و وبلاگها و .. در فضای مجازی میتوانیم دریابیم که جهان غرب با تمام توان و ابزار مختلف در حال بسط و گسترش فرهنگ خود برای غالب شدن بر دیگر اندیشهها و افکار کشورهای مشرق زمین، به ویژه جهان اسلام است.
وی افزود: با توجه به این شرایط لازم است که ما در درجه اول، حضوری پررنگ، بسیار فعال و قوی در عرصه فضای مجازی، برای مقابله با این تبادل اطلاعات یکسویه، ضدارزشی و منفی داشته باشیم و در درجه دوم با حضور گسترده خود در تمام قالبهای موجود در فضای مجازی، محتوای غنی اسلامی و فرهنگ اصیل ایرانی را برای توجه و آشنایی بیشتر کاربران جویای حق و تشنه آموزه های ناب اسلامی و فرهنگ غنی دینی و ملی مشرق زمین و ایران اسلامی، عرضه کنیم.
این کارشناس علوم دینی و مذهبی تصریح کرد: به هر میزان که در این عرصه دچار کم کاری شویم، ورود و حضور پر رنگ در فضای سایبری را جدی نگیریم و یا تعلل و غیبت در تمام صحنهها و زمینهها و بسترهای قابل بهره گیری در این فضا داشته باشیم، مطمئناً لطمات و صدمات جبران ناپذیرتری در آینده در زمینه ارتباطات و تبادل اطلاعات با جهان خارج خواهیم داشت و این فرصت بسیار ارزشمند، با بیتوجهی ما، تبدیل به تهدید میشود.
وی اضافه کرد: شایسته است در این فضای چالشی با هدف تبدیل تهدید زمان و مکان تبلیغ و ترویج فرهنگ اسلامی و ایرانی، به فرصت، یا برای کاهش تهدیدها، در مقابل فرصتها بسیار زیرکانه و مسئولانه به بهره گیری از تمام توان و ظرفیت سخت افزاری و نرم افزاری در این حوزه، وارد عرصه تولید و انتقال مفاهیم دینی شویم.
امام جمعه بندر آستارا با اشاره به اینکه ما نباید از هیچ یک از ابعاد فضای مجازی غافل شویم، اظهار کرد: در فضای مجازی به راحتی میتوان با افراد بسیار و ایدههای مختلف ارتباط برقرار کرد؛ بنابراین باید از فرصت فضای مجازی برای تبلیغ دین بهرهمند شویم تا شاهد عملکرد مطلوب در این فضا باشیم و هر اندازه بیشتر از این ابزار برای امر تبلیغ استفاده کنیم، بهتر خواهد بود.
وی افزود: استفاده از فضای مجازی برای تبلیغ دین الزامات وشرایط خاص خود را دارد که برای نتیجه گرفتن باید رعایت شوند و کاربران ما برای تبلیغ دین باید آموزشهای لازم را دیده باشند و به عبارتی ما باید مبلغان رسانهای قوی در حوزه مجازی داشته باشیم تا مفاهیم دینی بهتر و سریعتر به مخاطبان انتقال داده شود.
حجت الاسلام حافظ نیا با بیان اینکه منبر یکی از ظرفیتهای بسیار مهم برای انتقال مفاهیم دینی به مردم به ویژه نوجوانان و جوانان است، گفت: انتقال مفاهیم دینی از طریق منابر به صورت چهره به چهره صورت میگیرد و اثر گذاری بیشتری دارد و باید در کنار این ظرفیت از سایر ظرفیتها نیز در جهت تبلیغ و ترویج اسلام ناب محمدی و انتقال مفاهیم دینی گام برداریم.
پایان پیام/
نظر شما