به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، دکتر ایرج فاضل رئیس جامعه جراحان ایران امروز(7 اسفند) در پنجمین کنگره طب رزم که در بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) دارخوین آبادان برگزار شد، جان انسان را فاخرترین کالای هستی دانست و با بیان اینکه شهدای ما سخاوتمندانه جان خود را برای عزت و سربلندی مردم هدیه کردند گفت: از جنبه های بسیار مهم جنگ، بخش پزشکی بود و تیم های پزشکی، بخش مهمی از آرایش دفاعی در دوران جنگ را تشکیل می دادند.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای جنگ به دلیل کمبود امکانات با بحران های بسیاری رو به رو بودیم و بسیاری جان خود ار از دست می دادند تصریح کرد: همین شرایط موجب شد تحول شگفت انگیزی در طب رزم ایجاد شود و در واقع این امر یکی از بزرگترین دستاوردهای ما بود.
وی با بیان اینکه در دوران جنگ برای تسریع در رسیدگی به مجروحان بینارستان هایی در پشت خط آتش دشمن به صورت زیرزمینی و مصون از بمباران ایجاد شد اضافه کرد: در این دوران همیشه گروه های بسیار بزرگ و عاشقی از پزشکان، بیمارستان ها را پوشش می دادند و مسئولان هیچ دغدغه ای از نظر پوشش پزشکی نداشتند.
دکتر فاضل بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) را یکی از بیمارستان های بسیار مجهز در دوران جنگ عنوان کرد و اذعان داشت: جنگ یکی از زشت ترین پدیده هاست و کسی که جنگ را به وجود می آورد جنایتکار است اما در این هشت سال مردم ما از اقشار مختلف همت کردند تا ایران پایدار بماند.
محمد رییس زاده رییس جامعه بسیج پزشکی کشور نیز خاطر نشان کرد: جامعه پزشکی کشور در دفاع مقدس با حضور در جبهه و درمان رزمندگان، نقش مهمی در دفاع از کشور ایفا کرد که این خدمات در تاریخ ماندگار شده است.
وی با بیان اینکه این خدمات داوطبانه باعث شد، با وجود اینکه بسیاری از بیمارستان ها از سوی بعثی ها مورد هجوم قرار گرفته بود، درمان رزمندگان در خط مقدم جبهه بدون مشکلی انجام شود ابراز کرد: خدمات بسیج جامعه پزشکی کشور تا دریای سرخ و مدیترانه گسترش یافته است.
وی با تاکید بر لزوم ساماندهی جامعه پزشکی و پیراپزشکی در راستای کاهش آسیب های ناشی از حوادث طبیعی، تصریح کرد: بر اساس برنامه، سال آینده واحدهای بسیج جامعه پزشکی در همه استان های کشور راه اندازی می شود.
سردار دکتر جعفر اصلانی فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله نیز با بیان اینکه آنچه این جنگ را در تاریخ درخشان می کند، معنویاتی است که برجا مانده تاکید کرد: جامعه پزشکی نیازمند حضور در این مناطق است تا از روح شهدا کمک گرفته و بتواند باطن کار علمی و ظاهر آن را تعالی بخشد.
همچنین دکتر اسماعیل ایدنی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: پزشکان بسیاری در دوره هشت سال دفاع مقدس در این خطه حضور پیدا کردند و با ایثارگری و رشادت های بزرگ خود، برگ تازه ای به دفتر پرافتخار جامعه پزشکی در ارائه خدمات به مردم افزودند.
وی با اشاره به اینکه در روزهای آغازین جنگ، نیروهای نظامی و پشتیبانی غافلگیر شدند افزود: در آن دوران حتی ارائه خدمات اولیه برای مجروحان نیز امکانپذیر نبود اما نبوغ، خلاقیت و رهبری امام خمینی(ره) علاوه بر تطبیق شرایط ملت با صحنه جنگ باعث شد جامعه پزشکی نیز به سرعت خلاقیت نشان داده و خود را با شرایط وفق دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: براساس مطالعات، تلفات ما در زمان جنگ، 30 تا 50 درصد به دلیل وجود بیمارستان های صحرایی کاهش یافت و این امر با وجود عدم تغییر در سرعت جنگ رخ داد اما حضور مناسب در منطقه موجب کاهش تلفات مجروحان جنگی شد.
پایان پیام/
نظر شما